30/11/2011

Gift for Jo

Salam...

Hal ni dah agak lama berlaku, tapi baru sekarang saya poskan kat sini...
Saya dah jahitkan sesuatu kepada sorang blogger yg saya kagumi, iaitu Jo Qusary....
Dan hadiahkannya pada hari lahir beliau awal bulan ni..
Huhuhuhuhu...

Actually ni 1st time saya jahit plushie, jadi ia tak begitu menjadi la sangat...
Takpe la.. Yg penting ikhlas kan.. :D


gambar ihsan dari blog beliau...

Untuk pengetahuan korang, CITERJO ialah satu2nya blog yg saya follow setiap entry kerana setiap entry beliau amat menarik dan lain dari yang lain....

Kini tinggal setahun lagi sebelom beliau meninggalkan dunia blog...
Ia agak menyedihkan; tapi setiap yg berlaku ada penghujungnyer...

Dan Jo, aku sentiasa menyokong ko walau apapun keputusan yg ko buat...
Asalkan ia memberikan ko kebahagiaan..

Wassalam....


28/11/2011

Felt Craft Tutorial: Simple Keychain for Beginner

Salam...

Ini adalah request dari terlalu ramai orang sejak tahun lepas...
Dan baru sekarang saya berkesempatan merealisasikannya...

Cekidaut!
Simple Keychain for Beginner

Bahan-bahan: 


1. 2 keping felt yg dipotong mengikut bentuk kepala katak
2. 2 keping felt hitam yang dipotong bentuk bulat untuk mata katak
3. Keyring
4. Ribbon
5. Fiber
7. Jarum dan Benang

Dah siap dah ek... Okay, jom start.. :D

1. Jahit kedua-dua mata katak tersebut dengan menggunakan benang hitam

2. Kini katak tersebut sudah dapat melihat anda... @_@

3. Sekarang mari kita benarkan katak in bernafas dengan membuat kedua-dua lubang hidungnya...
Satu dah siap....

Dua dah siap... Wah, segarnya udara di bumi...^_^

4. Untuk mengetahui apakah perasaan katak ini terhadap anda, mari kita hasilkan mulutnya pula...
Untuk merealisasikan impian ini, teknik jahitan kia digunakan..

Sila jahit dengan penuh berhati-hati dengan perasaan berbunga-bunga.. :>

 Wah! Dia senyum...
Nampaknya katak ini sangat suka pada anda... >_<


5. Sekarang masa untuk buat riben ntuk gantung keychain. Cuma jahitkan sikit riben di bahagian belakang kepala katak.. 
Siap!!

6. Lapikkan muka katak dengan belakang kepala katak, dan pastikan riben berada di bahagian dalam kepala tersebut.

Dengan menggunakan teknik insang pari, weldingkan kedua-dua keping felt ini dengan berhati-hati...
Jika perlu, pakai cermin mata keselamatan...


Ah, jangan biarkan riben itu menghalang perjalanan anda... 
YEAH!!!

7. Break..... apabila sudah hampir di garisan penamat.... Sumbatkan fiber-fiber lembut ni secukupnya...
Sambung semula perjalanan anda hingga ke titik mula tadi....

8. SIAP!!!!!

Phew.....-__-"
Gantung la nak gantung apa pun.. Jangan gantung kucing sudah.. HUhuhu.. Meow... @_@


Yg kanan tu adik saya jahitkan.. Pandai kan dia... :)

Diharap tutorial yang paling simple dalam dunia ni berjaya menggembirakan hati adik-adik yang setia menunggu dari tahun lepas...
Minta maaf kerana ia sedikit terlambat (sedikit ke....Huhu..)

Dan sekiranya anda menggaplikasikan tutorial ni dalam kehidupan seharian anda, jangan segan2 sharenya di sini dgn menampalkan link gambar tersebut dalam komen dibawah...

Baiklah, sampai berjumpa lagi tahun depan...

Bye.... :D

Wassalam....

25/11/2011

Acrylic Felt

SAlam....

Weeeee......
Dah berjaya cari masa utk pack acrylic Felt...

