29/04/2012

Progress...

Salam....

Very busy lately n jarang dpt online...
Tgh siapkan brg ready made utk event nnti...


Ini otak ke ni...
Huhuhu....

Nk ckp byk lg tp xtau nk cakap apa dh...

zzzzzzzzzzzzzz

Wassalam....



23/04/2012

Clasp


SAlam...

Ramai yg request HP strap yg ada clasp...
Tapi saya tak jual yg ada clasp..
Bukan sebab takde... Ada jer....

Tengok ni....

Ni la clasp yg korang nak kan... ^_^


Saya tak jual bukan sebab takde...
Sebabnya clasp yg saya dapat ni harganya tinggi....
Setinggi kualitinya jugak...

Clasp ni sangat berkilat, berat dan keras...
Korang gigit2 mesti takkan bengkok punyer....
Jadi takkan ada masalah clasp ni akan patah...

Masalahnya ialah ia mahal sket....

15sen sebiji
RM1.50/10pcs

Sorry, yg ni mmg takleh bg kurang dah... 
Tapi saya jamin. kualiti TIPTOP!!!

HP STraps




RM2.00/dozen
1dozen = 12pcs
Mixed kaler....

Keychain Ber"Plastik"


Salam...

Huhuhu... 
Tajuk ni agak memalukan...
Tapi secara jujurnya saya masih lg tak tau nama keychain ni....
Ia adalah keychain yg attached pada plastik yg kita boleh masukkan kertas kat dalamnya...

Saya memang tak pandai explen, jadi apa kata mari kita lihat rupa objek yg saya maksudkan itu...

 Ni bentuk kurus...

NI bentuk gempal...

RM12/dozen
1 dozen = 12pcs

Swivel


Salam...



80sen sebiji

Key Rings

Salam...

Yg ni keyring pulak...


Saiz = 2.3cm

RM2.50/dozen
1 dozen = 12 biji


Keychain Rings


Salam...

Ingat tak, sy penah wat marathon post sebelom ni...
Ok, kali ni lagi sekali nak wat marathon post dengan niat nk bg korang flash back balik brg yg available kat Asma-Felt-Box...

Cekidaut!!!

KEYCHAIN RING



RM3.00/dozen
1 dozen - 12pcs



22/04/2012

Pulun 1

Salam....

Skrg tgh memulunkan diri dgn:
Bazaar kat Klang bulan depan ---> oleh itu kene wat ready made byk2....

Ni ialah salah satu ready made yg in-progress...
Hmm.. Nak wat ape la ni ek...
Hihihi...

Dalam kepala ni kan, macam2 idea muncul utk di outputkan sbg hasil craft...
Tp kenapa outputnya selow jer...

Sebab dalam masa yg sama sy kene memulunkan diri utk hal yg tetiba muncul tanpa disangka2...
Sy anggapnya sebagai rezeki... ^_^

Apakah hal yg satu lagi tu....?

Tungguuuuuu.....

Wassalam...



12/04/2012

Join Bazaar @_@

Salam...

Dah lama tak update sebab sebok... HAhahaha!
Sebok siapkan ready-made utk join bazaar bulan depan...
Pulun giler beb...

Ni la bazaar yg diperkatakan tu...

Dah lama dah tak wat jualan...
Last sekali kat CIAST kot.. (tahun lepas)
Rindu nak susun2 brg craft, menjahit depan org ramai n berbual2 ttg craft secara live...
(biasa kat FB jer.. T_T)

Nak join letak barang ke..? Bole2...

Ni syarat2nya ek:
1. Handmade Felt Craft Sahaja. Craft lain atau barang2 kilang atau pakaian tak diterima
2. Bayaran RM10 dikenakan.. (RM6.00 utk kos pos balik barang2 yang tak terjual; dan RM4.00 utk handling fee).
3. Tetapkan harga tolak dan harga jual yang disarankan. Sekiranya komisen tu sikit sangat, saya akan naikkan harga ikot kepatutan nilai komisen. Harga tu korang tetapkan sendiri tau sbb korang lebih tau nila hasil craft korang tu...
4. Sila tepekkan label craft anda kat setiap item untuk memudahkan saya kira di akhir jualan.
5. Saya berhak menolak atau tidak menjual barang2 yang tidak menepati kriteria.
6. Jika barang terlalu byk, saya akan pilih brg2 yg nak dipamerkan, dan sebahagian brg lain akan disimpan di tempat yg selamat.
7. Barang yg dipos sahaja diterima.. Mereka yg muncul di hari jualan dgn niat nak letak barang tidak akan diterima.
8. Mereka yg muncul pada hari jualan dgn niat nak autograf saya diterima <--(ceh, tetiber..)
9. Barang mesti berada dalam tangan saya sebelom 10hb Mei 2012

