16/02/2016

Deadpool

Salam..

Haritu saya n cik abang gi jalan-jalan pastu gatal rasa nak pi tengok wayang..
Tak check pun citer apa..
Gamble je..

Pastu nampak poster ni..
Wah, macam menarik je..

Kalo saya nampak poster ni menarik..
Bayangkan anak-anak anda melihatnya..
Mesti rasa nak tengok sangat citer superhero yang nampak macam Spiderman ni..

Kami tengok citer ni sebab:
1. Movie la full house
2. Movie ni akan ditayangkan 15 minit lagi, jadi takyah tunggu lama-lama..

Penuh orang..
Kebanyakannya dalam lingkungan 20-30 tahun dan datang dalam geng..
Lelaki yg ramai, obvious la kan..

PAda 5 minit pertama, rasa macam pelik..
Apa benda citer ni...?

10 minit yg seterusnya..
Saya rasa mual..
Caci maki dan carut merata-rata dan tak sensored..
Violence bersepah gila..
Rodok perut, otak bersepai..
PAstu masuk pulak bab lucah-lucah dan double meaning..

Penonton pulak, yg bab lucah sikit punya sakan gelak..
Yang tak kelakar pun gelak..
Yang kelakar tak gelak pulak..

Satu skrip yg kelakar, "what a fine bar doing in the fine woman?" lebih kurang itu la ayat dia..
Kan ke terbalik tu, tapi takde orang gelak...
Yang ada perkataan lucah je terus gelak macam monyet.
Kesian betul..

Apapun, citer ni memang kelakar gila..
Bayangkan setiap saat kelakar..
Tengah kene seksa pun sempat lagi kelakar..

Yang buatkan citer ni kelakar si Deadpool ni mulut punya la becok..
tak berhenti bercakap pastu merepek tak habis2..
Pastu dia punya body language memang A+++ la..

Citer ni rated utk 18 tahun ke atas kot..
Haritu nampak kat kaunter macam 13 tahun ke atas, tapi media social sebut 18 tahun, maybe saya silap tengok..
Yang peliknya rated tu bagus dah, tapi bakpe carut2 tu tak mute je..
Pening kepala aku dengar mencarut merata-rata..

Ramai yang bagi warning jangan bg budak2 tengok citer ni tak elok..
Dan macma biasa la kan, kita ni kan suka bergaduh..
Orang sekadar bagi nasihat pun ada je nak buat point bergaduh..
Katanya, "Kan dah rated 18+; memang la budak-budak tak bole tengok. Apa la kau @$^#&$^*&^% (mencarut)"
Ni mesti baru abes tengok citer tu, tu yg seronok je mencarut..

Memang la pawagan tak bagi budak2 tengok citer ni..
Tapi kita sendiri pegi ke tengok movie kat panggung?
Bukan ke kita suka free download je..
Pastu ajak adik beradik dan anak-anak tengok movie ni sebab ingatkan dia superhero macma spiderman, superman, the avengers tu..

Rupa-rupanya bukan!
Dia bukan superhero..
Dia orang jahat...

Orang jahat macam sape ek..
Macam Loki, The Joker, Penguin, Cat Woman, Green Goblin macam tu..
Cuma dia ni orang jahat yang bunuh orang yg lebih jahat dari dia..
Tapi dia takmo masuk geng orang baik..

Itu la sebabnya ada manusia yg baik hati (seperti saya) bagitau awal-awal jangan bagi budak-budak tengok citer ni..
At least kornag bole pastikan anak-anak dan adik-adik takde masa tengok citer ni..
Tu la..
Orang bagi nasihat elok-elok pun nak marah..
Bukan benda buruk pun kita nasihat ni..

Deadpool pun bagi nasihat tau..


Saya ada sedikit menyesal gak tengok citer ni..
Dah ler masuk wayang pakai tudung labuh, tengok citer macam ni pulak..
Aiyoooo....
Kesian saya...

Apapun, saya terhibur sangat dnegan humor dia..
Humor dia mirip dengan Dragon Ball, Eyeshield 21, Yakitate Japan dan Shonen Manga Lain..
Tu yg guling-guling atas kerusi sepanjang masa tu..
Sabar je la..

Okay la..
Nak siapkan sikit keje lagi dan pos barang kejap lagi..

Wassalam...


2 comments:

  1. Deadpool orang jahat, sebab tu dia suka mencarut-carut dan kacau si teruna innocent Spiderman :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang jahat sangat..
      Tapi sangat kacak dan bergaya jugak la..
      Haha..

      Delete