TGk ni, comel tak kesemua sepuluh kaler ni... ^__^


Yup, ada kaler...
Pink terang, putih, ijau comel, light pink, biru muda, oren, pink kusam, kuning mencapap, purple dan merah...

Dan bila saya nak packednyer dlm plastik, rupa2nya....,...

DAH SILAP BELI PLASTIK...
Woooo... T__T
Plastik ni kecik.... tak muat la.....
Camne nak wat niey... :<
Mood betul2 merudum...

Tiba2 muncul mentol di kepala...
Apa kata....
Saya gulungkannya macam kek gulung...



Woo.... Mereka nampak sangat sedap....
(tiba2 perut rasa lapar...)

Yeah! Berjaya packing mereka dalam plastik tersebut.. (tapi lupa nk snap gambar..)
Okay, cuma 10 packs available...

Harganya RM17.00 
saiz 25x25cm (sebenarnya 25x27cm.. Sebab supplier bg lebih...)

Okay, jom pack Polyester pulak...

Wassalam....


23/11/2011

Butang Cantik.. :)

Salam....

Huhu....
Semalam saya abeskan sepanjang petang dan malam utk pack button2 ni...
Ia sangat TIDAK membosankan sebab kalernye sgt menyejukkan hati...
Disamping Ian Hecox yg sentiasa menghiburkan hati saya,... (MUahahaha)..

Jom tgk apa yg dah dipacked...


Button LOVE 14mm 


Button BUNGA 14mm

Pastu dah masuk Maghrib lalu saya tinggalkan mereka kat atas meja tu kejap...
Pastu saya sambung balik... 
(perenggan ni atas ni seolah2 tidak diperlukan di sini)

Dan pada malamnya pula saya sambung packing ni pulak...
HUhuhu....


BUtton Bulat2 Kecik 
(nampaknya gambar di bawah cahaya lampu minyak tanah lebih menarik berbanding lampu semulajadi di waktu siang...)


Ladybirds...
Actually, ni bukan button...
Ia tidak mempunyai lubang utk dimasukkan jarum...
Kene guna gam utk tepek kat mana2 korang berminat...


Buttons Kayu 5 sekawan...
HUhuhuhuhuuhuhuhuhu....
Mereka sangat comel... 
>__<


Dan bell...
Bell pun dah restock...

Cuma yg kalerful bell tu dah out of stock...
Sorry galz... 

Phew....
Adakah ini dianggap Marathon jugak...

Wokep, tu jer....

Wassalam...




21/11/2011

Polyester n Acrylic Felt

Salam....

Marathon Post tu saya tak continue sbb tetiba saya malas sangat....
LAgipun lepas tgk parody Zelda dari SMOSH, saya jadi terbawa2 pulak ngn game ni...
Mood Marathon terus lenyap...

So sebab malas nak Marathon, saya amik keputusan utk mengadakan sesi potong2 memotong...
Dan inilah hasilnya.... :D


Yeah!!!
Dah siap potong kesemua polyester felt ni.... >__<
Meh, pilih2 nk kaler aper....

Selain polyester felt, saya juga berjaya memotong....


Acrylic Felt yg haritu tu...
Telah dipotong kepada ini...


Yay!
BERJAYA!!!

Ini adalah kejayaan yg amat besar memandangkan mereka semua telah diabaikan dalam tempoh yg sangat lama....

Okay, harini saya nak pi pos barang...
Pastu maybe akan unpacked dan repack buttons baru ni....

Bye2...

Wassalam....


20/11/2011

Plastik

Salam...

Morning... >_<
Let's start the Marathon Post Part 2...

Plastik Bungkus yg ada sealer (atau tape) kat bawahnya....
Available in two sizes...


 YG ni 6x11cm
RM8.50 utk 100g


Dan yg ni pulak 7x12cm
RM8.50 jugak utk 100g

Kalo nk size yg lagi besar, sila request...
Saya bole check kat my supplier....

Marathon  Post will be RIght Back... 

19/11/2011

Unidentified Keychain...

