29/05/2014

Koleksi Butang Comel Pelbagai Bentuk di asma-felt-box

Salam...

Berikut adalah butang-butang pelbagai bentuk comel-comel yang kami jual:


Mixed colour
Saiz Diameter: 12mm
Harga: RM1.50/10pcs


Mixed colour
Saiz Diameter: 14mm
Harga: RM1.50/10pcs



Mixed colour
Saiz Diameter: 11mm
Harga: RM1.50/10pcs


Mixed colour
Saiz Diameter: 14mm
Harga: RM1.50/10pcs



Mixed colour
Saiz Diameter: 11mm
Harga: RM1.50/10pcs



Mixed colour
Saiz Diameter: 11mm
Harga: RM1.50/10pcs

BUTANG BUTTERFLY 



Mixed colour
Saiz Diameter: 13x16mm
Harga: RM1.50/10pcs


Mixed colour
Saiz Diameter: 14x18mm
Harga: RM1.70/10pcs



Mixed colour
Saiz Diameter: 10x14mm
Harga: RM1.50/10pcs


 BUTANG BEAR

Mixed colour
Saiz Diameter: 16x20mm
Harga: RM1.50/10pcs


BUTANG BEAR FACE

Mixed colour
Saiz Diameter: 13x13mm
Harga: RM1.50/10pcs


BUTANG BABY BEAR FACE 
Mixed colour
Saiz Diameter: 11x12mm
Harga: RM1.50/10pcs



Mixed colour
Saiz Diameter: 17x18mm
Harga: RM1.70/10pcs


BUTANG APPLE KECIL

Mixed colour
Saiz Diameter: 14x14mm
Harga: RM1.50/10pcs

BUTANG LADYBUG
Mixed colour
Saiz Diameter: 12x13mm
Harga: RM1.50/10pcs


Wokep..
Esok saya tunjukkan koleksi butang bulat pulak ea..

Berminat nak order:

@
Direct order kat http://asma-felt-box.com
@
isi borang kat sebelah kanan ni, nanti saya reply
@
email saya kat: asema84@gmail.com
@
whatsapp: 0139325870

*jangan sms ya, sebab saya tak check dan tak reply*

Terima kasih semua..

Wassalam...










28/05/2014

Pelbagai Jenis Brooch a.k.a Kerongsang untuk buat Craft

Salam...

Entry kali nak nak cakap tentang kerongsang pulak.
asmafeltbox jual 2 jenis bentuk kerongsang iaitu kerongsang biasa yang berbentuk panjang dan kerongsang bulat.

Brooch biasa (brooch panjang ni)  kami jual dalam 2 kualiti; iaitu kuali biasa-biasa dan high quality brooch

Berikut ialah saiz brooch kualiti biasa yang kami jual:


Saiznya 2.0cm
RM1.50/10pcs
RM13.00/100pcs



Saiznya 1.6cm
RM1.30/10pcs
RM11.00/10pcs



Saiznya 2.5cm
RM1.60/10pcs
RM14.00/100pcs



Ini pula saiz bagi kerongsang high quality (HQ)
*HQ tu saya maksudkan high quality.. ramai pulak yang berseloroh kata Headquarters. Huhuhu*



Saiznya 1.9cm
RM2.30/10pcs


Saiznya 1.3cm
RM1.80/10pcs



Saiznya 2.5cm
RM2.50/10pcs


Rupa sama je kan...
Haha,.. Mesti la .. nama pun kerongsang

Jadi, apakah perbezaan antara kerongsang normal quality dan high quality?

Bezanya ialah:
- Brooch HQ confirm tajam - brooch normal ada yg kurang tajam..
- Brooch HQ lebih berat berbanding brooch normal
- Brooch HQ lebih berkilat berbanding brooch normal
- Brooch HQ jauh lebih mahal berbanding brooch normal

Brooch High Quality ni adalah khas untuk pembuatan jewellery dari dari beads dan batu permata yang bling bling. Sebab itu la ia berkualiti dan mahal.

Okay, jom kita terus ke kerongsang yang satu lagi..
Iaitu kerongsang bulat.. 
Ada 2 saiz tau...


Saiznya 18mm
RM1.80/10pcs
RM16.00/100pcs



Saiznya 23mm
RM2.00/10pcs
RM18.00/100pcs


Round brooch ni semuanya normal quality...
Sebelom ni saya ada jual yang high quality tapi sambutan kurang menggalakkan. Lagipun harganya boleh tahan la mahal.. Berbaloi la dengan quality. 
In shaa Allah kalo ada demand saya jual ya.. :)

Apa perbezaan kegunaan kerongsang panjang dan kerongsang  bulat?
Sebenarnya takde beza sangat pun. Terpulang pada kita nak guna yang mana..
Saya suka guna yang bulat untuk brooch yang besar macam bunga...
Brooch leper (macam brooch nama) saya suka guna brooch yang panjang..
Apapun, atas keselesaan masing-masing...

Berminat nak order:

@
Direct order kat http://asma-felt-box.com
@
isi borang kat sebelah kanan ni, nanti saya reply
@
email saya kat: asema84@gmail.com
@
whatsapp: 0139325870

*jangan sms ya, sebab saya tak check dan tak reply*

Terima kasih semua..

Wassalam...








27/05/2014

FELT LEMBUT

Salam...

Selain dari felt keras dalam entry semalam, asma felt box juga ada jual felt lembut..


Felt lembut ini diperbuat dari acrylic felt..
Ketebalannya 2.0mm
Dia macam artifial wool felt, texture lebih kurang wool felt cuma ia diperbuat dari plastik dan ubah-ubah sampai nampak macam wool (lebih kurang la ceritanya)
Felt ni lembut macma kapas dan best nak penyet-penyet
Di sebabkan terlalu lembut, agak leceh sikit nak memotongya terutama sekali bentuk yang kcik-kecik.
Ia mudah bebulu kalo selalu sangat pegang, tapi hasil akhirnya sangat cantik.

Ada 26 warna available

Ini la 26 kaler tu..

Harganya:

Untuk felt saiz 23x25cm, harganya RM1.30/pc

Untuk felt saiz 46x50cm (1/4m), harganya RM4.50/pc

Untuk memudahkan korang, kami dah pekkan felt yang sesuai dengan kehendak korang..

Acrylic felt pack 25 colour
Yg ni saiz 23x25cm
Harganya RM32.00/pek

Banyak sangat?
Jangan bimbang, ni ada yang tak begitu banyak..

Acrylic felt pek 10 colour
Saiznya 23x25cm
Harganya RM13.00/pek

Dan bagi yang suka buat craft kecik-kecik pelbagai kaler seperti brooch dan hp straps; 
serta yang nak beli sampel je dulu; 
Yg ni paling sesuai untuk anda


Saiznya 11.5x12.5
Ada 25 warna kesemuanya
1 warna ada sekeping
Harga RM10.00

Berminat nak order:

@
Direct order kat http://asma-felt-box.com
@
isi borang kat sebelah kanan ni, nanti saya reply
@
email saya kat: asema84@gmail.com
@
whatsapp: 0139325870

*jangan sms ya, sebab saya tak check dan tak reply*

Terima kasih semua..

Wassalam...