handmade felt craft supplies Malaysia

29/07/2012

SAKET!!!!

Salam...

Tulang ni masih takmo kuar!
Pas buka posa smlm saya telan nasi kepal..
Pastu jolok2 nak try search tulang tu.. Tak jumpa...

Pastu rebus maggee (Ayah cakap, "bukan maggi la.. Mamee.!) A'ah ayah beli mee segera jenama mamee, bukan maggi can yg bese mkn...
Tggu sejuk sket pastu telan panjang2 tu... (Ala2 Mawi slurrp dlm iklan tu..)
Tapi tak berjaya T___T

Sahur tadi makan roti pulak..
Siat panjang2 pastu jolok2 kat tempatyg agak2 ada tulang tu....
Rasa macam orang gila jer.. Huhuhu. <-----(gelak sambil nanges...)
Tapi TAK berjaya juga!
Betul2 macam orang gila..
Dah la saket gila...

Ada jumpa bbrp petua dan sebahagian besarnya dah buat tapi tak berjaya...
Ingat nak gi jumpa doktor la..
Menderita betul la.. Tak sanggup meneruskan idop..
Dah la tekak kering...

MAsalah utamanya ialah ia bukan terlekat kat tengah lidah...
Cer tgk gambarajah di bawah,,,

Eei.. Dasyat jugak rupa lidah ek...
Tempat bertanda X itu adalah kawasan yang disyaki sedang didiami oleh tulang berkenaan...
Jadi bila saya telan macam2 pun... Seme objek tersebut TIDAK melalui kawasan yg bertanda X. Seme lalu kot tengah...
Dan rasanya dia bukan berada di pemukaan lidah tapi kat bawah lidah...
Ataupun ia berada di dinding mulut dan bukannya kat lidah...

Giler la...
Puas dah jolok.. 
Sampai nanges2.. :'(

Sedih giler...

Arini tak buat apa2 projek sebab badmood dan tahan saket...
Nak telan saliva pun saket, apa lagi nak bertutur kata bersama2 keluarga...

Tolong la doakan utk saya supaya tulang ni cepat beredar...
Kalo tak, tak dapat la saya pos brg esok (Hahaha.. ugutan :D)

K la.. Tu je...
Tata...

Wassalam...

P/S: Itu cuma tulang ikan lolong.. Tulang kecik je tu yg tak jumpa tu.. Hampeh tahap gaban betul la!





5 comments:

  1. Jaja pun pernah kena tulang tersangkut ni. Berhari-hari. Menangis-nangis. Amik nasi, pisang ape semua dah telan. Last2 saya nganga depan cermin, nampak tulang dok baikk punya parking. Dalam juga. Saya masukkan jari dalam mulut untuk cabut tulang tu. Sampai nak termuntah-muntah. last2 berjaya juga ambil guna jari sebab tulang tu terpacak macam tu. Sakit hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...
      Sy nganga depan cermin tp x nmpak la.. Mulut kecik kot...
      Td dh jumpa doktor, dia tak bole buat sruh pi hospital..
      Tak bole buat pun amik gak RM12.00...

      Hampeh!

      Delete
  2. Bahaya laa.. Takut pulak nak makan ikan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Jangan takot..
      Ini namanya takdir.. T__T

      Delete
  3. tulang oh tulang... memang doktor jer yg boleh membantu...hohohoho.. maybe pasal tulang tu kecik & terselit kat celah yg tak mampu digapai oleh tangan sendiri.. :)

    ReplyDelete