30/05/2013

Butang Katup Bermagnet

Salam...

Aik, saya lagi...?
Hahaha..
Nak tulis abes2 kalo tak nanti tangguh2 terbengkalai...

Craft supply baru yang kedua ialah BUTANG KATUP BERMAGNET atau oh, my English!nya ialah MAGNETIC BUTTONS.
Huhuhu... Puas gak tanya Encik Google nama sebenar objek ni; tapi Encik Google pun macam tak berapa faham apa kehendak soalan saya...
Takpe, masalah dah selesai...

Jom tengok muka objek yang menakjubkan ini... *cing*


Haaaa...
Bestkan.... >_<
Saya beli magnetic button ni sebab saya nak guna untuk phone pouch dan purse...
Time awal2 berkraf dulu saya guna butang katup biasa yang ada 4 lubang untuk jahit... Tapi leceh sket sebab kene jahit banyak...
Pastu dapat komplen yang phone casing tu penutupnya dah rosak sebab jahitan tertanggal atau dah koyak...
Jadi saya tukar kpd velcro, tapi ada yg tak berapa suka guna velcro sbb bising je...
Lagipun ia mengingat kita kpd kasut sekolah rendah dulu...
Pastu sejak tahun lepas saya mula pakai getah halus dan fasten kat buttons bapak besar...
Hasilnya sangat memuaskan hati...
Tapi dapat komplen jugak; time dorang tergesa2 nak angkat phone, macam susah pulak nak buka a.k.a tersangkut pulak...
Saya dah lama gak cari button ni; baru sekarang jumpa...
Apa lagi... Rembat la...
Kuikuikui.... XD
Ni saiz yang paling kecik saya dapat...
Kalo bole nak kecik lagi, tapi takpe la...
Saiz ni pun ok... ;)

Ni pulak posing pelbagai gaya...
Cewah!

Butang katup bermagnet ni saiznya ialah 14mm
1 set adalah seperti dalam gambar pertama tadi...

1. Sebiji punat yang terkeluar
2. Sebiji punat yang berlubang
3. 2 biji piring...

*sorry, saya tau tau termnyer - malas nak Google..*

Harganya cuma 80sen sebiji...

SApe nak beli, isi borang je ek...
Saya beli tak banyak sbb nk tgk kualiti dulu...
Tapi saya puas hati la...
Pasni nak beli lagi banyak2...
Yippi!!!

Wassalam....





New craft supply: Buttons bentuk Bow; atau Bentuk Ribbon..

Salam...

Okay jom tengok stok baru (sebelom saya membebel.. Huhuhu..)
Sebenarnya nak tunjuk semalam (konon2 nk buat Wordless Wenesday la konon..)
Pastu tak sempat sbb packing barang utk pos kat event kat Johor...

Ha.. Jom tgk buttin baru untuk craft ni.. :>
Cekidaut! Cekidaut!

BUTANG BENTUK RIBEN ATAU BENTUK BOW
Cantek kan... >_<
Rambang mata time buka kotak butang ni...
Kuikuikui....

Woooooo...
Aku terpesona.... @_@

Butang bentuk bow ni bersaiz 10x14mm
Harganya RM1.80/10pcs
RM16.00/100pcs
Mixed colour...

Sape nak, isi borang kat sebelah ni ya... 

Okay, jap lagi nak buat entry butang katup pulak.. ;)

Wassalam...

28/05/2013

Terapi Buttons

Salam...
Button love 14mm dah sampai semalam... dan harganya dah turun tau...
Dan ada button baru bentuk bow (ribbon)... Nnti saya upload gmbar ni dan bgtau harganya...


Sorting buttons...
Terapi yang menenangkan jiwa.. ^_^

Pastu barang yangbaru masuk lagi ialah butang katup bermagnet...
Atau magnetic buttons
Atau magnetic snap buttons
Saya pun tak pasti namanya.. Huhuhuhu....
Nnti ya saya upload gambarnya...

Ni yang saya buat malam tadi sebelom tido
Brooch rasaksa pacman versi cute.. HUhuhuhu...
Okay la, nk taruk brooch kat rasaksa ni kejap..
Ada 5 kaler lagi nak tambah...
Harap2 siap harini (kalo tak online.. KIkiki...)

