30/10/2012

Alphabet Bead - Bead Huruf

Salam...

Malam ni nak tengok Supernatural.. (Ingatkan diri sendiri awal2 kot2 lupa lagi..) HUhuhu...
Ok tak jambangan bunga semalam...?
Gatalnya tangan nak wat bunga lagi.. Tapi kene sabar...
Kene siapkan consignment order yg wajib pos petang ni...
Pastu saya free!!

1hb nak tgk wayang...
3 & 4hb nk pi kursus...
Dalam free tu kene ingat settlekan beberapa hal yg tak tersettle.. Macam ada 2 3 hal lagi tapi tak pasti apa dia.. Kene duk elok2 n semak balik... HUhuhu....

Wokep!
Barang baru kan..
Jeng jeng jeng!!!

Alphabet Beads - Bead Huruf

Comel tak? Comel tak..?
Kalo korang perasan, beads ni dah lama saya guna tapi beli sket2 je sebab guna sendiri..
Kali ni beli banyak sket...
Nak tengok ada tak orang nak beli...
Huhuhu...

Nak wat ape beads ni...?
Biasanya org wat jewellery, gantung-gantung kat handset, dan ape2 je yang tercapai dek akal..
Tapi saya guna ni utk wat tulisan pada craft..
Sebagai contoh, ada org order bekas phone nak letak nama "SITI".
Atau ada order pencil case nak letak wish "ALL THE BEST IN UPSR"
Atau ada order frame gambar tulis "I LOVE YOU FOREVER, JOAN LENNON"
Apa2 je order yg nak letak huruf...
Mahal la sket, tapi dah jimat banyak masa nak sulam perkataan..

Tapi kalo tulisan besar2 tak perlu guna beads ni..
Lagi cantek potong huruf felt. Bole adjust size..
Ni utk tulisan kecik yg besenya orang minta sulam...

Saiznya 7mm
Harganya:
RM5/paket = ada 26 pcs (huruf A-Z, 1 huruf 1pc)
30sen/sebiji (pilih huruf = warna diberi secara rawak)

Sape2 nak, sila isi borang ya...
Saya ni pun tgh siapkan projek guna beads ni utk consignment order..
Nanti saya upload ek... :D

Owh.. Ada 1 lagi brg baru..
Esok saya tunjuk tau...
Stay tuned... (cewah! XD)

Wassalam...



29/10/2012

Bunga Felt Rose - Jambangan Bunga Simple

SAlam...

Selamat pagi Isnin...
Erm.. RAsa cam malas kan arini...
Mmg pun.. Perot masih x berapa sehat sbb byk makan...
Huhuhuuu....

Haritu kan saya dapat satu order yang baru.. Order yg tak pernah saya buat sebelom ni...
Iaitu Jambangan BUnga Felt versi Simple ...
Versi simple sebab cuma bunga ros felt 3 kuntum dan dibalut plastik...

Nak tengok tak...?
Jom la tengok... ^___^

Bunga konvo felt 30pcs.. ^_^

Sebab rasa sayang nak lepaskan, saya amik gambar byk2 kali...

Ni muka mereka...
Saya guna acrylic felt beberapa kaler...

Comel tak jambangan bunga felt ni..? Comel tak..?

Actually nak buat felt rose ni senang je....
CUma nak menjadikan setangkai bunga tu tak mudah (bagi saya)..
Sebab saya tak minat bunga...
Ni pun ibu yang ajarkan cara nak buat ni...
Tepinga2 je saya tengok ibu buat tangkai yang pertama dengan begitu tangkas sekali..
Ibu memang pandai bab2 ni...
Saya je, bab2 ape pun tak pandai...
Kuang kuang kuang...

Harap tuannya suka jambangan bunga felt ni...
Huhuhu.. Sebenarnya ada beberapa idea lain lagi, tapi tak dapat meneruskan niat tu...
Kene sticked to the budget...

Sesape nak tempah bunga ni, isi borang je ek...
Tetibe rasa seronok la pulak buat bunga... 
Hohoho...

Owh...
Ada barang baru masuk kedai tau...
Esok saya tunjukkan ea...

K, nk pi pos brg jap..
Pastu nak sambung wat order yang terakhir bulan ni...
Chaiyuk2 Asma!!

Wassalam...


27/10/2012

Bulk Order Felt Craft

SAlam...

Best tak raya...?
Best.. Perut pun dah bulat.. Hohoho...

