31/08/2012

Selamat HAri Merdeka!

Salam...

Gambar ehsan Google..

Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Merdeka kpd warga Malaysia...
Semoga kita akan terus mendapat kemerdekaan zahir dan batin... ^_^

MERDEKA!!!

Wassalam..

30/08/2012

Simple Felt Tutorial: Voodoo MAn Wristlet Pincushion

SAlam...

Bekas peniti saya selalu jatuh dari  meja... Dan pincushion saya pulak suka jatuh ke belakang meja...
Jadi apa kat lekatkan kat tangan macam jam tangan...?

So the solution ialah : Wristlet Pincushion! (jeng jeng jeng!)


Erm... Sebenarnya tak reti pun camne nak buat...
Tapi buat je la.. Asalkan hatiku bahagia...
Kui kui kui....

Saya nak buat Tutorial Felt Voodoo Man Wristlet Pincushion...

Bahan2nya ialah: 

1. Felt dua kaler..
2. Kertas, pembaris  dan pensel
3. Benang dan jarum
4. Gunting
5. Velcro
6. Kapas (takde dalam gambar)

Mula2 amik kertas dan lukis gambar seorang manusia kiut seperti di bawah...

Nak gemok pun bole, nak kurus pun bole, nak tinggi pun bole...
Ikot je... :)

Kemudian tekapkan kat atas felt....

Bole pilih kaler apa2 pun...

Wat 2 keping ea...

Macam ni...

Pastu jahit muka kat salah satu felt

Tak sabar punyer pasal, saya wat simple jer...
Sila wat lebih comey dari saya tau.. Huhu...

Pastu jahit sekeliling guna teknik insang pari...
Teknik lain pun bole gak.. ikot keselesaan...

Jahit cantek2 tau...

JAngan jahit sampai abes.. Tinggalkan sket sebab kte nak sumbat kapas pulak...

Sumbat2 sampai kembong...
yeeeHaaa!

Pastubaru jaet sampai abes...

Haaa.. Siap pun...
Pastu watpe ek...?

Haaa.. Wat tali dia pulak...
Amik satu lagi felt dan potong rectangle...

Saya wat 8x1.5 inci...
Tapi bole ikot keselesaan korang...

Pastu letak  velcro lelaki di hujung yg pertama

Bole jahit atau pun gam...
Saya tak sabar jadi saya gam jer...
Hohoho...

Pastu terbalikkan macam balik Crabby Patty...

Kat ujung sebelah lagi tampal velcro yang perempuan pulak...
Pastikan tampal kat ujung sebelah lagi, danbukannya kat belakang velcro lelaki tu tau....
Time wat ni pun saya pening2 sket.. Hoho..

Dia akan jadi macam ni.....

Kat salah satu ujung yang kosong tu, sila tampalkan Encik Voodoo Man tadi dengan gam jugak...

Yay! Siap pun!

APa tunggu lagi?
HENSHIN!!!


Ni ialah prototype je sebab 1st time buat dan buat cepat2 sebab tak sabar2 nak tgk hasil...
Korang jangan tiru bulat2 macam ni tau...
Sila improvise ikot kreativiti masing2 k...

Harap tutorial ni membantu..

Bye bye... ^_^

Wassalam....

29/08/2012

Felt Tissue Box - BULK order

SAlam...

Haritu Mak Anjang saya order 35pcs tissue box...
Dengar macam sket je, kejap je bole siap...
Tetapi jangkaanku meleset... T___T

Amik masa lama gak siapkan tissue box ni...
Tu la bertangguh keje lagi...
Padan muka saya... HAhahaha... :D

Felt Tissue Box Cover

Semuanya 35pcs.. Phew....
Time nak anta kat MAk Anjang ni kan; rasa sayang sangat...
Rasa takmo bagi.. Hohoho...
Tapi bagi jugak la... :P

Jom kte zooom beberapa pcs secara random...

Bekas tisu felt kaler merah

Felt Tissue Box kaler coklat..

