29/06/2014

Azam Ramadhan

Salam...

*HArini tak mau cakap tentang craft. Cuma nak bebel-bebel je.. :> *

Hari pertama Ramadhan...
Petang semalam hati berdebar2 tunggu Maghrib..
Nak merasai kembali malam yang hening dan damai dan suasana tenang tanpa syaitan yang bergayut-gayut kat telinga dan membaluti hati...

Betul tau...
Bulan puasa ni kan, memang ada something missing...
Tak ada fikiran buruk yang pikir bukan-bukan..
Tak ada sakit dalam hati..
Tak ada berat nak buat sesuatu dan suara yang cakap, "jap lagi la buat.."
Bila nak marah, terus rasa macam, "Ah, malas la nak marah." dan "takpe la, maafkan je."
Tapi bila bulan bukan puasa, takde perasaan yang baik di atas tau...

KAdang-kadang rasa macam, "bole tak tiap-tiap bulan Ramadhan? Best sket.."
Tapi tak bole... :(


Ramadhan tahun ni saya berazam akan buat yang terbaik
Sebelom sebelom ni (iaitu sejak kecik) saya tau yang Ramadhan ialah bulan kita berpuasa, syaitan kene ikat, buka puasa minum air tebu, murtabak dan macam2 kuih, dekat nak raya shopping sakan kau dan bila Raya kita hepi seminggu kira duit raya..
Walaupun tahu tentang Ramadhan, tapi tak begitu faham dengan nikmat Allah kurniakan Ramadhan setiap tahun...

Sejak2 dah tua ni (saya dah 30 tahun tau... Woo.. rasa cam masih 18 lagi...), kefahaman tu mula masuk dalam hati sikit2 dan mula mencari-cari diri yang sebenar..
Walaupun masih belom pandai, tapi ada la improve sikit2.. 
Haha..

Kadang-kadang rasa cemburu kat manusia yang ditakdirkan lahir dalam keluarga yang warak..
Dorang dari kecik dah dididik, didedahkan, diberi ilmu dan kefahaman yang dalam tentang agama..
Maka dari kecik lagi dorang dah tau dan faham dan tak hidup dalam kekeliruan..
Kalo muncul anasir2 buruk yang menggoda pun, dorang tak berganjak sikit pun..

Kalo macam saya yang biasa2 ni, dah tua baru mencari2 sendiri...
Hidup dalam kekeliruan 10, 20 tahun kemudian baru nampak setitik cahaya...
Tu pun penat nak faham apakah cahaya tu...
Bila toleh ke belakang, mak aih banyaknya dosa saya..
Sempat ke nak cover balik ni...
Wooo... T-T

Oleh itu..
Tahun ni saya berazam nak manfaatkan Ramadhan ni sepenuhnya..
Berdebar sangat.. Takot hangat2 taik ayam je..
Agak-agak bole tak?
Saya ada la prepare sikit2..

Kalo bab sahur tu takde masalah, sebab saya ni bab makan memang laju je..

Bab berbuka puasa tu, masalah sikit.. Sebab kalo tak lapar pun laju, lapar lagi la rempit... Hoho
Saya pernah dengar, ada orang yang bila buka puasa dia akan berbuka dengan segelas air dan 3 biji kurma..
Pastu solat Maghrib, pastu baru la sambung makan nasi.

Agak2 saya mampu ke buat macam tu?
Kalo dah lapar tu, ingat ke nak buat macam tu?
Saya target nak buat 5 hari camtu : solat dulu baru makan...
Kalo dapat buat 5 hari, memang kemenangan besar bagi aku..
Muahahahahahaaa!

mamat itam tu la yang selalu muncul tatkala nak buka puasa
Bab baca Quran pun bole tahan gak susah (bagi saya la. Bagi korang senang je kot).. 
Penah try, awal2 Ramadhan bukan main lagi bersemangat waja..
Lama-lama tak buat dah...