Dah start keje balik... Dah organize keje balik...
Pagi tadi dah kemas bilik dan working area ni...
Dah start potong2 consignment order utk 31hb ni...
Dah transfer gambar... Ala... Tapi bantal aritu tak sempat jgk amik gmbar.. X<

Owh.. Jom2...
Kita tengok gambar nak...?
Gambar bulk order HP straps haritu...
Jom... ^_^

Felt Star Phone Straps

Felt Heart Phone Staps

Serious..
Saya memang suka giler bintang tu.. Love tu toksah cakap la.. Mmg dari dulu suka love..
Nak beli apa2 pun tergoda kat yg ada bentuk love dulu...
Hihuhuhuhu...
Wat craft pun mesti byk yg design love...
Kuang kuang kuang...

ERm...
Baru2 ni macam selalu tgk tv dan byk kali ternampak satu iklan..
Iklan "OSMAN BAKU"
Osman baku ni sorang org tua yg sangat memelihara Bahasa Melayu..
Maybe dia cikgu Bahasa Melayu kot dulu...

Dia marah anak dia sbb sms guna ayat short form. "keluar" jadi "kuar". Siap rujuk kamus lagi nak tau ape maksud "kuar"

Pastu dia wat medical check-up kat klinik. Doktor tu ala2 lelaki lembut yg mencampur-adukkan Bahasa Melayu dan English (macam yg kebanyakan kita selalu buat, tapi tak la seteruk bahasa dlm rancangan Mad Market tu). Tiap kali doktor cakap English, Pak Osman tu akan translatekan ke Bahasa melayu. 
Contohnya, doktor cakap; 
"Pakcik kene exercise." pakcik tu cakap, "bersenam."
"Itu la mistake pakcik" pakcik tu cakap, "kesalahan"
Banyak lagi la.. Saya pun tak berapa ingat... Yg iklan doktor ni sekali je pernah tgk..

Pastu ada sorg ni pasang banner iklan kat kampung.. Iklan renovate rumah..
Tapi ayat dia macam bahasa pasar..
Osman Baku cakap, "inilah kerja pengkhianat bahasa."
Osman baku tu terus buat banner lain (yg telah diubahsuai ayatnya menjadi Bahasa Melayu standard) menggantikan banner asal tu..

Lalu saya pun teringatkan blog saya ni...
Pastu saya Google Translate dan tak semena2 saya gelak guling2 sampai jatuh longkang...
Kenapa...?
Jom kita kaji kenapa.....?
______________________________________________

Greetings ...

Best non-election ...?
Best .. 've Already rounded stomach .. Hohoho ...

Keje start'm back ... Keje organize'm back ...
This morning already messy room and working area is ...
Dah start potong2 consignment order for 31 ni ​​...
Dah transfer pictures ... Ala ... But without my pillow jgk aritu AMIK gmbar .. X <

Owh .. Jom2 ...
We want to see the picture ...?
Pictures HP straps haritu bulk order ...
Let ... ^ _ ^  


Felt Star Phone straps


Heart Felt Phone Staps

Serious ..
I love giler star tu .. Love toksah talk tu la .. MMG from first love to love ..
Apa2 been tempted to buy some form of self kat first love ...
Hihuhuhuhu ...
Craft even cares wat yg design must love ...
Pheasant pheasant pheasant ... 

Erm ...
Baru2 this kind always cares times tgk tv and saw an advertisement ..
Advertisement "OSMAN BAKU"
Osman raw ni org alone desperate preserve old English ..
Maybe her English teacher first coat ...

He was angry at her child sbb use sms short verse form. "out" so the "Probes". Completion dictionaries refer more ape like to know the meaning of "probes"

Pastu he wat kat medical check-up clinic. Doctor ala2 transsexual tu yg mixing English and Bahasa Inggeris (kinds yg most of us often do, but not going to be language DLM la Mad Market plan tu). Each time a doctor told Bahasa Inggeris, Mr. Osman tu be translatekan the Malay language.
For example, doctors say;
"Uncle kene exercise." uncles were saying, "work out."
"That la mistake uncle" uncle were saying, "offense"
Many more la .. I was not quite remember ... Yg ad once this doctor ever tgk je ..

Pastu no banner ads sorg pairs ni kat village .. Advertise renovate the house ..
But he kind language sentences market ..
Baku Osman said, "this is a traitor working language."
Continued tu raw Osman other banners (what has been modified into English verse standard) replaces the original banner tu ..