Bekas tisu felt kaler coklat jugak...

Comey tak? Comey tak?
Sape nak tempah isi borang ya.. ^^

Tata...

Wassalam... 




Keychain Ring Murah

Salam...

Saya nak turunkan harga keychain ring ni la...
Nak bagi sama harga dengan keyring...
Bole tak?


Harga sebelom ni : RM3.00/12pcs
Harga sekarang ni : 20sen sebiji

Borong : RM18/100pcs

Okey tak harga ni...?
Okey kan...

Hohoho...

Saya tengah kira-kira harga borong utk craft supply ni memandangkan ada yg minta harga borong...
Rasanya borong minimum mesti 100pcs kan...
Kalo button kecik tu maybe 150pcs...

Okey tak macam ni...?

Nnti ek, saya kira2 balik pastu inform korang semula...
Sayang korang.. :>

Wassalam....

28/08/2012

Kad Raya

SAlam....

Tahun ni saya dapat 1 kad raya...
Ia adalah balasan kpd kad raya handmade yg saya wat aritu.. Huhuhu...
Nama je balasan tapi hakikatnya kad dia yg sampai dulu kpd saya.. Kad saya smpai kpd dia selepas raya..
Wooo.. Dh abes raya baru dapat.. :(


Dan mekasih byk2 kpd U-ie sebab show off kad raya handmade saya yang tak seberapa..
Check out her blog kat SINI


Mekasih sebab berasa seronok dgn kehadiran kad raya yg wat last minit tu...
Harap ia menceriakan rayamu.. :)

K la.. Saya nak sambung jaet jap...
Esok saya akan upload gambar felt tissue box yg bulk order aritu....

Dah lupa la... Hahahaha....

Wassalam....





27/08/2012

Ribbon dan Tiny Buttons Arrive!!

Salam...

Alamak! Patotnya update tghari tadi tapi lupa la...
Patotnya harini dah start bisnes balik tapi macam baru nk warming up jer...
Patotnya arini start wat pending order, tapi cuma potong sket2 je...

Erm.. Jangan malas2 Asma.. Nnti gemok lagi.. Hoohhoho...

NAk update barang ni... Semalam dah start potong acrylic felt yg baru sampai, tapi wat sket je.. Sambil2 potong dalam bilik, sambil2 tu kuar bilik tgk tv...

Baru potong felt lembut banyak ni...
Ish ish ish... Sungguh tak produktif la awak ni Asma.. :<

Citer ape ek semalam..? Citer orang putih yang sorang budak 12 tahun koma selama 20 tahun.. Bila bangun balik dia dah tua tapi perangai cam budak2.. Pastu masuk pertandingan menari break dance.. Best gak citer tu...
Pastu satu lagi citer suami isteri yg nk pegi beraya kat London, jadi mak n adik beradik dia pakat berlakon mak buat2 saket supaya dorg beraya kat kampung.. Last2 pecah tembelang... Tapi cam bese la mesti hepi ending punyer.. Citer tu pun best.. Mata saya tak lepas je pandang Remy Ishak... Uhuk uhuk... XP

Eh, awat melalut ni....?
Jom tgk barang yg baru smpai..... ^^

Ribbons dah restock.. Corak Everlasting Love dan beberapa corak baru...
Cekidaut!

Kamon! Kamon! Grab it! 

Saiz 1cm jugak.. ^^

Ni pun yg baru... Ribbon corak Cendawan...
Harga sama ek... ^^

RM1.50/meter

Ada orang komplen brg2 sy jual ni murah sangat.. Aik? Murah pun komplen...
Huhuhu...

Ada pulak yg komplen brg2 kat kedai tu mahal sangat...
Sebenarnya jangan fikir macam tu...
Kat kedai dorang kene cover sewa kedai, bil api air, lesen, gaji pekerja...
Jadi sangat logik harganya lebih tinggi...
Apapun harganya tetap mampu milik kan...
^_^

Owh! Ada 1 lagi tau...
Butang Bulat Kecik Giler...XD

Tiny Buttons 6mm
RM1.80/20pcs (mixed kaler)

Geram gila tengok buttons ni.. Rasa nak gigit2.. Kecik sangat la..HUhuuuu....