Sebab? 
Takde sebab pun tak buat..
Mungkin sebab tak memahami kenikmatan Ramadhan..
Ataupun sebab mamat itam tu (lagi..) 
*sian ko mamat itam*

Nasib baik ada orang share ni. Tips nak khatam Quran dengan mudah dalam tempoh sebulan


Caranya sebelom solat baca 2 muka surat, selepas solat baca 2 mukasurat..
Buat secara konsisten dan tada! 
BERJAYA!

Itu la secara teorinya..
Tapi secara praktikalnya, bole ke saya konsisten..?
Saya memang ada masalah consistency dalam semua perkara.. 
Terutama sekali selepas dapat cuti 7 hari..
Wooo.. payah wei nak start semula.. T-T

Apapun, memandangkan taraf saya yang tak seberapa ni, saya target 15 juzuk je dulu...
Orang kata, nak target kene la target yang paling tinggi...
Saya kata, nak target kene la target yang realistik..
Sesuai dengan kemampuan diri..

Bab Tarawih ni lebih kurang sama dengan bab baca Quran..
Tapi takde la susah sangat sebab kalo tak dapat pi surau, boleh solat kat umah...
Cuma bergantung kepada tahap kepekatan warna mamat itam di atas (lagi..)

Malam tadi ada orang share info yang berguna kat facebook saya.
Ni saya share ngan korang pulak.

Cara solat tarawih sendirian kat umah..

Jap lagi nak salin dan tampal kat dinding..
Senang ikot...

Pastu apa lagi ek..
Owh... Qiamullail..
Bagi saya Qiamullail ni berat sangat nak buat.. :'( 
Sebenarnya tak berat pun, sebab saya ni kan jenis tak tidur malam...
Jadi secara logiknya, hari2 pun saya boleh buat Qiamullail..
Tapi tak buat.. Wooo..

Sepanjang malam abeskan masa check FB (walhal tgh malam kan orang tido. Mana ada orang update FB la.. tapi check jugak) dan main game kat tab; padahal bukan susah pun nak bangun amik wuduk dan solat 2 rakaat.. Pastu zikir 99x..
Susah ke..?

Puas tau saya golek2 nak tido, tapi tak dapat..
Saya tak tido malam sejak zaman sekolah rendah. 
Semuanya bermula sejak akhil baligh saya kene tindih time tidur. 
"Benda" tu pergi biasanya selepas pukul 3 pagi..
Dan ia berlarutan sampai kat U dan la ni baru la dah kurang..
Maybe dia dah boring dengan saya kot..
Dah tua la katakan... Nak cari awek muda la tu... 
Tak pon "benda" tu dah meninggal.. ("benda" tu takde jasad kan, jadi bole ke meninggal?. kekeke)

Pastu lepas abes U saya dapat info dari sorang yang yang mengamalkan perubatan buang makhluk halus.. 
Katanya alam ghaib tu waktu Subuh kita, dorang Maghrib; waktu Maghrib kita, dorang Subuh. 
Sebab tu selalu orang kene rasuk waktu malam sebab time tu alam dorang tu tgh siang dan dorang cergas.. Kita pulak time malam tak berapa cergas dah, seme nak tido...
Allahualam.. 
Saya tak tau la sejauh mana kebenarannya.. 
Orang citer, saya dengor je ler..

Time tu saya terpikir, ntah2 saya ni sebenarnya mahkluk ghaib kot..
Sebab tu saya berjaga malam, dan siang mengantok dan lemau giler..
Tapi itu sangat tak logik la pulak.. 
Hahaha...

Pastu saya dengar ceramah dan juga artikel tentang jin yang jatuh cinta dengan manusia..
Dan ciri2 manusia tu, memang banyak persamaan dengan apa yang saya alami (walaupun bukan semua - mungkin sebab saya kuat melawan (dan marah2) kot, maka jin tu tak cintakan saya sepenuh hati.. Haha..)

Eh, kenapa saya cakap tentang benda ni?
kan tengah cakap tentang Ramadhan...