And I was reminded of my blog is ...
I pastu semena2 Google Translate and I laughed guling2 not let fall the drain ...

Why ...?
Let us now examine why .....?


Hohohohoho...
Guling tak..? Guling tak..?

Tulisan merah tu ialah translation yg tak bole blah...
Ada ke patot "lelaki lembut" translate jadi "transexual". Kesian pulak.. Padahal saya nak cakap lelaki tu lembut tapi bukan pondan atau gay.. Cuma lemah lembut dan bersopan santun.. Adoiii... T__T

Nampaknya saya memang salah seorang pengkhianat bahasa...
Mungkin saya patot insaf serta merta dan kembali ke pangkal jalan...
Pheasant pheasant pheasant <----sila baca "kuang kuang kuang".. XD

Wassalam....

P/S: Naseb baek Osman Baku tak pandai guna Google Translate.. Kalo tak, tak sanggup saya nak mengimaginasikan reaksinya.. Kui kui kui... XD



kui kui kui...


25/10/2012

SORRY....

Salam...

SORRY....

Dah lama x online dan tak reply PM, email dan borang..
Saya pulun siapkan bulk order utk HP straps, dan HP case dan jambangan bunga yang wajib pos tadi...
Dan tau tak, arini Pahang cuti sebab befday sultan... Warghh!
Baru kul 4 td tau dan terus pecut ke Kemaman utk poskan brg2 tu.. (Kemaman kira2 satu jam perjalanan je tapi saya amik masa lebih kerana saya merupakan pemandu ya
ng berhemah.. Kui kui kui... Padahal penakot.. :P) ..Naseb baek sempat.. Phew....

Rasanya seme order saya dah poskan...
Kecuali yg brg2 tertinggal tu, saya belom settlekan lagi. Ada dlm 5 org kot.. (wah, bocor rahsia. servis teruk giler..). Haha. Takpe la, apa salahnya tau rahsia terbesar ni kan... 2 minggu ni mmg busy jadi saya sendiri pun akui servis tak bagus... Kalo org marah pun, kene terima je la marahan tu sbb mmg betol pun.. :'( ...

Esok dapat settle kot.. Order seme dh completed, jadi ada masa belek satu2 email dan complaint tu..

Pastu, ADA SAPE2 LAGI YG BELOM DAPAT BARANG..? atau DAPAT BARANG TAK CUKUP?.. atau TAK DAPAT BALANCE DALAM PARCEL?
Sila komplen ea.. SAya akan refund atau poskan brg tu semula...

Pastu apa lagi ek...?
Takde dah kot...
Apapun saya rasa lega sgt sbb 90% keje dah siap.. Yay!!!





Wassalam...





P/S: Takleh yay lagi.. Ada lagi queue ni... Hohoho...

23/10/2012

Baru balik...


Salam...

Hai seme...
Cam dah lama dah tak online... (4 haru je baru.. Huhuhu..)
Saya baru balik semalam dan tak sempat nak poskan seme brg smalam..
Cuma barang yg dah pack je berjaya diposkan...

Jap lagi saya nak continue packing dan petang nanti baru reply seme borang, PM dan email...
Tadi check ada 2 page email baru kat inbox..
Jap ek.. Saya akan reply secepat mungkin...

K, jom sambung keje...

Wassalam... 

19/10/2012

QUICK UPDATES...

Salam...

Sorry korang...
Saya sangat busy beberapa harini...
Reply email pun cam kurang mesra berbanding selalu....
Siapkan 3 bulk order sampai la ujung bulan ni dan dalam masa yang sama duk congak2 dlm kepala pasal wedding tu nanti... Rasa cam nak nanges je.. Otak ni cam tak sempat nak pikir ape2...
Bukannya suntuk sangat kot, tapi panik je yg lebih..
Hohoho....

Esok tghari akan bertolak ke kl... Menghadiri majlis perkahwinan sedara..
Dan Ahadnya akan ke Nilai nk borong brg kawen... Malam tu balik semula ke umah...
Isnin saya poskan order yg tertunggak; dan malam Isnin tu saya check email, borang dan PM semula k...
Jadi urgent order tak dapat proses... Maaf ya...

Ptg ni saya akan poskan seme order terakhir... DAn pagi esok poskan bulk order love HP straps tu...
Mlm ni saya tak online ya...

Pastu kan...
Ada tak sesiapa lagi yang :
1. SAYA BELOM REFUND BAKI PAYMENT?
2. SAYA BELOM POSKAN BARANG YANG TERTINGGAL?
3. SAYA TAK EMAIL YNG FELT DAH SAMPAI?

