16/03/2012

Entry Bosan tapi Wajib Baca Tau....

Salam...

Nampaknya update alert dia atas tidak begitu membantu...
Dan sy kadang kala lupa utk inform setiap customer ttg kehabisan stok barang (di mana sy igt dah inform)...
Takpe la...
Yg dah jadi tu, jadikan la iktibar...

Kepada anda yg dapat barang tak sama macam direquest, sila inform saya yer...
Kemungkinan ada yg saya tersilap masuk paket atau tertinggal satu barang atau salah amik...
Sy akan refund payment atau gantikannya semula...

Huhuhu....

Sy mmg cemerkap sejak kecil...
Walaupun dpt A1 dlm Math dan B4 dlm Add Math tp sy tetap tak dpt markah penuh akibat kecuaian mengira...
Sampai sekarang pun macam tu...

Huhuhu...

Dan mekasih kpd yg komen...
Sy akan improve lagi servis Asma Felt Box...

Rasanya saya dah mention hal ni sebelom ni, tapi bukan semua orang baca setiap entry saya...
maybe saya patut letak notis board kat atas ni (walaupun notis kat atas tu tidak membantu)...

Untuk pengetahuna semua, saiz felt Asma Felt Box ialah:
Polyester = 23x25cm
Acrylic = 25x25cm

Dan yg dah biasa ngn saya mesti tau saiz yg korang dapat bukan la seperti tertera di atas...
Saiznya rata2:
Polyester = 23x27cm
Acrylic = 25x29cm
Dan biasanya dipotong senget kat sebelah yg satu lagi....

Mengapakah ini berlaku?

Untuk pengetahuan semua, setiap stok yg saya dapat dipotong dalam saiz 1 meter...
Kalo order 200meter pun, tetap sy request supplier potong 1meter setiap keping... Ini utk memudahkan saya wat keje dlm ruang yg sempit...

Kalo dulu sy potong semuanya tepat2 dan ia mengakibatkan baki felt (felt scraps) sy terlalu byk smapai memenuhi separuh ruang bilik... PAstu sy simpan la kan..
Sayang tuuu nak buang... Dah ler mahal.. Kui kui kui....

Lps dh byk sgt simpan mula la tak tau nk wat ape2, last2masuk dlm guni n buang dlm tong sampah...
Nk jual pun rasa tak pandan sebab dah perca2 dah..

Pada suatu hari, muncul la mentol di kepala menyuruh saya lebihkan felt tu kpd customer...
Mentol itu mencadangkan supaya tidak perlu la saya memotong lebihan felt tu tapi biar je lebih...
Sekurang2nya dapat la dimanfaatkan oleh crafter2 lain...

Lantas saya bersetuju sebab tak mampu lagi jadi santa clause angkat guni penuh scrap dan buang dalam tong sampah dan membiarkan mereka menangis2 memanggil saya...

Itulah kesahnya knp felt di Asma-Felt-Box semuanya bukan saiz seperti yang dinyatakan dan herot berot...

Oleh itu, saya minta sesiapa yang TIDAK BERSETUJU menerima felt yang lebih, tak sama saiz dan herot berot; sila komen kat bawah ni cakap, "Tak setuju"...

Maka saya akan terus insaf dan sudi menjadi santa clause semula demi kebahagiaan hati anda...

Komen jgn tak komen tau....

Tata.... XD

Wassalam....


5 comments:

  1. sya nak buat pengakuan yg sya pun cemerkap..haha

    ReplyDelete
  2. Scrap felt tu boleh jer jual murah2.. Contoh: 1 plastik A4 RM1 ker. Ada crafter yg buat camtu. Felt kecik2 tu banyak gunanya pada yang kreatif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arni, ada org beli felt scrap...? Rasa cam tak baik pulak jual felt scrap ni sbb perca2 tu kecik2 je... Huhuhu.. Bole dipertimbangkan tu....

      Delete
  3. bagus juga.Boleh lah buat keychain yang kecik tapi kena sertakan fiber ngan akesori sikit lah...^,^

    ReplyDelete

Adbox