Jom balik ke pangkal jalan...
*uwee..wee weee <--sound efek

Secara ringkasnya..
Qiamullail ni ialah kita bangun pada 2/3 malam untuk beribadat.
Dalam pukul 3pagi sampai sebelom Subuh.. Makin lewat, makin afdhal..
Time ni kita buat solat2 sunat ataupun berzikir..
Solat sunat contohnya macam solat tahajud (kene tidur dulu walaupun sekejap), solat taubat, solat hajat, solat witir dan sebagainya..
Paling kurang pun berzikir...

Rasanya yang paling simple, buat solat hajat atau solat taubat 2 rakaat pastu zikir 99x
Dan kalo time susah nak lelap mata tu, bole zikir sampai terlelap..
Itu pun kira Qiamullail jugak.

Kalo nak info lanjut better korang cari video kat youtube..
Ada ustaz2 bagi penerangan..
Saya ni ilmu agama cetek je..
Nak elaborate pun tak berapa reti jugak..
Tersilap info nanti susah pulak saya.. :P
Lagipun takde tauliah, tulis panjang2 tak semestinya bole dipercayai..
Kalo keluar dari mulut ustaz, baru diyakini benar..
Betul tak?

Masalahnya pulak..
Masalah timbul (sebenarnya bukan masalah sangat, cuma mamat itam di atas tu punya pasal la) bila dekat nak raya..
Lebih spesifik lagi, 10 hari sebelom raya..
Time ni saya nak pi shopping baju raya, kasut raya, beg raya, tudung raya, sampul duit raya, bahan2 buat kuih raya, kerepek raya, kuih raya.. 
Paling tak pun nak window shopping kat bazaar Raya atau mall sempena raya..
Saja nak jalan-jalan seronok melihat kemeriahan..
Padahal 10 malam terakhir ni la ada Lailatulqadar..

Tu la..
 MAsa mula2 puasa je semangat nak Lailatulqadar, bila dah dekat nak raya, semangat raya pula mengambil alih...

Tapi kali ni takpe..
Sebabnya barang-barang utk raya semua dah ready..
Sampul raya saya buat sendiri nanti..
Duit raya nanti bayar duit kete, terus tukar duit kat bank..
Cuma 2 benda je saya takot..

1st kalo saya dapat cuti pada malam Lailatulqadar
2nd saya balik kampung pada 5 malam terakhir puasa. Dan time ni kalo ada orang ajak gi shopping, takkan la saya tak ikot.. T-T
Bazaar raya tu kan sampai larut2 malam gitu, dan orang suka je jalan2 larut malam..

Pendek kata, saya kene kuatkan jiwa saya pada 5 malam terakhir tu untuk taknak join.
Aiyoo.. Bole ke..?
Dah ler jarang2 jumpa famili, bila jumpa taknak join pulak...
Apakah?

Apapun semua tu sebenarnya terpulang pada diri sendiri kan...
Kuat ke tak kuat...
Saya tak kuat, saya tau...
Huhuhuhuhu...

Kene kuat la ni... 
Wooo.. T-T

Pastu apa lagi ek...
Sedekah dan Infak pun takde masalah kot..
Time pi surau masuk je berapa ada kat tabung surau.. 
Satu lagi cara simple, buat auto-payment setiap bulan ke akaun anak yatim ke, sekolah tahfiz ke, tabung Syria ke camtu..
Seberapa yang mampu la..

Contohnya dah set setiap 3hb masuk transfer ke Rumah Anak Yatim XYZ sebanyak RMX 
Orang kata biar sedikit tapi berterusan..
LAma2 kita tak perasan pun sebenarnya kita bersedekah setiap bulan..
Senang kan... Hihi..

Ni saya senaraikan beberapa tempat yang boleh bersedekah

Banyak lagi tempat lain; bole google..
Bole jugak bagi melalui pusat zakat atau Baitulmal.. 
Pastu dorang akan agihkan kepada yang layak
Tapi pendapat saya better bagi direct..
Malas nak elaborate kenapa saya berpendapat macam tu..
Tapi seriously, better bagi direct..