Wassalam...





27/05/2013

Polyester Felt Colour Updates...

Salam....

Kepada sesiapa yang belom perasan; harga felt di Asma-Felt-Box dah turun tau...
Kalau dulu harganya RM1.30 sekeping (saiz 23x25cm); kini harganya cuma RM1.10 sekeping (saiz 23x25cm)


Penurunan harga ni BUKAN disebabkan saya order felt yang murah; BUKAN disebabkan saya potong felt jadi kecik dari sebelomnya; tapi penurunan harga ini ADALAH DISEBABKAN saya order lagi banyak berbanding sebelomnya menyebabkan supplier bagi harga yang lebih rendah...

Felt ni masih jenis yang sama, kualiti yang sama, ketebalan yang sama, supplier yang sama....

Jangan bimbang tau...
Saya pun guna felt ni sebab sangat puas hati...
Dia tak keras sangat yang boleh menyebabkan kraf saya cokeng...
Dan tak nipis sangat yang menyebabkan kraf saya nampak buruk...
Dia molek2 je dan cukup menggembirakan hatiku ini adoi...

Saya pernah pakai Korean Felt dan sekali je pakai terus taknak dah.. Hoohohoho...

Okay...

Nak update kaler polyester felt..
Ada beberapa kaler yg dah abes...

Yang tanda pangkah tu dah abes...
Yg lain masih ada...
Next stock akan sampai dalam 10hb (sepatutnya; tapi kadang2 lambat)...

Baik la, sekarang saya nak pek barang jap; sambung jaet craft utk join letak barang kat event kat Johor awal bulan Jun ni; pastu Cik Abang balik terus pi pos barang...
Camtu la rutin saya setiap hari...
Seronokkan...

Haaa.... Kalo seronok, jom la jadi crafter macam saya...
Weeeeeee.....

Wassalam...

26/05/2013

Bedak Arab Kokuryu

Salam...

Saya nak introduce barang baru yang tak berkaitan dengan craft ni...
Pada mulanya saja je beli bedak Arab ni sebab nak pakai sendiri...
Bila dah pakai tu, terus je nak jual... Hahahahha...

Sebab saya suka texture dia...
Nipis, tapi rata.. Tahan lama dan tak cair bila berpeluh dan panas (saya ni kuat peluh)...

Mula2 tgk nama Bedak Arab dan packaging merah tu, dalam hati terus prejudis, "Ala, ni bedak murah2 kat pasar malam tu.. Yg makcik2 selalu pakai.." 
Tapi, bila tengok harga dia, aik; bukan calang2 gak harganya... Bedak yang saya pakai selama ni lagi murah...(sy pakai Pixy dan Silky Girl je...)

Pastu order la satu (online).. 
Bila dah pakai, terus je jatuh cinta.. Huhuhuhu....
(Moral of the story: Tu la prejudis lagi sape suruh..)

Okay, jom berkenalan dnegan Bedak Arab ni... :>

Bedak Arab Super Summer Cake Kokuryu merupakan powder digabungkan dgn krim kecantikan secara saintifik membentuk powder, foundation, moisturizer dalam satu. Bedak ni 3 in 1. Ia adalah teknologi dari Jepun dan  hasil kajian Philiphines Cherry Laboratory, dan dihasilkan di Filipina. Pengguna setianya adalah wanita Arab (itu yang dapat nama manja Bedak Arab)



Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake didatangkan dengan Kokuryu Beauty Sponge.

Kelebihan Bedak Arab Kokuryu:
1. Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation & alas bedak… sangat jimat! 
2. Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya.
3. Kemas dan sekata membuatkan anda indah
4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda.
5. Mengecutkan jerawat.
6. Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik.
7. Tahan selama lebih 8 jam (sampai malam boleh bertahan, tak perlu nak apply berkali-kali dalam masa satu hari)
8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit.
9. Suci dan Halal, boleh dibawa solat.
10. Sesuai untuk semua aktiviti, santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap.
11. Satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan ( ikut penggunaan masing-masing)



Cara Menggunakan Bedak Arab Kokuryu : 
1) Basahkan sponge.