Diameternya 6mm... Memang comel giler la...
Wat saya hepi giler..
Hohohoho!

K la... Nk tgk berita jap (cewah!)
Pastu baru sambung berkraf...
Meh ler....

Wassalam....




25/08/2012

Menurunkan Berat Badan dengan Cara yg menggembirakan VS Tips Menghadapi Accident

Salam...

(Tak tau camana nak pendekkan tajuk entry kali ni... )

Phew..

Penatnya perot saya beraya...
Macam2 makan konon la puasa sebulan...
Tau tak sepanjang puasa dan raya berat badan say naik 5 kilo... :(
Apakah yg berlaku di bulan puasa sehingga naik mendadak sampai macam ni...??
Woooo....  T__T

Takpe la...
Pasni nak cuba turunkan berat badan sket,,
Nampaknya saya kene cari video aerobik dan ikot tiap2 petang...
Takpun pi jalan joging kat track kat Taman Gelora yg tak sampai pun 1km dr umah...
Tapi saya pilih aerobik la...

Haaaaa....
Ada satu lagi cara ialah menari lagu Para Para...
Tarian dia senang je...
Mula2 tu mmg la cam kelam kabut sikit sebab tak tau step..
Dalam seminggu dah bole expert dah.. Hihihi <---(berdasarkan pengalaman sendiri)...

Kalo nak bole cari kat youtube...
Kat bawah ni adalah antara yg paling senang korang bole ikot...




Video Para para yang simple yang membantu anda menurunkan berat badan...
Ganbatte Neh!

Tarian ni memang laju tapi jangan bimbang step dia mudah je dan ulang-ulang yg sama...
Laju la baru bole berpeluhkan...
Kalo Ulik Mayang bilanya nak peluh..
Huhuhuhu...

Semalam Acrylic Felt dah sampai tapi saya belom unpacked lagi... Belom abes beraya lagi ni...
Family besar, sebulan raya baru abes kot..
Huhuhu...

Pastu tadi time balik dari Temerloh kete saya dah tercium bontot sebuah kete lain...
Sebenarnya ada 3 kete yg terlibat dalam kejadian tadi..
Sebuah kete iswara yg brek tiba2 dan tiba2 jugak dia terus lari...
Kete MPV belakang iswara tu sempat break; dan kete yg kedua belakang mpv pun sempat break hampir2 je nak kene...
Tapi kete viva cinonet saya ni yg tak sempat brek, terus langgar kete kedua, dan kete kedua tu pun langgar MPV akibat impak dari kete cinonet saya ni...
Time tu baru lepas ujan, jalan licin.. Walaupun tayar kete saya dah completly stop tapi tetap menggelongsor kene kete tu...

Akibatnya bumper saya dah bengkok dan depan tu kemek sket...
Takde apa2 yg pecah dan tiada kemalangan jiwa dilaporkan...

Dan hal tu sttle dgn tiada sesiapa minta pampasan dan tiada sesiapa inginkan pampasan...
Naseb baek betul pemandu kedua2 kete depan tu org yg baek2...
Masing2 cakap elok2 dan takde sape yg meroyan...

Kete saya maybe kene la dalam Rm300 kot... T___T

Tadi ayah bagi satu tips.

Kalo korang tgh drive dan tak semena2 nak terlanggar kete depan, sebaik-baiknya jangan pusing stering utk mengelak dari melanggar kete depan. Biar la terlanggar pun...
Sebab langgar secara berdepan macam tu dapat meminimumkan kerosakan dan kecedaraan para penumpang..
Berbanding jika korang mengelak kemungkinan akan kene kete dari lane sebelah, atau pejalan kaki atau moto dan sebagainya...Dan perlanggaran dari sudut akan menyebabkan kerosakan yg lebih besar lagi seperti lampu kete pecah, kemek yg byk kat sisi kereta dan mencederakan penumpang...