PAstu ada lagi tak apa2 saya tertinggal?
Macam takde dah kot..
Kalo ada apa-apa info yang korang nak share kat sini, tulis je kat komen tu ek...
Komen2 saya perlu approve dulu sebab banyak spam..

Bulan puasa ni saya kurang amik order handmade..
Apapun bahan2 craft seperti felt, keychain, brooch, ribbons, butang, mata, brads dan sebagainya dibuka sepanjang masa dan bole order kat http://asma-felt-box.com atau isi borang kat sebelah kanan ni..

Selamat berpuasa semua...

Wassalam...


25/06/2014

Bantal Felt vs bebel sikit.. :P

Salam...

Sorry.. skipped satu hari...
Haha!

Wokep..
Inilah bantal felt yang berjaya disiapkan!

Bantal Felt : Wedding Gift



Bantal ni diperbuat dari 100% felt..
Sesiapa yang nak request flannel atau fleece pun bole, cuma kaler tu limited..

Bantal felt ni kalo korang selalu penyet2, lama2 ia akan berbulu...
Kalo flannel dan fleece in shaa Allah tak berbulu sebab ianya wooven fabric..
Felt ni nonwooven fabric ya.. 

Okay, boleh faham setakat ni..
Cewah! Haha..

Baru-baru ni emosi saya sedikit terganggu..
Panas tu salah satu sebab..
Pastu belom pregnant pun salah satu sebab jugak..

3 bulan tak cuti, ingatkan ada baby..
Check 2x takde; tetibe je dapat cuti mengejut..
Very down la time tu...
Rasa cam nak mengamuk-ngamuk je..
Saya ni kalo sedih, saya tak nangis dulu, tak murung dulu...
Saya mengamuk dulu, pastu baru nangis dan murung...
Orang yang dilahirkan garang memang macam ni..
Apa2 hal garang keluar dulu, pastu baru emosi yang sebenarnya keluar..
Tak best kan... :/


Pastu yang ke-3 saya dah start tension dengan facebook ni..
Saya cakap tentang facebook profile dulu ek..
Saya ada 500 friends (tapi lebih separuh daripada mereka saya tak kenal pun - tu pun dah unfriend dekat 100 orang).
Saya guna facebook dengan tujuan nak connect famili, saudara mara dan kawan2 termasuk kawan2 di alam maya dulu..
Tapi nampak gayanya facebook ni dah jadi tempat bertelanjang di khalayak ramai..
Kenapa?
Sebab semua orang pun boleh kenal kita..
Sape yang tak kenal tu (walaupun friend), bole buka profile dan semua hal kita dah terdedah satu demi satu (sebab kita sendiri yang tulis kan)
Itu ok lagi la..
Tapi apa saja page yang kita like, muncul kat wall friends, status orang lain yg kita like pun muncul kat wall friends...
Kalo berchatt pun dapat detect orang ni chatt dari kawasan mana...
Woooo.. takde privacy langsung...
Kalo add gambar, secara automatic facebook ajak tag muka dalam gambar tu siap suggest sape orang tu..
Cam tau2 je sape orang tu...
Menakutkan la..
Camana dorang boleh ada teknologi ni?

Dulu facebook tak macam ni...
Ni dah banyak kali tukar macam-macam; makin lama makin ditelanjangi setiap ahli kat facebook tu..

