27/02/2012

Felt Bunny Tutorial

Salam...

Nampaknya maken ramai rakyat Malaysia dah mula berminat nk wat felt craft ni kan....
Huhuhuhu...

Tu sebab saya dpt byk email nak beli e-book ni... 
Walaupun ada jugak yg tak puas hati dgn kualiti e-book ni dan minta refund (walaupun dah mention awal2 buku ni KHAS utk BEGINNERS)
Takpe la.. Nak wat camne kan...
Hahahahahah!!!

So, kepada beginner yg masih blur2 nak wat apa sbg craft pertama anda, apa kata korang wat ni...


Atau pilih kaler gelap sket camni...


Nak wat ni mmg sgt2 mudah...

Boleh rujuk kat sini ek:


Harap ia membantu...

Kalo dah buat sila forwardkan gambarnya kat saya...
asema84@gmail.com...

Sy nk wat album hasil craft korang based from my video...
Dan kalo ada blog atau FB atau apa saja sila bg link utk sy sertakan sekali kat album tu...

Mekasih seme... ^_^

Wassalam..... 

25/02/2012

Free-hand potong EM

Salam...

Sape boring...?
Jom ikot sayam potong em.... XD


Masih boring kan.... 

Wassalam...


24/02/2012

Felt Purse with Zipper

Salam...

Adik perempuan saya la ni dah mula berjinak2 ngn felt craft...
Dan apa yg say abole komen ialah, beliau adalah lebih kreatif, lebih teliti dan lebih pandai menggabungkan warna berbanding saya...

Saya ni jenis yg suka kaler senada, plain, corak simple dan tak pandai sgt gabung2 kaler...
Saya lebih kpd male brain actually...
Jadi hasil kerja tangan saya mmg kelihatan agak boring...
Hahaha...

Jom tgk purse yg adik saya wat baru2 ni...


Bunga tu saya yg ajar dia tau... <--(nk nama gak..)


Jahitan almost perfect...


Siap wat dua ruang lagi... Pandia betul....

Dan purse ni dia pakai sendiri....
Sape nk order bole isi form ea...
Dan state kat form tu "Purse Berzip ADIK"

Nnti sy pas kat dia...
Skrg ni dia tgh sgt2 excited menjaet felt.. Huhuhu...

Wassalam....


22/02/2012

WOOD BUTTONS PELBAGAI BENTUK

Salam...

Atas permintaan ramai, kini saya keluarkan pack button kayu yg sama jenis...
Huhuhu....

Ada yg nak ladybird sj, ada yg nkbutterfly saje kan...
Nah, skrg dah bole pilih...

Harap korang suka sampai lompat2... ^__^


Wood Buttons bentuk BEAR


Wood Buttons bentuk BUTTERFLY


Wood Buttons bentuk SNAILS


Wood Buttons bentuk RIMAU


Wood Buttons bentuk LADYBUGS


Wood Buttons bentuk STAR

Haaaa...
Suka la tu....

Apa lagi, sila order.. ^__^

Wassalam....



21/02/2012

Kind Hearted Scary Fat Black Kitty Bin Si Polan

Salam...

Huhuhuhu....
Ingat tak entry tentang RBT GA semalam...
Dan ingat tak betapa saya berusaha utk menjahit hadiah tu secepat mungkin...

Tau tak....
Hadiahnya dah siap...

WooHooooo!!!

Inilah Si Kacak Tersebut....

Kacak kan... Kacak kan...
Muahahaha...

Ok, cara2 nak join ialah:

1. Klik ni ----> (SINI)
2. Soklan akan kuar 3 kali sehari iaitu pukul 11pg, 2ptg dan 4ptg...
3. Soklan kuar je, cepat2 jawab...
4. Sape jawab paling jawab dan paling betul, dia menang pastu akan dapat hadiah...

Camtu je,... Senang kan...

APa lagi.. Jom ar...

Huhuhuhu...

Wassalam.....

20/02/2012

RBT GA

Salam...

Haaaa.....
RIGHTBRAIN THINKERS menganjurkan GA yg sgt best sempena ulang tahun kelahiran kami...
Huhuhuu....

Apa lagi... JOm ar join.. >_<


Walaupun saya ialah admin tapi dh lama sgt tak menyumbang dlam RBT ni..
Nampaknya saya mesti berubah mulai harini...

Saya turut menumbangkan hadiah utk GA ni...
Tapi hadiah tu tgh jahit la...
Huhuhu.. (teruk betul..)

Apapun saya kan uploadkan hadiah tu lepas siap jaet ek...

Tungguuuuuu.....

Wassalam....






14/02/2012

Making Bunny Felt

Salam...

Korang watpe tu....
Boring ek...
Penat ek...
Takde pe nk wat ek...

Jom teman saya menjaet.. >_<


Wassalam....

13/02/2012

Felto Amper Abes....

Salam...