Harap tips ni membantu...
Mmg time tgh terkejut dan panik kita tak dapat nak control reflex...
Tapi cuba la yer.. :)

Haaaa....
Saya baru dapat button bulat yg kecik giler iaitu 6mm...
Igt nk beli bentuk bintang dan love saiz 6mm jugak tapi harganya bole tahan la walaupun kecik...
Nnti tgk camana...

K la...
Nak tdo dulu...

Nite2..

Wassalam.....



10/08/2012

Kad Raya Handmade - Bajet Murah Giler...

Salam...

Alhamdulillah...
Mekasih byk2 kerana sudi menyahut GA Kad Raya saya ni...
Mula2 tu sunyi je... Ada 2 org je yg komen...
Rasa cam sedih pun ada gak..

Tetibe mlm tadi check.. Huuuuuuu.... 12 komen need approval...
Seronoknya.... ^_^
Seronok punya pasal sampai guling2 ke dapur, pastu patah balik ke lappy ni.. ^_^

Tapi 10 org pertama je yg dpt ek...
Dun worry, takde bias atau pilih kasih dlm GA ni... Sape cepat dia dapat...
Silent reader pun dapat, excited reader pun dapat, reader yg kebetulan tersesat ke blog oren ni pun dapat, asalkan anda 10 org pertama... :)

Cuma kad raya ni cikai2 je tau...
Sy rushing2 buat bersama adik2 saya (yg kecik dan yg besar)... 
Oleh itu, jangan expect kad ni gempak sgt, atau cantek sgt.. 
Sebab secara realitinya ia tak cantek... T___T
Dlm masa yg singkat ni saya kene siapkan 30pcs kad raya... 
10 utk blog, 10 kat FB, 5 utk RBT dan 5 lg utk member rapat..

Kalo korang kecewa dgn kad ni saya nak minta maaf byk2...
Mungkin tahun depan saya akan prepare awal2 kad raya supaya dia lebih cantek berbanding tahun yg pertama ni ea..
Chaiyuk!!!!
Sesi kaler mengaler oleh 4 beradek...
2 beradek lagi menyorok dlm almari sambil berdoa tidak dipanggil ke dlm torture room ni...
Huhuhu...

Pas siap kaler saya pun dgn tekunnya menganyam ketupat mini ni satu demi satu...

Yay! Dah siap!
Nampak tak..? Itu muka saya tgh gembira nak buat Kame Hame Haaa!!

Gembira2 jugak... Meh salin alamat dulu... :)

Tepek setem pulak...
Piring kecik tu mengadungi air... Tgh pose ni takleh la jilat2 setem n envelope ye tak...
Huhuhuhu...
(Bulan tak pose pun tak sanggup gak nk jilat..XP)

Dun worry, pakcik jaga ni akan jaga kad korang..
Sebelom buka senyum dulu tau...
^___^

Phew... Siap dah...
Nak gi pos dah ni... Post Office, here I come...
Henshin!.. Syaaaaaaa.. <--(terbang)

Wassalam....


KREDIT:

Producer/Director: Asma-Felt-Box
Mangaka : Amian Comics
Colourist: Asiah, Anis, Anas, Asma
Minah Kilang: Asma
Peon: Asma

Terima kasih kalian kerana sudi tolong kaklong yg helpless ni.. Sayang korang.. MUah!!




09/08/2012

Craft Supply dah Restocked

Salam...

Ingat tak haritu saya cakap posmen bg sorry note...
Dan kononnya saya nak pi amik lah hari JUmaat lepas kan...
Tapi kan.. Saya tak pi amik pun...

Sebab saya lupa.. :P
Huhuhu....

Time kat umah dah susun dan jadual perjalanan..
Tapi ntah macam mana tertinggal jugak 1 keje...
Hadoi....