Kalo ada, sila inform saya balik ya...
Seme tu saya dah settlekan, tapi mana la tau ada 1 2 yg tertinggal ke...
Pls inform ya...

Sorry tau..
Lately mmg sangat busy sbb kejar masa siapkan order. Kalo sebelom ni slalu je tolak kalo dah penuh... Tapi kali ni takleh tolak.. Nk kumpul uwang... Hohoho...

Sape2 nak order, sila isi borang ya...
Saya akan check Isnin malam la...

K la...
Saya nak potong felt smpai siap...
HENSHIN!!!! @__@

Wassalam....




18/10/2012

FELT DAH RESTOCKED!

Salam...

FELT DAH RESTOCKED!!!!

Tp belom potong lagi... Sape nak isi borang ek... Paling cepat saya bole pos hari Isnin...
Mlm ni saya akan PM n email seme yg booked felt ni.. 

Dan sesiapa yg saya terlepas pndang tu, pls contact saya balik tau...

Sori2, takde gambar dan takde bebel sebab saya quite busy sampai la ujung bulan ni...

Jangan lupa isi borang ek...

Tata titi tutu... ^_^

Wassalam...


17/10/2012

Pre-Order Butang last Call


Salam...

Harini 17hb kan...
Petang ni kul 5 saya tutup utk pre-order 2 buttons ni ek...
Sebab malam ni nak terus submit...

Butang Hati 11mm

Butang kecik giler 6mm

Sempat lagi ni.. Jom jom...

Wassalam...

16/10/2012

Felt Craft Keychain utk Consignment

SAlam...

Felt Keychain I LOVE YOU

Tak tau nak bebel ape la arini...
Huhuhuhu....

Keychain ni ialah consignment utk kat Kedah...
dah poskan semalam...

Pastu saya wat jugak brooch raksasa pacman

Felt Brooch Raksasa Pacman

Yg ni belom siap lagi tau...
Baru siap muka je...
Pastu kat belakang  muka ni saya tepek ngn felt tebal giler.. Tebal 3mm...
Pastu baru la letak brooch
Seperti biasa mesti lupa nak snap gambar...

Selain tu sya wat jugak nasi kepal...

Felt Onigiri

Comey kan nasi kepal ni...
Belom gantung keychain lagi...

Tapi gambar akhir saya tak snap..
Biasa la... Lupa, ape lagi..
hohohoho....

Pagi tadi tetibe ada mood nak transfer gambar dari kamera...
Woooooooo...
Sangat tak memuaskan hati.. 
Gelap...

Lepas edit jadi terang melebih2 pulak...
Aiseymen...
(hahaha.. dah lama tak sebut perkatan ni... XD)

Esok saya tnjuk gambar yg tak memuaskan hati tu..

Wassalam...

P/S: Pasni guna kamera phone je la... X(


15/10/2012

Cara nak buka e-book (compressed file)

Salam...

Sebenarnya saya dalam mode super duper busy tahap Super Saiya tahap ke-4 (yg rambut panjang dan bulu kening hilang tu..) Kejar masa nak siapkan order yg wajib COD petang ni.. Tapi kalo tak wat entry ni sekarang, nanti lupa pulak...

Kepada korang yg dapat free e-book tu mesti hepi kan..
Tapi tak hepi la kalo tak dapat buka e-book tu..
Selama beberapa tahun saya attachkan ebook via email, ni 1st time dapat komplen yg ebook ni tak bole dibuka... Maybe ada juga beberapa orang lagi yg tak tau nak buka ebook ni tapi tak inform...

Maaf, saya assume semua orang tau camne nak buka compressed file ni...
Jom saya tunjukkan caranya...


Mula-mula klik link ni...

Pastu dah siap download akan muncul kotak ni kat taskbar bawah desktop
Klik je..

Kalo klik punat kecik tu akan muncul kotak ni..
Klik "open"

Kotak besar ni muncul...
Ada beberapa car anka view file ni tapi saya tunjuk satu je la ek...
Klik "extract to"

Akan muncul kotak ni pulak...
So bole save kat mana2 korang suka...
Saya suka save kat desktop je...
Pastu klik "ok"

Cer tengok desktop..
Ada tak folder yg namanya sama tapi macam dah bole buka..
HUhuhu....
Klik klik...

Dapat buka dah..
yay!!!!
Jom klik 1 gambar...

