Centro Mall Klang

Salam...

Just a quick update...


Hari pertama kat Centro Mall Klang <---- sangat mendukacitakan...
Sales = RM60.00

Ada 40 booth yg best2...
Tapi orang yg lalu lalang bole kira dgn jari...

Event ni dibuat kat Tingkat 1...  Dan booth saya berhadapan dgn FOS..
Dan dari tingkat 1 ni sy nampak org yg berjalan2 kat ruang legar pun bole dikira dgn jari...
Erm.. Sedey betul... T___T


Ni pula booth saya pada hari ke-2...
Tukar layout sket...
Dan hari ke-2 dapat RM120

Ermmm... Ape la...
Tak balik modal pun...
Nampaknya simpanan saya dah susut dgn banyak tanpa balik modal...

Barang2 crafter yg letak barang kat sini bole kata tak jejas langsung..
Cuma ada beberapa brooch yang terjual...

Pasni xleh amik barang orang dah...
Sian dorang pun x balik modal...

:(

Wassalam....








Previous
Next Post »

14 comments

Write comments
Aku Ibu Muda
AUTHOR
15 May 2012 at 15:21 delete

adat meniaga yang... sy pon pernah macam tu.. dpt 2 org je pembeli utk sehari..tu masa ber booth d Subang Parade, pasal lokasi tu...tak strategik :(

Reply
avatar
stichares
AUTHOR
15 May 2012 at 15:40 delete

sabar okies...tu adat berniaga..maybe pasal location kot.. dont give up untuk try lagi... maybe bley join event/booth lain dgn better location...
Wish u luck... :)

Reply
avatar
halizda
AUTHOR
15 May 2012 at 17:36 delete

sabar, sy pun pernah join booth jangan tak percaya.. saya langsung tak dpt sale. mmg jatuh sesangat semangat. masa tue, first time bukak booth.. Minggu kedua just dpt duit gaji aje.. sedih mmg sedih tp dr situ saya kutip semangat untuk bangkit semula.

Reply
avatar
Asma
AUTHOR
15 May 2012 at 18:14 delete

Kan... Mmg sedih gila jugak la...
Tapi x dpt rezeki dpt pengalaman...
Alhamdulillah...

Thanx,.. :)

Reply
avatar
Asma
AUTHOR
15 May 2012 at 18:16 delete

Maybe location kot... Duk tingkat 1...
Tap salesgirl kat FOS tu bgtau yg kat situ malam baru ramai orang..
Tapi organizer bg smpai pkul 6 jer...

Mekasih.. :>

Reply
avatar
Asma
AUTHOR
15 May 2012 at 18:18 delete

Ea...
Maybe ada sesuatu ttg booth saya yg buat org tak tertarik nak beli..
Mungkin muka saya ni yg agak menakotkan kot,,.
Hahaha...

Nak cari booth lain plk pasni...
Chaiyuk2!

Reply
avatar
Angah
AUTHOR
15 May 2012 at 18:24 delete

tkpe,cuba lagi,smua tu bagi pengalaman,....anggapla sebagai tempat utk promosi brg2 craft kita...biasala tu,...

Reply
avatar
aziemisha
AUTHOR
15 May 2012 at 21:15 delete

mmg tmpt tu tkde org sgt...saya yg duk klang pun, tk pernah jejak kaki kt situ...dh la parking susah..

apa2 pun, kuatkan semangat..

Reply
avatar
U-ie
AUTHOR
15 May 2012 at 22:58 delete

Fighting!!..Never Give-up yeer:D

Reply
avatar
Tica
AUTHOR
15 May 2012 at 23:23 delete

hai asma.. saje nak kongsi pengalaman. saya pun pernah bukak booth di e@curve. dah la LG, orang takde. booth kene amik 3 hari straight, RM250. sale saya utk 3 hari tu RM60 je. sedih sangat2.. sebab masa tu saya tengah confinement.. ambil cuti tak bergaji.. ingatkan nak cari duit lebih utk baby, tapi lain pulak yang jadi.. takpelah..adat berniaga.. ada pasang surut.. don't give up ya..

p/s: kalau free boleh jengah blog saya:
http://tica-simplysewn.blogspot.com

Reply
avatar
Asma
AUTHOR
16 May 2012 at 16:45 delete

Kan...
Mesti kuatkan semangat...
TQ Angah.. :>

Reply
avatar
Asma
AUTHOR
16 May 2012 at 16:46 delete

Tu la...
Member saya gelak2kan saya sbb buka booth kat situ...
Sedih tau, pastu dia anggap lawak plk... :'(

Reply
avatar
Asma
AUTHOR
16 May 2012 at 16:46 delete

Yeah!
Ganbatte neh!

Reply
avatar
Asma
AUTHOR
16 May 2012 at 16:49 delete

Hai Tica...
Mekasih sbb share...
Nampaknya ramai gak yg alami apa yg saya alami..
Takde rasa kesorangan sgt...Huhuhu....
Harap lepas ni booth kita akan lebih berjaya..
Chaiyuk!

p/s: Dah jengah ke blog tica n dah follow...
Cantek sgt kasut baby tu...Suka la... >_<
Buat cantek2 lagi tau... Chaiyuk!

Reply
avatar