Tapi takpe, pagi tadi dengan semangat waja saya pegi ke post office utk mengambil sebiji parcel itu...
Akibatnya, bukan sebiji... Tapi 3 biji parcel... XP
Macam mana seme brg bole sampai serentak...? Cam pakat2 jer depa ni...
Huhuhu...

Lalu dengan terkial2nya saya menggendong 3 biji parcel tu smpil mengepit purse panjang kat celah ketiak...
Naseb baik ada ketiak.. Kalo tak nak selit kat mana ntah purse ni...
Ape la..
Kalo tau byk parcel, bole parking kat post office...Tapi dah pi parking kat seberang jalan...

Untuk pengetahuan korang, post office ni susah nak cari parking tau...
Pastu bila tak jumpa parking korang kene pusing dalam setengah bandar baru smpai balik ke destinasi tadi...

Erm..
Kuantan ni kecik je...
Tapi public transport takde.. (kecuali teksi yg dari rumah saya ke Megamall yg amik masa dalam 5-7 minit termasuk tunggu 2 trafik light tu kene charge RM8)..
Bas dlm bandar mmg takde.. Cuma ada bas ke kawasan yg jauh macam Pekan, Panching dan bbrp tempat lain yg amik masa paling cepat setengah jam baru smpai bandar (dengan mengambil kira tahap keuzuran bas, trafik jam dan berhenti2 kat bustop)...

Oleh itu kebanyakan org Kuantan ada kete sendiri (atau moto sendiri)...
Dan memandangkan bandar ni kecik, parking space pun takde la byk sgt...
Tapi kereta byk sgt...
Jadi parking kete mmg problemo....

Chup.. chup...
Kenapa saya cakap ttg kereta ni...?

Owh...
Ok sampai umah tetibe ibu bgtau ada 1 lagi parcel smpai...
Yippi!!!!

Jom tgk brg apa yg sampai ni....

Inilah sebahagian dari brg2 tu...
Yippi!!

Butang Bulat Hitam 9mm dah restocked
Butang Bulat Kaler 9mm dah restocked
Butang Bapak Besar 23mm dah restocked
Butang Bunga 14mm dah restocked

Ribbon dah restocked

HP Straps dah restocked

Brads dah restocked
Keychain dah Restocked

Yay!

Nak susun skrg...
Jom tolong saya jom.. ^_^

Heeeee....

Wassalam....  

KAD RAYA GIVEAWAY!!!

Salam..

BERITA BAEK!
Asma-Felt-Box nak bg kad raya kat korang...
Tapi terhad kpd 10 pertama je...

Sape berminat sila komen di bawah dgn ayat:
 

"Asma, saya nak kad raya... Pleasee... @_@..
Nama:
Alamat:
No. Tepon: "


Dun worry, komen korang sy tak akan publish jadi detail korang takkan muncul disini.. Jgn bimbang tau.. :)

Tu je la..
Tapi 10 org pertama je dapat tau...

email korang kemungkinan saya tak reply sbb agak busy...

Minta jgn kecik ati dgn kelakuan saya ni ya...

Cuma dun expect too much.. Kad raya ni cikai2 je la.. 

Saya wat simple2 je sbb nak kejar masa.. Takot lambat pos smpai lepas raya tak best pulak..

Gud Luck seme.. ^_^


Wassalam...

P/S: Sesape yg dah dapat kat kad raya FB akan disqualified utk blog ni tau... Takpe la.. Kte bg ruang kat seme orang bg dorang dapat jugak ek.. Chaiyuk!


08/08/2012

Siap potong semua felt.. Phew...

Salam...

Polyester felt dah sampai dah Jumaat lepas tapi saya sangat malas nak potong...
Ahad lepas baru la potong kpd 1/4 meter...
Dan semalam baru siap potong utk 1 meter yg pertama...
Phew....

Ini ialah felt yg tinggal yg membuatkan saya kecut perot stok dah nak abes...