Alhamdulillah..
Cuba tau...

K la saya nak sambung keje...
Sori takleh nak huhu haha...
Kejar masa sket...

Jumpa esok ek.. 
Tata...

Wassalam...

P/S: Saya aextract guna WINRAR.. Ada sesetengah yg yg guna WINZIP dan sebagainya...
Kalo korang rightclik kat file yg rupanya macam buku tu, kornag akan nampak perkataan "extract to" atau "unzip" atau  atau perkataan yg lebih kurang macam tu...

Kalo takde meaning pc atau lappy korang takde software utk buka compressed files...
Jadi kene download free software.. Saya suggest WINRAR sebab saya gun ni dari dulu la...

Tata kali kedua...
^_^



Felt Car Sign-age

Salam...

Phew...
Siap pun Felt Car Signage ni...

Felt Car Signage

HUhu.. Tetibe rasa sayang pulak nak bg kat ownernyer...
Harap2 dia suka la... ^_^

Felt byk yg dah abes diborong...
Hanya tinggal beberapa kaler yg kurang popular...

Apapun, saya baru je wat order baru (walhal order sebelom ni belom sampai pun lagi)..
Dan harap stok baru ni akan sampai secepat mungkin...

Actually dilemma jugak kan...
Nk beli stok ke, nak beli brg kawen..
Dua2 perlu, dua2 urgent... 
Erm......

Oleh itu saya decide beberapa items akan hold dulu dr restok, sehinggalah menjelang hari yg dinanti2kan itu (dinantikan2kn oleh saya je kot... kan.. Huhuhu..)

Button kayu akan hold.
Ribbon akan restock beberapa corak je.
Acrylic Felt restock 12 kaler je kot

T___T
Skrg ni saya tgh mood shopping brg craft, tapi kene tahan nafsu ni...
Woo..wooo....
Cobaannnn...

Pastu ape lagi ek...?
Takde dah kot....

Ok la.. Nak pi deliver car signage ni kat ownernya...
Berdebar gak kot2 ownernya tak berkenan...
MInta2 dia suka...
Aminnn...

Wassalam....




13/10/2012

Felt HP Straps Borong Haritu..

SAlam...

Haritu order HP straps banyak2 tapi belom upload...
Ni upload la ni...
Meh meh cuci mata di hari cuti...

(Dah tak igt, belom ke atau dah ke upload gambar2 ni.. Tp upload je la ek,.. Tgk dua kali pun takpe kan.. Hohoho..)

YeeeHaaaa!!!

Felt Domo-Kun HP Straps 
Herat Angel Felt HP  Straps

Heart Angel Felt HP STraps Purple pulak

Owl Felt HP Straps

Owl Felt HP STraps kaler pink terang giler...

Owl Felt HP Straps kaler merah la pulak..

HP STraps Felt Happy Star

Felt HP Straps Happy Star

Felt HP Straps Happy Star

Felt HP Straps Happy Star

Huhuhu...
Takde idea ni nak tulis apa jadi saya tepek gmabr je la ek...
Skrg tgh pulun menjahit bulk order
Mesti seiap sebelom 18hb.. Mesti!!!

Chaiyuk! Chaiyuk!!

Wassalam...




11/10/2012

PRE-ORDER BUTTONS

Salam...

17hb ni saya nak order barang tau...
Sape nak pre-order sekali...?
Tapi kene banyak la... Kalo sket2 sorry sebab semenya dah packed... Saya malas nak kira dan bungkus2...
Dan harga ni pun murah tau... ^_^

Nak pre-order ni:

Tiny Button 6mm
Harga: RM30/500pcs
RM55/1000pcs

Heart Buttons 11mm
Harga : RM50/500pcs
RM90/1000pcs

Dua nilai ni je bole tau...
Sebab dah packing.. Jgn la rayu nk kurang dari ni sebab harga pun murah kan...
(Aik, macam penah cakap je ayat ni...)

Tarikh akhir bayar ialah 17hb Oktober pukul 5 ptg.
Pukul 5.01 ptg dah tak bole ek.. 
Pastu barang akan sampai selepas 2 minggu..
Harga tak termasuk pos

Okey, tu je kot...