Kalo berminat, sila:
1. Email sy tajuk ni---> "NAK LETAK BARANG @_@"..
2. Pastu emailkan isi ni --->"Asma, sy nak letak brg felt craft iaitu (sebut kata nama am bg brg2 terbabit). Sila bg alamat yg valid..."
3. Sy akan emailkan alamat dan consignment note utk korang isi.
4. Selepas dapat alamat, packing brg2 tu dan masukkan sekali consignment note yg telah diisi berserta RM10. Parcel yg tidak mengandungi consignment note dan RM10 akan dibuang daerah..
4. Pos dan ia mesti smpai sebelom 10hb Mei (sbb pagi 10hb tu sy nak pi dah)...

Kalo tak berminat pun bole jgk... Huhuhu...

Camne crowd kat sana, saya pon tak pasti...
Ni pon sekadar cuba2 jer sbb dah lama sgt tak buka booth.. Dah naik gian...
Huhuhu....

Ok la.. nK sambung jaet...

Wassalam...

P/S: email ni mungkin sy akan balas lambat sket sbb la ni dah jarang online akibat memulunkan diri.. Moh ler... Pulun sama... >_<

P/S ke-2: sejak dh jarang online ni, maken byk plk masa saya berkraf dan maken byk pulak barang yg siap.. Ajaib sunggoh!

07/04/2012

Raksasa Pacman Iron-on Felt Embellishment

Salam...

Ni adalah projek yg saya buat baru2 ni...


Raksasa Pacman Iron-On Felt Embellishment (mak aihh... panjangnyer nama.,..)

Ni adalah salah satu projek consignment kpd sorang seller yg jual barang2 craft...
Raksasa ni kecik je tau lebih kurang saiz 50sen...
Cuma perlu iron je kat atas apa2 jenis fabric pastu dia akan lekat...

Bole la nak lekat kat t shirt ke, beg ke, kat langsir ke, kat cadar ke, kat alas meja ke...
Apa2 je la yg korang rasa nak lekatkan...
Kat tudung pun bole gak kot...
Huhuhu...

Harganya : RM4/pack

Yg atas tu kaler yg panas2 kan...
Ni bawah ni ada kaler lembut...


Ni gambar yg masih belom siap lg...
Adik dh bawak kamera pi Genting, jadi takde gambar baru..
Huhuhu...

Sape nak, isi borang ea...

Wassalam...




01/04/2012

Acrylic Felt Pack - 30 kaler (available now!)

Salam...

Wokep, Acrylic Felt dah sampai...
Kali ni bukan 10 kaler; tapi 30 KALER!!!

Muahahahahahaha!!
Seronoknya saya... Sbb sy lebih suka guna felt lembut...
Weeeeee..... >_<


Ini la acrylic felt yg berjaya dipotong...

Saiznya 24x25cm
Kali ni saya potong betul2 24x25cm tau...
Takde lebih dan takde senget2 dah ok...
Dan ia memakan masa 2 kali ganda memotong memandangkan saya kene ukur setiap keping...
Suka la tuuu...

HUhuhu,.,...

Kaler2 yg ada ialah:
Black, Grey, Silver
Dark Coco, Chocolate, Dirty Coco
Cream, Peach
Dark Green, Cute Green, Moss
Dark Blue, Blue, Light Blue, Tekois (x reti eja)
Purple, Light Purple
Dark Red, Red, Striking Red
Cherry, Striking Pink, Pink, Light Pink
Striking Orange, Super Striking Orange, Orange
Yellow, Light Yellow
White

Phew....

Harga:
RM55.00/pack (30pcs=30 kaler)
(include postage)

Ada 10 packs je ni...
Nak loose pun bole, tapi limited sbb x amik stok banyak...

Nak ea...
Sila isi borang di atas...

Toce Toce Se La lai...

Wassalam....