Marathon Post is Back... (final lap for Part 1)

Ni pun new item in da box..
CUma yg ni pun bermasalah jugak sebab saya tak tau namanya...
Ia adalah keychain yg attached pada plastik yg kita boleh masukkan kertas kat dalamnya...

Saya memang tak pandai explen, jadi apa kata mari kita lihat rupa objek yg saya maksudkan itu...

 Ni bentuk kurus...

NI bentuk gempal...

RM12/dozen
1 dozen = 12pcs

Honestly, saya sendiri pun tak tau nak buat apa dgn objek ni...
Cuma ia nampak cute dan saya terus je beli....

Okey....
Marathon Post Part 1 has come to the end...
Dan saya rasa sangat lega...
Phew...

Jangan lupa esok...
Marathon Post Part 2...
Start kul 10, end kul 10 gak...

Okey, nk tdo dulu...
JUmpa esok...
Tata... ^__^

Wassalam....

- End of Marathon Post Part 1- 

Hair Band


Marathon POst is Back...

New items in da house...
Getah ikat Rambut... HairBand...


Masalahnya ialah saya tak tau harganya brape...
NGehehe...


Sebabnya saya beli ni setahun yg lepas dan saya lupa ia berada dalam plastik tu...
Dan resitnye pun tak tau kat mana...

Saya letak harga sendiri je la..

RM5/dozen

Harap2 tak begitu mahal....

Marathon Post will be Continued.... (after makan Tom Yam... Nyum2.. >_<)



Polyester Felt

Marathon Post is Back...

KAli ni ialah item yg paling biasa...
Iaitu Polyester Felt...
Yay!!!!
(apa yg hepi sgt..)

Okey, jap lagi saya citer kenapa saya hepi sgt....
Jom ushar gambar dulu....


Harga RM1.30 sekeping...
Tapi kalo beli in pack, of course harganya lebih rendah,...

Sorry, saya letak gambar lama...
Sebab felt ni masih lagi berselerak dan belom potong pun lg...

Saya belom pernah citer lg, tapi parcel yg mengandungi felt terbaru ni telah ditahan oleh pihak kastam kira2 3 minggu yg lalu... Dan ia amik masa dlm seminggu utk kembali ke pangkuan saya....
Dan bole tak awak bayangkan apabila saya dah janji ngn customer; dan terpaksa tunda janji tu ke seminggu kemudian semata2 kerana peristiwa ni...

Dan saya dah kehilangan beberapa sales yg bernilai tinggi... T__T

Dan bila kol kastam, dorang minta sy fax invoice dan isi borang appoint poslaju utk terima parcel saya tu...
Dan saya juga kene bayar 15% dari nilai barang; serta another 10% tu dah tak igt dh ape benda...
Dan RM49.00 utk POslaju yg uruskan penerimaan brg saya ni...

Saya cam nk sebut perkataan yg tak baek, tapi tak baek la sebut perkataan yg tak baek...

Bila barang tu sampai, ternyata saya tidak bersalah... Parcel ni nilainya kurang dari RM500 jadi dikecualikan dari cukai... Jadi skrg awak faham kenapa saya selalu restock....

TAPI; saya masih kene bayar RM49.00 sbg kos appoint POslaju utk terima barang saya...
Dan saya kene pi amik parcel yg sebesar mayat lelaki dewasa yg dibalut rapi tu kat pejabat POslaju.. (yg biasanya dihantar kat depan umah.. dan tak perlu pun bayar lagi RM49.00 :<)

Saya parking kereta kat seberang jalan dan terpaksa heret parcel (yg nmpak macam mayat tu) ke kereta dan dgn susah payahnya masukkannya dalam kete...
Saya betul2 nmpak macam pembunuh bersiri yg nak pi sorokkan mayat ke dalam hutan cam citer mat saleh...

Naseb baek wajah saya ni innocent dan tak mencurigakan (Ceh, konon... :P)

Apapun, saya gembira sbb felt ni sampai dan berusaha melupakan detik2 pahit tersebut...