Nak cakap pasal kawen pulak (seme cakap: Aiyak! Larikkk!!)
Hahaha..
Kalo taknak dgr takpe, bole tekan "BACK"...
Takpe saya tak marah...
Hohohoho...
T___T

_________________________________________

Huhuhuhu....
Tau tak. tau tak...?
Semalam saya dah pi sewa baju bersanding tau...
Budak tu macam terkejut je bila saya cakap yg majlis tu bulan 1.. Cepat sgt ke ek saya pi sewa...?
Hohohoho...
Macam terlebih excited plk nak kawen..
Kuang kuang kuang..... XD

Sebenarnya nak buat pelamin sendiri jadi nak confirmkan kaler baju supaya tak kontra ngn pelamin tu nanti..
Tapi saya memang betol2 lega sangat2...
Hahahahhaa...

Nanti saya pakai songket... XD
Budak tu cakap (dan kebanyakan orang cakap), orang skrg dah taknak pakai songket.. Seme nak baju lace...
Takpe la... Saya ni maybe orang zaman dulu yg naik mesin masa ke zaman akan datang.. Tu yg masih tak updated tu... Hiuhuhuhu..
Lagipun sepupu saya yg suggest pakai songket sebab tak ramai pakai songket dah la ni...
Dorang mmg updated.. Say aje yg macam kolot sket.. :'(

Kaler tema! Kaler tema!
Coklat gelap dan putih susu.. >_<
Oh, kene inform sepupu saya ni... Dorang dah rancnag nak pakai kaen yg sama, jadi nak tau kaler tema saya dulu supaya dapat mengharmonikan kaler majlis tu nanti... HUhuhuhu...

Thanx sepupu-sepupuku....

Wassalam....

P/S: Tapi takde orang nak jadi pengapit... T___T



10/10/2012

Mood Berkraf Lesap...

Salam...

{Amaran: 
Memandangkan wedding saya akan berlangsung 3 bulan lagi, dan satu ape pun belom buat lagi, dan adik perempuan saya tiada disisi untuk mendengar jeritan batinku ini; maka entry sehingga 3 bulan akan datang ni akan sentiasa berkisar atau paling tidak menyelit2 sumthing about my wedding nanti... 
Oleh itu, kepada korang yang malas nak dengar pasal wedding ni, saya minta maaf sangat2 namun saya tak bole elakkan diri saya dari terus menaip mengenainya... 
Perut saya saket bila pikir byk sgt keja belom buat tapi takleh slowkan order sebab last 3 months ni memerlukan wang yg banyak (dan bulan depan kene bayar roadtax.. T__T)... 
Jadi, korang bersabar je la ya... Sori2... 
Dan satu lagi alternatif ialah bole terus ke blog katalog kat SEBELAH NI. Items seme sama je cuma takde update dan takde dengar saya membebel merepek2 cam kat sini.. Hohohoh....}


Serius, mood berkraf lesap...
Nape ek..?
Memikirkan macam mana mood bole tetibe lesap adalah amat memakan masa..
Jadi ni je yg sempat saya pikir:

Mengapakah mood berkraf saya lesap...?
A. Kerana Mr. Wolverine berada cuma sejauh 1km dari saya dan saya asyik memikirkan beliau
B. Kerana saya tgh pikir pasal kad kawen, doorgift, pelamin, persalinan,dan semenye yg masih belom buat apa2 lagi... Pendek kata takleh fokus.
C. Kerana bilik saya ni bersih sangat (barang2 sme dah pack bersempena kes bertunang haritu). Kalo dah start berkraf, jangan harap la bole bersih semula.

Tu la 3 sebab yang saya dapati betul...

Dan satu2nya cara utk memunculkan mood ni semula ialah:

1. Jangan perasan yg ianya dah lesap
2. Punggah balik seme brg yg dah pack
3. Sepahkan bilik seperti biasa.
4. BERKRAF!!!! walaupun tubik air mata sehingga bole berenang2 di dalamnya...!

Chaiyuk!!!!
.
Nak sepah macam ni semula leh tak...

Wassalam...

P/S: Entry2 selepas ni saya nak tepek gambar je la... Kalo tak nanti asyik2 nak cakap pasal wedding... Dan hope dgn cara ni gambar2 yg dalam kamera ni takde la jadi pekasam...

P/S2: Dah kawen nanti bole ke sepah2kan umah..? Atau maybe time suami balik umah, serta merta terus tolak seme sepahan ni ke bawah katil dan pretend seolah2 tiada apa2 yg berlaku....

P/S3: Entry ni takde "huhuhuhu" ek...? Adakah ini entry serius tahap kritikal..? Huhuhu




09/10/2012

Monolog....

Salam...

