23/10/2013

Tutorial : Update Page FB tak Muncul kat Newsfeed?

Salam...

Saya dapat beberapa mesej yang tanya soalan ni...

"Saya dah like Page asma-felt-box, tapi kenapa post page tu tak muncul pun kat Newsfeed saya? Tak best la macam ni :("

Sebenarnya saya pun hadapi hal yang sama dengan page yang saya like.
Dan untuk dapatkan update page tersebut kat Newsfeed, cuba cara ni..


Scroll kat butang like tu, dan akan muncul list seperti di atas...

Click "Get Notification" (bulatan merah) untuk ia muncul kat gambar bumi kat atas tu (bulatan merah jugak)... Tapi saya tak suka cara ni sebab buat semak je.. hahaha..

Click "Show in News Feed" (bulatan biru) untuk ia muncul kat Newsfeed atau Suapan Berita korang...

Semoga info ni berguna...

Wassalam...

No comments:

Post a Comment