Dan akhirnya berjaya juga potong kesemua 30 kaler...
Phew...
Cukup la yg ni dulu... Next time pulak sambung yg lain.....

Sebelah kanan tu sy sorting utk starter pack...

Kamera saya abes bateri lagi...
Dan selalu lupa beli time singgah kat supermarket...
Guna camera phone tapi quality tak elok la...

Kamera phone cantek utk amik gambar permandangan...
Tapi utk focus detail danjarak dekat mmg sgt tak ok...

Adik saya suruh beli DSLR..
Tapi member cakap kalo tak pandai focus dan suka guna auto baek takyah beli..
A'ah.. Sy pun takde la minat sgt amik gmbar...

Kamera phone pun jadi la...
Huhuhu...

Ok, saya bar je siap potong seme ni...

Tengok la.. Gambar ni tak lawa la..
Rasa takmo tepek je kat sini... :(

RBT dah join satu aktiviti amal anak yatim...
Dan saya pulak duk jauh tak dapat join...
So saya sponsor DIY ni je la..

Ni je sumbangan yg termampu kuhadiahkan..
Hohoho...

Lps siap packing ni sy tnjuk kat korang ek...
Tata...

Wassalam...




07/08/2012

Polyester Felt


POLYESTER FELT

Sila pilih kaler anda....


RM1.30 sekeping


FELT DUO-TONE


RM25+RM6 (Poslaju) = RM31.00
harga sebelom
 RM28 + RM5 (Poslaju) = RM33.00

= (saiz 23x25cm) x 19pcs

Ada 19 kaler
Hitam, Kelabu Cair
Coklat Gelap, Coklat
Hijau Gelap, Hijau
Biru Gelap, Biru Cair
Ungu, Ungu Muda
Maroon, Merah
Pink, Pink Cair
Jingga Terang, Jingga Labu
Kuning Terang, Kuning Cair
Putih



PACK TRI-TONE


RM35+RM6 (Poslaju) = RM41
harga sebelom
RM40.00 + RM5.00 (Poslaju) = RM45

= (saiz 23x25cm) x 27 pcs

Ada 27 kaler
Hitam, Kelabu, Kelabu Cair
Coklat Gelap, Coklat. Coklat Cair
Hijau Gelap, Hijau, Hijau Muda
Biru Gelap, Biru Muda, Biru Cair
Ungu, Ungu Muda, Ungu Cair
Maroon, Merah, Merah Terang
Pink, Pink Menyala-nyala, Pink Cair
Jingga Terang, Jingga, Jingga Labu,
Kuning Terang, Kuning Cair, Putih


PACK 30 KALER 


RM39+RM6 (postage) = RM45
harga sebelom
RM45 + RM5 (Postage) = RM50


Size (23x25cm) x 30pcs 

Ada 30 kaler..

06/08/2012

Polyester Felt 30 Colour Available now...

Salam...

Jumaat lepas stok felt dah smapi...
Subuh tadi baru complete potong utk 1 meter yg pertama.....

Oleh itu kesemua kaler di bawah ni now is available...
Yabedabedooo....

Ni la 30 kaler tu...

Arini akan packing seme order dan poskan ptg ni dlm kul 3...

Acrylic felt belom sampai lagi. 
Mungkin lepas raya kot sbb check tracking masih dalam pelayaran lg.. :(

Wassalam..

P/S: Sori, guna gmbar lama... Malas nk amik gmbar baru,, :P




05/08/2012

Handmade Coin Purse

Salam...

Projek Ramadhan dah tergendala kejap gara2 saya asyik mengadap tenet...
Bukan buat apa sgt, cuma main game....
Tak tau la kenapa, bila start main game je terus addicted kan...
Padahal secara logiknya, tak main pun takpe..
Huhuhu...

Dalam 2 harini saya duk buat coin purse.

 Mula2 potong...

Pastu jahit zip...

Pastu jahit tepi..