2) Oleh kerana ianya di sapu menggunakan sponge basah bedak tu kita tap tap dan ratakan tapi jangan tekan terlalu kuat sedang2 sudah ok.

3) Tidak perlu risau bila menyapu bedak mungkin akan kelihatan tompok2 pada kulit muka, tompok tu akan ikut tone naturally ini kerana cara penggunaan bedak ni menggunakan sponge basah so dia tidak akan kelihatan cantik atau rata serta merta .. kecantikan tone dan coverage tu akan di lihat selepas 3-5 minit...

Peringatan:
Sila sapu sedikit sahaja dahulu, khuatir nanti bedak menjadi terlalu tebal. Lagi satu peringatan, bedak ini, sapu sedikit pun sudah mencukupi, ini la baru jimat !




1. Orange Blush = Untuk kulit sederhana cerah (kuning langsat) 


2. Russet = Untuk kulit sederhana . Natural (Sesuai untuk semua jenis kulit terutama Asian people)

3. Sunset Tan = Untuk kulit gelap kemerah-merahan.

4. Amber Rose = Untuk kulit sederhana gelap (bila pakai nampak natural & xputih sangat)

5. Puggy Pink = Untuk kulit cerah (Kulit akn jadi pink2 & ianya sangat cantik)



6. Cherry =  Untuk kulit cerah



7. Cherry Pink : Untuk kulit cerah & mahu nampak kemerah-merahan (nak effect lebih pinky)



8. Summer Tan : Untuk kulit gelap


*Saya pakai Russet*

HARGA: RM55.00 (TERMASUK POS)

HARGA PROMOSI: RM50.00 (TERMASUK POS)


Berminat...?
Jom isi borang kat sebelah kanan ni...

Wassalam...

*promosi pembukaan page baru saya: Ash Wardrobe. Bisnes kecik (dan baru) hasil kerjasama dengan adik tercinta... Sila2 la usha.. :>

25/05/2013

Button craft restocked.. ^_^

Salam...

Yay! Dah sampai pun butang...
Yippi! Yippi!

Butang2 ni dah restocked.. ^_^


RM1.50/10pcs


RM1.50/10pcs


RM1.50/20pcs

Ada satu lagi butang bentuk ribbon baru masuk tapi belom amik gambar...

Harini saya nak buat apa ea...?
Packing barang, pos barang dan jahit...
Semoga harini bersemangat waja...

Yippi!!

Wassalam...



24/05/2013

saya merepek kejap...

Salam...

Sejak akhir2 ni takde mood je...
Sy kene siapkn brg2 utk join booth bulan jun tapi mood berkraf macam biskut chipsmore..
Progress sangat slow dan tak produktif...
Sebelom ni saya dapat buat dengan lebih cepat dan bertenaga dan excited...
Kenapa sekarang mood tu tak muncul...?

Saya macam paksa2je buat keje pastu kejap2 nak makan la, nak minum la, nak mandi la, nk tgk tv la... tapi satu je yg best.. kalo dulu sebelom kawen sy suka golek, tapi sekarang dah jarang golek (kecuali time tengok tv)..

Hati ni macam runsingkan sesuatu tapi tak tau apa dia...

Mungkinkah saya risau pasal berat badan saya yg naik mendadak 5kg menjadikan saya seperti ikan buntal yg kembang..?

Atau kerana saya tgh menahan nafsu makan dr makan nasik, minum air yg sedap2 dan makan produk tenusu dan junk food tapi tak kurus2 jgk?

Atau kerana baru2 ni saya join letak barang kat booth dgn sewa rm80 dan mendapat pulangan hanya rm8.00?

Atau kerana barang yg saya order pd 21hb yg lepas masih belom smpai2 lagi walhal dia menggunakan servis poslaju dan tracking no xde dlm record poslaju dan di buat tak tahu je dgn perkara tersebut..?

Atau kerana saya gian nak keluar jalan2 sambil tengok2 tempat yang baru saya menetap ni memandangkan saya seorang yang terlalu berdikari sebelom ini?

Atau fokus saya dah menyusut disebabkan faktor usia? - ceh, mcm la tua sgt.. kikikiki...

Atau ia hanya hormon pelik yg muncul sebulan sekali...?

Macam mana la saya nak kembalikan mood seperti dulu.

