DIY : Kad Kahwin Handmade Revealed!

Salam....

Selamat pagi Ahad...
Kad kahwin baru siap 270pcs.. 320pcs more to go...

Nak tengok tak rupa kad kahwin handmade saya...?
Kad kawen ni saya buat sendiri tau... Create dalam MSWords dan print out biasa...
Senang je, cuma leceh sket nak potong2...

Jom tengok, jom... ^_^
(AMARAN: Kualiti gambar sangat tak sedap mata memandang...)

Ni la kad kahwin handmade saya.. 
Ala-ala tiket la ni.. (tiket ape pun tak tau la.. Hohohoho...)
Very simple.. I LIKE... ^_^

Ni pulak peta harta karun tersebut..
Haaa.. peta ni saya buat sendiri tau... 
Actually, adik saya dah buatkan peta, cuma jalan tu dah terbuat kaler kuning. Bila print atas kertas coklat ni tak berapa nampak pulak kaler2 tu... Disebabkan adik saya sangat busy skrg (dgn keje reka character game utk client luar negara) saya pun amik inisiatif lukis sendiri peta harta karun ni...

Untuk korang yang dah biasa, maybe ni small matter je kan... Tapi bg saya tak... 
Saya tak pandai lukis2 dlm lappy. Ni pun guna MSWords jgk ni...
Tapi hasilnya... Buat saya senyum dalam tido... ^___^

Ni antara kad kahwin handmade yang dah siap...
Yg coklat tu ialah sampul dia.. 
Very simple kan... I VERY LIKE IT! ^_^

Lepas buka sampul tu, nampak la satu doa untuk pengantin...

Lepas buka satu lagi, baru la nampak kadnya...

Lepas alih kad, baru nmpak peta...

Suka! Suka!

Erm, nak tau tak.. Sebelom ni saya ada email kat beberapa kedai kad kawen online tanya pasal design kad kawen yg macam ni.. Saya nak sampul brown paper yg printed black sahaja, kad cream yang ala2 lusuh dan design macam yang printed macam tiket wayang GSC. 
Rata semua kata takde dan ada jugak yang tak reply langsung...
Susah ke nak buat macam ni...?
Last2 buat sendiri je la...
Cuma tak jumpa font yang ala2 typewriter atau font tiket GSC  jadi guna apa yang ada je la...
Ok la kan macam ni...
Saya sangat puas hati walaupun mesti ada yang komen nampak kusam atau buruk; but I dun care..
As long as I'm hepi dah cukup...
Huhuhu...

Okay, ada 320pcs more to go...
Stop dulu dan focus pada doorgift..
Banyak lagi ni... Malas nak kira nanti takot pulak..
huhuhu...

Wassalam...


Previous
Next Post »

42 comments

Write comments
16 December 2012 at 17:02 delete

wahh, love ur wedding card. nk mintak izin ambik idea design tu bole x?hehe

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
16 December 2012 at 19:08 delete

Bole je... Jangan lupa kreditkan ke blog ni tau.. ^_^

Reply
avatar
@rK_MoLe
AUTHOR
17 December 2012 at 14:56 delete

waa..kawen ni semua buat sendiri ke?huhu..kredit to u sis..chaiyok2!!hehe

Reply
avatar
@rK_MoLe
AUTHOR
17 December 2012 at 14:57 delete

buat sendiri ke semua sis?chaiyok2!!cantikla kad..hehe

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
17 December 2012 at 15:12 delete

A'ah.. Wat sendiri...
Cantek ke.. Hohoho.. Mekasih2..:P

Reply
avatar
17 December 2012 at 22:29 delete

huhu. in Sha Allah. tQ asma, tersyok pulak tgk kad u ni. tp dlm proses men'survey' lagi ni.huhu.

Reply
avatar
alina rahim
AUTHOR
21 December 2012 at 00:06 delete

sangat2 kagum dgn usaha asma..semoga dpermudahkan semuanya

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
21 December 2012 at 08:37 delete

Huhu.. TQ2... Wat sendiri je.. Nak bajet la katakan..
Kui kui kui...

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
21 December 2012 at 08:38 delete

Mekasih.. Harap2 mcm tu la..Amin... :>

Reply
avatar
13 February 2013 at 13:50 delete

wahh lawa..cantek.. kak, nak no phone boleh? nak minx ajar wat mcm ne kad law handmade

Reply
avatar
13 February 2013 at 13:51 delete

wahh..lawa...boleh mintak no hp, nak mintak ajar macam mana nak wat..

Reply
avatar
aRe AyN...
AUTHOR
14 February 2013 at 15:10 delete

sgt comel!!! mahal x kos dia?? sy nk try wat la....kertas coklat tu dpt mne ye?

Reply
avatar
aRe AyN...
AUTHOR
14 February 2013 at 15:11 delete

hhmmm....sgt comel..nk follow leh?? huhu....mahal x kos tu? mne nk cr paper coklat tu?

Reply
avatar
aRe AyN...
AUTHOR
14 February 2013 at 15:15 delete

sgt comel!!! mahal x kos dia?? sy nk try wat la....kertas coklat tu dpt mne ye?