T____T

Saya baru je lepas tukau sket background bagi cerah sket masa depan...
dan tiba2 terbaca entry lama2...

Alamak, kuatnya saya membebel ek.. (past tense) Hohoho.. T___T
Tapi bila baca tu rasa rindu pulak nak bebel...
Hik hik...

Erm......
Bila dah cuti ni rasa malas plk nk start berkraf...
Order pun dah berderet dan consignment order akhir bulan ni...
email dh abes reply.. tp fb belom...
Otak cam dah jammed...
Tapi takleh camni.... Lagi bertangguh keje, lagi la membukit keje.. Betol tak...

Pagi ni saya ada hal... Balik petang nanti kot saya check fb...

Bln Januari tahun depan saya akan bernikah...
Ada 3 bulan je nak prepare...
Saya ada baca blog2 dan didapati 3 bulan tu adalah sgt suntuk utk menyiapkan segala2nya...
Saya ni sebiji habuk pun belom prepare lg,..

Camne ek.. Tak tau nak start dari mana...

Yg saya tau saya nak bajet sebajet bajetnya....
Sebab... takde sebab pun... Cuma saya tau ayah akan berhabis byk utk kenduri.. Dia akan masak lauk yg byk, pelbagai dan sedap. Masakan ayah mahal sebab dia tak suka jimat bab makan... Kalo org mai mkn tp tak sdap, dia akan rasa cam failed... Alang2 nak jemput org makan, bg la makanan yg paling sedap yg mampu kte buat kan... Oleh itu, saya nak jimatkan yg part lain supaya beliau tak teragak2 nak beli ingredients nanti...

Huhuhuhuuuuuu...

Wedding saya nanti nak wat DIY...
Sebenarnya kan... Doorgift utk para tetamu tu saya nak wat crochet...
Tapi td baru je belajar crochet ngn ibu.. Sejam duk kobek2, mampu wat separuh je, sebab dah penat giler...
Pastu ayah membebel.. Ayah suruh beli je sebab tak sempat...

Okay la...

20hb ni kami akan ke Seremban nak menghadiri wedding saudara...
Jadi kitorang akan terus melencong ke Nilai buat pertama kalinya demi mencari barang murah utk wedding saya ni,,, Huhuhuhu....

Camne la rupa Nilai tu agaknya....

Doorgift tak DIY takpe.... Kad jemputan mesti DIY.. Huhuhuhuuuuuu....
Dah reka dah kadnya, tapi dapat kritikan dari adik2... Jadi kene later lagi la...
Erm.. Elok gak tu...
Yg sorang tu tau komen je, idea takde... Yg sorang lagi idea mesti nak pelik2 yg tak pernah dibuat orang...
Bagus2... Nampaknya adik beradik saya semenye tak normal macam saya jugak...

K, pas print nanti saya tunjukkan hasilnya ek..
Dan kosnya sekali...
Mana tau korang nak wat DIY jgk kan... Hohoho....

K la.. Nak bersiap dah....
Ada keje sket pagi ni...

Bye2...

Wassalam...


08/10/2012

Saya Bertunang.. Yay!!

Salam....

HUhuhu..
Hepinya saya sebab dapat byk komen dalam entry lepas...
Hepi sgt2....
Mekasih korang... ^_^

Ok, arini takmo cakap ttg craft.. Nak cakap ttg peristiwa yg berlaku pada Sabtu lepas...

Sabtu lepas saya dah selamat ditunangkan dgn kekasih hati.. (Hik hik.. segannya ayat ni..  >_<)
Acara start pukul 9.30mlm...
Saya dah ready sejak pukul 8 lagi..
Rombongan sampai dlm 9.30 kot, dan dorang dijemput makan dulu...

Hantaran 5 berbalas 7...

Ni la hantarannya...
Yg depan tu kami bagi, yg belakang tu dorang bagi...

Jom.. jom.. Tengok apakah 7 hantaran yg pihak saya bagi tu,..,..
(tp camera quality agak kureng la.. Sori ea..)

Sireh...
Okay, sila jangan gelakkan sireh ni...
Sireh ni saya wat sendiri tau...
1st time buat dan blur2 je time nk gulung tu...
Mmg sireh ni nampak sangat pelik, tapi saya tak tau kenapa...
Lepas nampak sireh dorang bg, baru saay perasan yg sireh ni gulung besar sangat..
Patot kuncupkan sket baru cun...
Hahahahah....
Takpe la.. Saya maafkan diri sendiri... :D

Kek.
Bagi cupcake tau....
Cupcake ni maklong saya sponsor..
Red velvet.. Woooo... best giler...