Tau tak apa saya nak sekarang?
Saya nak buka booth atau open table seminggu sekali kat mana2 sebab saya dah gian nak berkomunikasi secara langsung.. harap saya akan cepat dapat anak supaya saya dapat teman berbual.... Amin...

Wassalam...

23/05/2013

Brooch pin murah 16mm

Salam...

Barang baru lagi....
Sebelom ni saya jual brooch pin 13mm kan...
Tp buat masa ni dah out of stock...

Stok yang baru sampai ni lebih kurang macam brooch 13mm...
Cuma saiznya 16mm.. Lebih 3mm dari yang sebelom ni..
Dan harganya leboh murah.. Normal quality punyer....

Brooch pin saiz 16mm
Normal quality


Brooch pin murah
Saiz 16mm
Normal quality

Harga: RM1.40/10pcs
RM12/100pcs

Ada butang yang baru sampai tau..
Nnti saya tunjuk ek...

Wassalam...


22/05/2013

Beads Wood : Corak Pusaran

Salam...

Satu lagi barang yang masuk kedai ialah Beads Kayu bercorak pusaran...


Beads ni diperbuat dari kayu dan painted kat luar dgn corak pusaran.
Kat tengah2nya ada lubang utk korang cucuk benang dan jahitkan pada craft...
Saiznya 16mm

Harga: RM1.50/10pcs
RM13.00/100pcs

(corak yang kabur, buruk dan tak jelas saya akan reject - yakni takkan bagi kat korang.. So dun worry tau..)

Actually saya beli ni utk buat 1 projek...
Tp dah silap tgk saiz. Rupa2nya saiz dia besar sikit dr yg saya perlukan..
Oleh itu, tak dapat guna la... :(

Akhirnya saya buat brooch je camni..

Simple je cuma tambah brooch pin kat belakang..
Jadi la brooch..
Tak sangka pulak laku... 
Huhuhuhu....

K la.. Nk sambung jaet..
Jom jaet sama2...

Wassalam...



21/05/2013

Klip Rambut Hitam 3.2cm

Salam...

Satu lagi hair clips masuk kedai...

Hair clips black 3.2cm

Klip rambut ni diperbuat dari aloi (bukan plastik) dan coated dengan kaler hitam..
Panjangnya 3.2cm

Harga: RM3.00/10pcs
RM25/100pcs

Nak order, sila isi borang ya...
Atau email saya di asema84@gmail.com

Wassalam...

20/05/2013

New items: Hair clips colourful yng kiyut giler..... XD

Salam...

Selamat hari Isnin semua...

HArini nak update barnag baru la...
barang yg dah lama sampai (dlm 3 minggu lepas kot) tak tak upload lagi...
Sebabnya malas amik gambar...
Akhirnya kugagahi jua amik gambar byk2.. HUhuhu...

Barang baru kali ni ialah klip rambut!

KLIP RAMBUT PLASTIK

Jom zoom in....

Comel kan... Comel sangat.. rasa nak gigit.... Nyum nyum nyum...

Ada 5 kaler...
Pink pekat, kuning, biru, hijau dna baby pink...
Yg penting kalernya cantek2...

Ni gambar bahagian bawahnya...


Hair clips ni diperbuat dari plastik..
Saiznya 4.2cm
Harganya cuma RM4/10pcs...

Mula2 nak letak RM5.00/10pcs tapi lps tu rasa cam mahal plk sbb kita nak buat craft kan..
Mesti nk guna byk jgk ni....
Jadi saya turunkan sikit.. Rasa cam ok la harga ni... :>

Ok, sape nk cuma isi borang ya....

Wassalam....


15/05/2013

Wordless Wednesday: Felt Phone Pouch in Progress...

Salam...

(Nk try buat entry Wordless Wednesday.. Maksudnya entry hari Rabu takde perkataan kan.. CUma gambar je.. Betol ke...?)




Tapi kenapa ada perkataan jugak?
FAILED!

Wassalam...

P/S: Si pembebel memang tak boleh berpisah dgn perkataan..?




13/05/2013

Polister Felt dah sampai...

Salam...

Macam hepi je saya arini...
Kenapa ek...?
Apa lagi... Sebab stok felt dah sampai...

YIPPI!!!!