Sy tak berani nak update sbb stok felt sy dh hampir abes...
Kaler yg dh abes ialah:

HITAM, KELABU, HIJAU PUCUK PISANG, HIJAU, BIRU, MERAH, PINK, DAN KUNING...
Bole kata macam takde stok dah kot...
MUahahahahahahha!!!

Terkejut gak, bulan ni ramai yg order felt byk2.. Tak dan nak restock...
Padan muka, tangguh2 keja lagi....

Tp jgn bimbang stok felt akan sampai minggu depan....
Tak sabarnyer nk tggu minggu depan.... >_<

Waasalam....


08/02/2012

Button Bulat Bapak Besar!

Salam...

Ni satu lagi button bulat masuk kedai...

Tapi yg ni gedabak punya besar...
Hahaha...
Ingatkan yg sedang2, rupanya besar sgt..
Tak tau la pulak nk watpe ng butang rasaksa ni... :P


Saiz 23mm

Ada 10 kaler...
Nk jual by pack atau bole pilih kaler.. ?
Ermmm.... ?


Macam sesuai utk butang baju jer....

Itu je la yg baru masuk kedai...
Pasni nak masukkan apa lg ek.. B/

Wassalam...


07/02/2012

Button Bulat Itam 9mm

Salam...

Haritu ada bgtau yg ada barang baru masuk kedai kan...

Teng... Teng.. Teng..


Button Itam 9mm...

Sy nak guna ni utk wat mata...
Sebenarnya cari brads..
Tapi sy lebih suka button la..

Huhuhu....

Wassalam...




05/02/2012

DIY BOBBINS

Salam....

Sejak saya mula berkaf, ada satu benda yg saya duk cari tapi tak jumpa2...
Kat kedai dan kat online...
Kalo kat online tu mahal la plk, cam tak berbaloi...

Kemudian salah sorang kawan saya hadiahkan bendaa itu dan ia buat saya rasa sangat hepi.. >_<

Benda itu ialah ---> BOBBIN KERTAS UTK LILIT BENANG

Disebabkan putus asa dan desperately need it; jadi saya pun buat bobbin tu sendiri....
Lukis2 pastu potong2...

Ni la si bobbin tu.. 

Muka bobbins tu ada kat sini ek: TEMPLATE BOBBINS

Cuma print atas kertas pastu tampal kat kertas tebal cam kad.. Ataupun terus print atas kad...
Senang kan.. :D


Korang bole guna template bobbins ni utk kegunaan sediri. (kalo nak la.. Kalo taknk pun takpe.. :P)
Tapi jangan pegi jual sudah... (ada ke org nk jual... HUhuhu..)


Wassalam....






02/02/2012

UPDATE JAP...

Salam...

Nak quick update sket leh tak....

Berikut adalah kaler2 yg out of stock buat sementara waktu....


Banyak gak ni....
Dan semenyer kaler2  yg popular,....

Sori korang... Sy tak alert dgn keabesan kaler ni...

Tapi jangan bimbang....
Kemungkinan minggu depan depa akan tiba demi menyelamatkan bumi...

Muahahahhaa

Dan ada barang baru masuk kedai tau...
Nnti saya update ek...

Dan takde sape ke nak beli Acrylic Felt...
Meh tgk sini meh...

Wokep... 
Nak pi niaga dah...

Astalavista bebeh!

Wassalam...

01/02/2012

BULAN CINTA

Salam....

Bulan ni bulan valentine kan....
Ramai yg cakap tak elok raikan Valentine Day krn ia berkaitan dgn beberapa peristiwa yg berkait rapat dgn agama lain... Dan peristiwa buruk yg menimpa umat Islam.. (sy baca ni kat tenet tahun lps, tp x pasti la betul ke tak..)

Sy pun tak pernah sambut Valentine Day sbb macam tak perlu kot...
Tapi saya nak isytiharkan Bulan February ni sebagai BULAN CINTA di ASMA-FELT-BOX...
Yay!!!! *clap*clap*clap*....

Ini adalah gara2 sesuatu telah berlaku ke atas sy pada bulan January dan ia nmpak cam positif je pada bulan February ni... Jadi..... HUhu...

Wokep....
Ingat tak tutorial pertama yg saya tunjukkan kat korang haritu....Tutorial muka katak...
Haaa... Tak igt... :(
Sape2 yg tak ingat atau terlepas tu sila tgk SINI

Kali ni saya nak takmo share tutorial, tapi nak ajak korang tgk saya wat MINI HEART CHARM utk gantung kat phone orang lain... Nak gantung kat phone sendiri pun bole gak.... Nak gantung kat leher kucing atau hamster pun bole gak... Nak gantung kat leher sendiri pun bole gak (kalo muat la.. HIhihi...)

Jom....


Bole la dijadikan hadiah yg simple dan murah utk adik2 korang sbg tanda cinta dan sayang korang kat depa.... Kalo dorang tak suka; karate je sekali... <---(ini adalah bergurau)

Happy Watching... >_<

Wassalam.....