Maka jadi la coin purse...
Saiznya: 4x6 inci...
Saya guna kain cotton dan liningnya dgn felt..
Jahit guna jahitan tangan...

Lambat betul nak siap.. KAlo guna machine kejap je kan...
Dah try guna machine tapi akhirnya saya akur bahawa saya tetap suka jahitan tangan..
Huhuhu...

Next projek ialah bantal biru...
Dah siap tampal cuma nak jahit tepi..
Dah siap ni baru potong felt..

Owh...
Felt baru smpai Jumaat lepas jadi arini kene potong separuh dulu.

SApe nak order felt 30 kaler yg baru restock ni sila isi borang yer...

Bye...

Wassalam...


04/08/2012

Gila... XD

Salam...

Huhuhu....
Kesiannya kat orang ni...
Ada jugak ek orang gila macam ni...


Actually ni ialah 3rd time sy dapat fraud yg camni...
Dan rasanya dari org yg sama kot...

Kesiannya... (Huhuhu)
Tak minat nak order kan tapi minat baca blog saya berulang2 kali..
Bagus2... ^_^
Agaknya dia adalah salah seorang penyumbang trafik 600 reader sehari kot...
Mekasih byk2...
Makin tinggi trafik, makin mudah saya muncul kat 1st page Google...

Esok dtg lagi yer..
Saya doakan semoga roh awak dicucuri rahmat..
Amin....

Wassalam....



03/08/2012

Felt HP Pouch in Progress

Salam...

Hari tak post apa2 projek...
Sebab tak buat pun... Hohohoho...

Jiwa merasakan bbrp hari lagi saya akan bercuti puasa... Harap2 3 hari cukup la.. Amin,...
Simptomnya ialah MALAS, NGANTOK, TAKDE MOOD, TAKMO WAT APE2....

Apapun!
HArini kene lawan perasaan capital letters di atas...
Arini tak rasa nak jahit... Rasa nak potong...
Jadi mari kita potong2 sampai abes felt...
YeeeeHaaaaa!!!

Nak buat felt handphone pouch corak Happy Kitty ni banyak2....

Owh.. 
Semalam dapat sorry note dari posmen (padahal ada je orang kat umah)...
Lps pos brg kene pi amik la...
Apa agaknya brg yg smpai ni ek...
Harap2 abes raya nnti stok dah penuh semula...

Okay, jom kiter jaet sama2 jom.. ^_^

Wassalam...

P/S: Sebenarnya ada 1 order bantal... Tapi mood nak wat bantal tak mai... Sebelom Sabtu depan saya akan siapkan bantal, bekas tisu dan smurf awak tu ea... Huhuhu...

02/08/2012

R12: Handmade Ombak Rindu Felt HP Pouch

Salam...

Projek Ramadhan ke 12 ialah: Ombak Rindu Felt HP Pouch
Cewah! Nama takleh blah..
Hohoho...

 Ini la 2 biji Ombak Rindu Felt HP Pouch

Kenapa Ombak Rindu...?
Sebab ada corak macam ombak (represent ombak) dan 1 butang (represent sorang @ single @ solo)..
Konon2 rindu la tu.. Hahaha...

Nampak kan...
Macam seorang lelaki yg tgh berdiri di persisiran santai sambil memandang ke lautan yg jauh terbentang...
Butang itu ialah orang, kaler itam ialah pasir di pantai dan merah ialah lautan...
Ke tak pun...?
Huhuhuhu...


Bila bumi diterbalikkan, jadi padang jarak...

Yg ni pula sorang perempuan yg berdiri di persisiran pantai sambil memandang lautan...
Sebab tu ada bunga kat kepala...
Dan kaler pink...

Bila bumi diterbalikan jadi padang terkukur...

Erm... 
Kenapa sket sgt jaet ni...?

Wassalam....

P/S: Time menulis entry ni sy kekeringan idea.. Taktau nak bebel ape... Esok2 pulak bebel ea.. :P