Pada awal kemunculan facebook dulu (cewah, flashback la ni ek..) saya ada baca satu artikel yang bagitau facebook ni agenda Yahudi untuk kumpulkan database semua manusia di dunia secara sukarela. Pastu dorang nak baca pergerakan, agenda orang ramai dan macam-macam lagi dan last sekali dorang nak cari sape Imam Mahadi berdasarkan salasilah keturunan, rupa dan macam-macam lagi la (saya pun tak berapa ingat jugak).
Dan saya pun malas gak nak amik port dengan konspirasi Yahudi ni sebab tak berapa tahu sangat..
Tapi lepas saya upload gambar dan facebook suggest saya tag muka mak saya dengan profile mak saya, saya rasa pelik la pulak. Camana bole tau itu muka mak saya? Hebatnya teknologi..
Sebenarnya tak pelik sebab dalam CSI, NCIS, Bones dan sebagainya ada tunjuk teknologi ni..
Cuma terkejut sebab digunapakai dalam social network yang takde la penting sangat sampai perlu detect ni muka sape..
Tu yang tetibe teringat artikel tu...
Macam semakin betul je apa yang ditulis beberapa tahun dulu...
Saya rasa takut pulak..
Huhu..

Haaa.. ada lagi...
Pastu saya guna facebook ni untuk follow page2 yang best..
Macam ada artikel ke, gambar2 menarik ke, mutiara kata ke, info2 terkini, kedai2 yang jual macam2 barang.
Saya nak tengok update page tu setiap hari supaya kalo ada apa2 yang menarik bole la saya share ke, saya beli ke...
Disebabkan dah banyak sangat page yang saya like, dah tak ingat dah nak check satu2..
Tiap kali dorang update, bole la saya godek2 kan..
Itu la salah satu tujuan saya guna facebook...

Tapi la ni facebook dah berubah beb..
PAge2 yang saya like dah terlalu jarang tahap gaban muncul kat wall..
Apa yang muncul kat wall..?
Gambar anak, gambar makan apa harini, gambar mayat kene gilis, gambar muka bapak besar satu screen pastu buat posing yang sama yang dah boring giler tengok, harap tudung je lain, muka sepesen je posing..
Pastu update "lapar" "pegi keje dulu.. tata" "nak berak jap-- woo lega"..
Bila buka facebook saya rasa cam saya tengah buat sesuatu yang tak berfaedah.. cuma buang masa je..
Nak tengok balik page2yang saya like...
Wooo.. banyak tu...
Ada jugak la yang saya dah set notification tu.. tapi banyak yang belom set..

Secara tak langsung tempiasnya terkena gak kat page facebook saya..
Sekali saya tepek gambar, tak sampai 100 orang yang seen tau.. 
Ada 4000 likes..
Sangat tak logik..
Takkan la 4000 orang like, cuma muncul kat 100 wall je?

Saya pun selalu dapat pm, "eh, ada barang baru ke? Saya tak tau pun. Tak nampak pun kat wall."
"akak, kenapa jarang update?" "eh, ada update la, tapi saya tak tau. sori."
Tengok, kastemer saya comel2 belaka..
Tak buat salah pun, ucap sori..
Mana saya tak sayang... 
Weeeeeee....

Saya giat cari social network yang baru...
Tapi tak berapa tau sangat la...
Saya bukan internet savvy lagi. Zaman belajar dulu maybe la semua benda terkini I tau.. Haha

Sebelom muncul facebook, social network kitorang ialah forum dan friendster.
Rasa sangat piece time tu.. Mungkin disebabkan bukan semua orang ada internet, jadi golongan terpelajar dan ada manners je la yang terdedah dengan forum dan friendster.
Kalo ada yang tak setuju, dorang akan komen dengan berhemah tanpa menyakiti hati sesiapa..
Environment very positive
Seronok sangat
La ni semua pun dah guna tenet tanpa mengira umur dan tahap kesihatan mental.
Sikit2 nak maki orang, sikit2 nak carut.. sikit2 nak jadi batu api.
Tak sensitif dengan perasaan orang lain... 
Siap guna bahasa planet Nameck lagi..

Kalo kat forum, ada moderator yang akan kick out siapa-siapa yang nampak tak waras dan tak jaga mulut..
La ni takde dah..