BAru siap potong 1st session semalam...
Belom sempat lagi potong yg saiz kecik2 punyer...

Tapi kan...
Kaler tekois tak dapat (tertinggal)
Kaler kuning gold pun tak dapat... Dapat kaler kuning lemon plk yg byk... (silap la tu..)

Takpe la...
Kurang la 2 kaler.. Takpe kan...
Ganti ngn kaler lain ek...

Harga felt ni masih lagi rendah...
RM1.10 sekeping saiz 23x25cm

Semoga takde kenaikan harga utk 10 tahun yg akan datang...
Amin....

Okay, nak pi tgk tv jap.. Citer Monk kat Sundance Channel..
Jom...

Wassalam....


10/05/2013

PVC colour update....

Salam...


Sorry, baru skrg nk update kaler pvc...
Sorry sgt2 ek...

PVC untuk buat craft...

PVC ni lembut dan nipis...
Kalernya seperti di atas...
Ada hitam, burgundy (coklat gelap kemerahan), cream, forest (hijau gelap), moss (kaler lumut yg cantek), soft green (mcm kaler lumut jgk tp lumut bersusu.. Hahaha), navy blue, blues (biru biasa), red, peach (bukan pink), yellow dan white...

Harganya RM2.00/ sekeping
Saiz 23x25cm

Sepaket 12 kaler harganya RM22.00 (1 kaler 1 keping)
tidak termasuk pos..

Berminat, bole isi borang atau email ke asema84@gmail.com

Wassalam...

09/05/2013

Ribbon Phone Strap

Salam...

Yay!!!
SAya dah ada kaun Maybank...
Seronoknya2...

Sebelom ni tiap kali nk pi buka akaun ada je problem..
Paling byk problem server down...
Pastu dorang suruh kita pi branch lain, tp server down gak kat sana...
Dah la Maybank ni lokasi dia tak strategik utk parking...

Selepas berbulan2 tangguh akhirnya dapat buka jgk akhirnya...
Sangat gembira...
Pasni bole la korang bankin dlm maybank kan...
Suka tak? Suka tak?
Huhuhuhu....

Okay la...
Dah lama tak buat ni....
Ribbon Phone Straps

Saya pun tak pasti nama dia...
Jarang dapat order ribbons sebab saya more to felt...

Nak order cuma isi borang je ea...
Nk borong bole.. Nk beli sebiji pun bole..
No problemo...

Wassalam... 


08/05/2013

Borong Felt Flower Brooch

Salam...

Phew...
Baru dapat update blog...

Betul la kan...
Bila lapang, lapang sangat....
Bila busy, busy sangat...

Tapi kan, skrg sy rasa saya ni dah matang sket.. (Hohoho.. yeke...?)
Sbb dulu bila lapang sy mengeluh, "Adoi, boringnya la idop aku ni.. Xde keje nk buat."
Bila busy pun mengeluh, " Adoi, banyaknya keje.. Kalo dapat rehat dan lari jauh2 kan best.."

Tapi skrg bila lapang saya rasa, "Phew.. Leganya dapat rehat.."
Bila busy, "Wah, excitednya... Rasa taknak balik kampung, taknak tido, tak sbar2 nk pagi sbb nak buat semua keje ni.."

Kenapa ek...?
Semua yang berlaku ni adalah perkara yg sama...
Tapi corak pemikiran yg berbeza telah mengubah cara kita melihat sesuatu peristiwa...

Tibe2 saya realize something...
Idop kita ni sangat teruk disebabkan idop kita memang teruk; atau disebabkan kita melihatnya sebagai teruk?
NTah la... Sy pun tak pasti...
Mungkin ia hanya satu proses kedewasaan je kot...
Huhuhuhu...

Ok la... Bebel bebel pulak.. :P

Sebelom cuti panjang aritu saya sempat siapkan bulk order flower brooch ni...

Brooch Bunga Borong

Ni brooch bunga lipat, tapi saya buat pesen lain sikit...
Suka kaler putih tu... >_<

Yg ni pula brooch bunga simple...

Nampak simple tapi tak la sesimple mana pun..
Hahahaha....


Sesiapa yang berminat nak borong sila isi borang kat sebelah ya...
Mekasih...

Wassalam...