Buah2an...
Simple je susun...

Towel...
Ni bli skali ngn dia...

Kain pelekat...
India mari... Camana la dorang bole lipat kecik sampai macam ni...

Coklat! Yummy!!
Mula2 saya igt nk susun coklat jadi rumah...
Last2 malas la.. Terus beli Cadbury..
Tapi tergoda gak tgk coklat ni depan mata..
Huhuhuhu

Kain utk nikah...
Kain yg sama utk kami berdua...
Nnti saya wat kurung moden, dia wat baju melayu...
Hihi..bestnyer kain sama... ^^

Ni acara berbincang2 plk...
Yg berjanggut tu ayah saya...
Yg baju purple bercermin mata tu ayah dia..
Yg baju biru bercermin mata tu pakcik saya sbg jurucakap belah kami..

Haaa...
Yg gemok tu saya ya... Hohohoho...
Dan bakal mak mertua.. X>

Ni bergambar ngn mak saudara...
Yg sorang tu ialah tunang saya...
Yg bertudung maroon plk ibu saya,,

Kami 3 beradik...
Ni la mak andam yg bertanggungjawab mencantekkan saya hari tu...
Dan yg kecik tu jurufoto rasmi..
hehehe...

Cincin tunang...
Mak dia yg pilih ni...
Suka tau... ^^

Gambar lain ada kat sini:

Tapi gambar x byk la.. Ada la sket2 wat kenangan...
Kredit utk Bonda, Ayahanda dan Adinda2 ku... yg berhempas pulas utk majlis ni...
Kpd saudara mara yg sponsor dan  bagi pinjam macam2, TQ byk2...
Dan mekasih kps seme yg hadir, baek jaoh mahupun dekat...
Saya rasa bahagia sangat..

TQ so much semua,...
MUAH!!

Wassalam...




04/10/2012

Soalan yg tak berjawapan...

SAlam...

Sori, arini takde gambar.. :(

Malam tadi saya menghadapi conversation dgn sorang orang gila yg nak borong sikit sangat dan harga pun nak sikit sangat sampai tak masuk akal... Wah, peristiwa tu betol2 wat darah saya mendidih... Selang 15 minit darah saya dah kembali ke paras normal kemudian dia PM lg, upkan sket harga tapi still tak masuk akal...

Contoh tak masuk akal tu camni:
Ali : Pakcik nk coklat tu brape sebiji
Pakcik: seposen sebiji
Ali: Kalo saya nak banyak, brape bole kurang?
Pakcik: Kalo ko nak 20biji, pakcik bg RM1.80 jumlahnya...
Ali: Kalo saya nak sekodi bole bg kurang lg..?
Pakcik: Sekodi tu byk mana...?
Ali: 25 biji....
Pakcik: Ye la... Pakcik bg ko RM2 kalo ko amik 25 biji...
Ali.. Camni la pakcik, saya amik 30 biji pakcik bole bg 4sen sebiji...?
Pakcik: 30 biji je nak 4sen..? Sori takleh...

2 jam kmudian...

Ali: Kalo 30 biji, 5sen sebiji....?

Kalo korang jadi pakcik ni apa yg korang buat...?
A. Bagi 5sen sebiji
B. Bagi tendangan padu maut
C. Buat2 tak nampak seolah2 dia cuma angin yg lalu
D. Telefon polis kerana ketenteraman anda diganggu...

Saya pun tak tau nak wat ape... Tambat kat pokok nyior bole...?

Wassalam...

P/S: Harini ialah hari terakhir saya pos barang utk mggu ni... Next ialah hari Isnin... Sebab nak wat preparation.. Sabtu ni saya bertunang.. Yippi!!! ^_^



03/10/2012

Owl Buttons

Salam....

Huhuhu..
Dah lama sangat tunggu butang burung hantu ni...
Tanya2 asyik takde stok je...
Akhirnya sampai jgk... Yay!!!

Butang Burung Hantu yang tidak menakotkan sama sekali...

Saiznya 16x19mm
Diperbuat dari kayu
Dan dicat comel2...

Harga: 70sen sebiji
10 biji bagi RM6.50

Tapi tak banyak la...
Saya borong 500bj je, jadi very limited ea...
Ni pun tgh ushar button laen lagi...

Kenapa tetibe macam suka sangat dengan button...?
dan burung hantu....?

Wassalam....