Kat forum pun semua orang anonymous, jadi bole la kitorang luah masalah pasal famili, suami, anak bofren dan rata2 pengunjungnya bagi idea2 yang bernas dan nak membantu menyelesaikan masalah..
Sape yang jadi langau, automatik moderator kick out.

Tapi sekarang pun forum dah sunyi sepi..
Last update tahun 2010, 2008..
Semua dah pindah ke facebook..
Kat facebook ni kurang best nak berbincang sebab friends boleh baca apa yang kita komen..
Kalo kita bagi pandangan tentang masalah hamba Allah ni, saudara mara saya bole baca..
Kalo saya tanya berapa harga baju seksi ni, adik saya bole tau..
Kalo saya komen pasal politik pun, semua yang friend dengan saya tau.. Pastu orang ble tau sape adik beradik saya dan sape suami saya, keje kat mana..
Tak privacy kan...

Social Network yang paling saya suka time tu ialah Youth Says. 
Kat sana ada perbincangan dan soalan..
Kita bebas berbincang tentang apa saja..
Tapi YS ni dah rebranded jadi Says.
Dan ia berfungsi sebagai apa pun tak tau la..
Ruang iklan je kot...
Rugi betul..
YS tu kalo masih wujud lagi confirm lagi ramai pengunjung berbanding facebook.
Sebab sangat mudah dan best

Apa panjang sangat bebel ni...?
Haha.. rasa lega jugak dapat luangkan masa bebel panjang2..
Rasa macam Langit Pertama yang tulis kan..
Rindu kat Langit Pertama..

Wassalam...

23/06/2014

Work In Progress: Pengantin Felt

Salam..

Pengantin versi Melayu untuk tampal kat bantal wedding...
Kalo korang follow twitter dan instagram saya, pasti korang tau yang bantal ni dah siap dah pun..
Amik gambar dengan phone senang nak upload...
Tapi susah nak update blog kat phone...

Amik gambar dengan kamera, kena transfer dulu baru bole upload..
Tu yang buat lambat je nak update perkembangan terbaru ni...
Huhu..

Aik, panjang pulak I bebel...

Comel kan...
Cer tengok kaki pengantin lelaki tu...

Hahaha..
Sekali macam pensel daaa...

Don't worry, saya dah alter dah pun...
Esok saya tunjuk hasil alhirnya ya....

Wassalam... 

P/S: Bulan puasa dah dekat, jadi sepanjang bulan puasa ni saya tak amik order untuk handmade ya... :>

22/06/2014

10 Tips Murah Rezeki

Salam...

Baru-baru ni saya tengok ceramah agama dan ustaz tu bagi tips murah rezeki untuk para peniaga...
Ustaz tu tak ingat namanya, tapi dia pakai spek mata dan rancangan tu pun dah lupa nama apa...
Sebenarnya saya tekan-tekan remote control sampai la ke ceramah tu..

Lalu saya salin tips tu dan nak kongsikan kat sini:

TIPS MURAH REZEKI:

1. Istighfar - perbanyakkan istighfar dan memohon keampunan.

2. Sedekah - ia dapat membersihkan pendapatan, buat tubuh badan jadi sihat, menjauhkan sifat bakhil, dan disyorkan untuk korang yang berhajat nak kaya

3. Jangan buat banyak dosa - kerana orang yang banyak dosa ni disekat rezekinya

4. Jangan jemu belajar - kalo taknak belajar, kita akan berada di tahaa yang sama bertahun-tahun lamanya

5. Fokus dan buat sepenuh masa - berniaga jangan ikut mood. Fokus pada task / target; dan gunakan sepenuh masa yang ada. Tapi jangan la sampai abaikan ibadat dan keluarga.