Reply
avatar
Kisah Aku...
AUTHOR
14 February 2013 at 17:00 delete

nak tanya, apa nama kertas kaler coklat tu ek?

Reply
avatar
Kisah Aku...
AUTHOR
15 February 2013 at 10:15 delete

mana ye beli kraft paper saiz A4 tu?huhu

Reply
avatar
Wanie Zaini
AUTHOR
16 May 2013 at 00:23 delete

uwaa msih m'cri2 jugak..syg2..kalu jumpa do let me noe eh =(

Reply
avatar
azwa alza
AUTHOR
21 May 2013 at 11:26 delete

wahhh comel :) !! hihi .. kad yg putih tuh mmg cmtu ker bentuk nyer

Reply
avatar
2 July 2013 at 09:22 delete

cantik & sgt membantu..bleh pnjam idea ni..:)

Reply
avatar
farysa
AUTHOR
11 July 2013 at 03:53 delete

sama!seriously this is what i do right now.tp nk cri sampul mcm ni ssh. u bust smpul tu guna kertas spa?share plssss

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 July 2013 at 04:01 delete

sampul tu saya guna kertas kraft.. Ssh nk jumpe.. Sy beli smeua kat kedai alat tulis pastu smpai skrg masih x restock.. hUhuhu..

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 July 2013 at 04:02 delete

Bole2.. Silakan.. :>

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 July 2013 at 04:03 delete

Sy beli kat kedai alat tulis.. St beli semua n dorg x restock dh smpai skrg...

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 July 2013 at 04:04 delete

Bole.. Silakan...
Kos murah la dr beli kat kedai...
Tp byk abes masa...

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
11 July 2013 at 04:04 delete

Saya ada buat tutorial dia...
Bole follow.. :>

Reply
avatar
muhamad aiman
AUTHOR
31 July 2013 at 10:54 delete

cantiknya..! boleh minta design tak? hehehhh

Reply
avatar
muhamad aiman
AUTHOR
31 July 2013 at 10:54 delete

cantiknyaa la ! boleh minta design tak?

Reply
avatar
19 August 2013 at 14:50 delete

salam boleh link kan tak tutorial. awak punya kad kahwin sangat cantik!! kosnyer dalam berapa ye? 200-300 ada? ke lebih?

Reply
avatar
Farah Wahidah
AUTHOR
21 August 2013 at 10:15 delete

waa..cntik la..leh x email software ye..kertas jenis ape ye..email kt sy bfarah@bradken.com

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
3 September 2013 at 16:47 delete

Tq.. :>
Design sy guna words je..
Bole tgk kat sini ya..

http://asma-felt-box.blogspot.com/2013/02/tutorial-diy-handmade-wedding-card.html

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
3 September 2013 at 16:50 delete

Salam..
Bole, ni linknya ya...

http://asma-felt-box.blogspot.com/2013/02/tutorial-diy-handmade-wedding-card.html

Kosnya sy dh tuliskan sekali.. :)

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
3 September 2013 at 16:52 delete

Software..?
Huhu. Sy guna words je..
Tutorialnya bole tgk kat sini ya...

http://asma-felt-box.blogspot.com/2013/02/tutorial-diy-handmade-wedding-card.html

Reply
avatar
Anis Shafeera
AUTHOR
18 September 2013 at 09:09 delete

hai awak..sye nak jadikan kad kawen awak as contoh untk create kad kawen sye..sye nak mintak izin utk tengok2 n ambik2 sikit cara buat dye..boleh??
thanks a lot

Reply
avatar
Nur Intan
AUTHOR
2 January 2014 at 19:01 delete

Salam, saya nk tanya, kad kahwin tu tak terkeluar dr sampulnya ke?

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
7 January 2014 at 21:14 delete

Alhamdulillah tak terkeluar.. Dia duk diam2 dlm tu.. :>

Reply
avatar
Mignon
AUTHOR
11 February 2014 at 11:28 delete

Well done! Mesti puas hati hasil keras tangan, eh, kerja tangan sendiri...

Reply
avatar
ayu
AUTHOR
12 March 2014 at 21:26 delete

salam...nk mntk izin jadikan kad awk as reference tuk kad kawen sy leh x???tertarik sgt2 ngn kad awk ni

Reply
avatar
ayu
AUTHOR
12 March 2014 at 21:28 delete

salam...sy nk mntk iziz=n tuk jdkn kad awk ni as reference tuk kad kawen sy boleh x??tertarik la ngn kad awk ni..cntikkk..unikkk

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
3 April 2014 at 19:52 delete

Bole.. silakan.. :>

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
3 April 2014 at 19:52 delete

Mekasih..
Sila2.. :>

Reply
avatar

Copyright

Hakcipta Terpelihara. Dilarang mengeluar ulang atau menggunakan mana-mana kandungan laman ini dalam apa jua bentuk dan apa jua cara sama ada elektronik, cetak, mekanik, fotokopi, rakaman atau pengstoran maklumat termasuk sistem dapat kembali tanpa mendapat kebenaran bertulis pemilik hakcipta.