6. Betulkan niat guna Islam dalam bisnes dan kehidupan - jangan mempergunakan Islam sebagai umpan nak lariskan jualan. Maksud kat sini jangan guna dengan niat yang tak baik. Banyak orang yg macam ni, kalo nak cerita pengalaman saya saja, tak tercerita... "Sesiapa yang berterusan bertakwa akan diberi jalan keluar dari kesusahan dan reseki yang tak disangka"

7. Jangan melampau dalam beriklan - jangan bersumpah dan berjanji palsu dan testimoni palsu. Paling ketara iklan ubat gigi yang cakap gigi akan putih dan pelangsing badan yang confirm kurus. Lepas beli 3 botol tak kurus2 jugak, kita jugak akan dipersalahkan sebab tak jaga makan dan tak exercise. Alamak, kalo kita pandai jaga makan dan rajin exercise; buat apa beli ubat kurus yang beratus2 ringgit tu.. -__-"

8. Kotakan janji - kalo berjanji akan pos esok, pos la esok. Kalo janji nak jumpa pukul 2, jumpa la pukul 2. Jangan biar hamba Allah tu tunggu sampai pukul 4 baru kita terkial2 muncul dengan termengah2. Hamba Allah tu ada keje lain jugak nak buat.

9. Dapatkan feedback - minta pandangan dari customer dari segi servis, produk, komunikasi dan sebagainya. Mana yang patut improve, improve kan..

10. Bayar hutang - sebelom upgrade atau beli barang best2, dahulukan membayar hutang. Hati senang, nak beli barang best2 pun tak malu sendiri...

Itulah 10 tips murah rezeki yang ustaz tu kongsikan. Saya lupa la nama ustaz tu.. Sayang betul..

Yg no 5 dan no 9 yang saya kena start buat.
Macma susah je kan, sebab saya ni jenis ikut mood dan segan nak minta feedback, takot menggangu orang. Hohoho...

Semoga tips ni bermanfaat..

Wassalam...


15/06/2014

Borong Koleksi Yummy Button Brooch yang Cute Miut!

Salam...

Penat jugak update website ni...
Saya tukarkan gambar-gambar tu kepada background putih.
Tak pasti la okay ke tak?
Saje je nak selaraskan gambar tu supaya nampak sama...
Masih banyak lagi belum siap.. Buat sikit2..
Sikit-sikit lama lama jadi bukit. Betul tak?
Hohoho...

Selain tu saya juga dah update design YUMMY BUTTON BROOCH yang cute sangat ni.. >_<


Antara design brooch butang comel ni ialah:
























Ada banyak lagi design, tapi cuma ni je yang saya amik gambar haritu..
Korang pun tau kan saya ni jenis malas nak amik gambar..
Aiyooo..
Bila nak berubah ni..?
Takpe, nanti next order saya amik gambar lagi ya...

Harganya:
RM1.00 sebiji...
100biji = RM90.00
500biji = RM400.00
1000biji = RM750.00

Kalo korang nak request design dan kaler pun bole..
Cuma email atau isi borang kat sebelah ni

Tak pun boleh direct order kat SINI

Sape yang nak borong brooch ni untuk jual sebagai menambah pendapatan sampingan, amat la digalakkan...
^_^

Wassalam...

13/06/2014

Koleksi Penggantung Kunci (Keychain Ring)

Salam...

Berikut ialah penggantung kunci atau keychain accessories yang kami jual.
Ia digunakan untuk gantung craft yang korang buat pada beg, handphone dan sebagainya..


Keychain ni diameternya 25mm
Warna silver 
HArga :
RM2.00/10pcs
RM18.00/100pcs



Split ring ni berdiameter 25mm
Warna silver
Harganya:
RM2.00/10pcs
RM18.00/100pcs



Split ring ni kecik je.
Saiznya 16mm
Harga:
RM1.50/10pcs
RM13.00/100pcs


HP STRAPS
Harganya:
RM2.00/100pcs
RM18.00/100pcs


BALL CHAIN saiz 9.5cm
Harga:
RM1.50/10pcs
RM13.00/100pcs


TALI HALUS
Tali halus ni digunakan untuk buat loop pada craft untuk gantungkan keychain
Atau untuk buat car charm atau apa2 je ikut kreativiti masing-masing
Diameternya 2mm
Harga: 30sen semeter