Alamak, lamanya rehat...
Nak sambung maathon lagi ni...
Ada 2 post lg sebelom saya bole berhenti...
CHAIYUK!!!!

Marathon Post will be continued.....



Wood Button STAR

Marathon Post is Back.. (phew..)

Back to the button....
Kali ni Wood Button STAR (sy tak pasti ni nama yg betul... Asalkan faham dh ok kan... )


RM1.50/10pcs
Kalernyer ialah..... kaler kayu....

MArathon Post will be Continued... (after mandi n solat...I didn't mention it in earlier post... Maybe I should..)

Brooch

Marathon Post is Back...

Brooch belom restock...sbb masih available....
Tapi this item is kinda slow selling....
Nape ea... Mahal ke.... (sila jawab... :<)

BUT, No worries....
Saya dah order stock baru, dan after the new stock arrives I will make new price for it...
This time I bought in bulk, so dapat murah sket la...
Dan harga jual pun of course akan jadi murah sket....
Nak tak.. Nak tak...

Seme kata: NAK!! (sambil lompat2..)
HUhuhu....



Buat masa ni harganya masih sama...

RM2.50/dozen
1 dozen = 12pcs
Size = 2.5cm

Dan the new design of brooch are also available in Asma-Felt-Box...


Inilah mereka...
Mereka ni saya nak let go sbb supplier dah silap anta jenis ni pastu mereka takmo terima return...
So yg ni harganya:

RM10/100pcs

Pembelian minimum ialah 100pcs... Sebab saya betul2 nak let go...
Cuma tinggal 600pcs je lagi...
Cepat2....

But dun worry...
The next stock will be arrived after a week (perhaps)
BUkan jenis yg baru (gambar 2); tapi jenis yg biasa saya pakai (gambar 1)
And did I mention that it will arrived in two sizes...

Yup, 2.0cm dan 2.5cm...
Huuuuuu....
Tak sabarnyer ... >__<

Marathon Post will be Continued..... 

HP Strap

Marathon Post is Back....

HP Straps ni dh maken kurang...
Tapi the next generation is on their way to Asma Felt Box...
Again... No worries... >_<


RM2.00/dozen
1dozen = 12pcs
Mixed kaler....

Marathon Post will be continued....

Keychain Ring

... Marathon Post is Back

Jap lagi baru tunjuk buttons yg laen...

Skrg nk tunjuk keychain Rings...
This items will always available...
No worries....


RM3.00/dozen
1 dozen - 12pcs

Mixed kaler... No, this is the only colour we have... Hehe
(lawak tak jadi.... :<)

Marathon Post will be continued.... 

Button Bunga 11mm

... Marathon Post is Back

Button Bunga 11mm is also back in the box...
Come and grab it!


RM1.50/10pcs
5 kaler, 2 pcs per kaler...

Next ---> button 14mm.. :>

Marathon Post will be continued....

Button LOVE 11mm

Marathon Post is Back.....

Button LOVE 11mm pun dah restock...
Dun worry kali ni ada sangat banyak...

Tak caya.... Cekidaut bebeh!


Ya.. I love every each of you...


Did I mention every each of you...
And I really do....

RM1.50/10pcs
5 kaler, 2 pcs for each kaler...

To be Continued.... 

Button Bulat2 9mm

.... Marathon Post is Back

Buttons Bulat2 Kecik 9mm pun dah restock...


Mari guling sama2....
YIPPI!!!


RM2.00/22biji...

Ada 6 kaler...
Mixed colours in a pack...


Marathon Post  will be continued... 

HP STRAP CLASP (High Quality)

SAlam...

Ramai yg request HP strap yg ada clasp...
Tapi saya tak jual yg ada clasp..
Bukan sebab takde... Ada jer....

Tengok ni....

Ni la clasp yg korang nak kan... ^_^


Saya tak jual bukan sebab takde...
Sebabnya clasp yg saya dapat ni harganya tinggi....
Setinggi kualitinya jugak...

Clasp ni sangat berkilat, berat dan keras...
Korang gigit2 mesti takkan bengkok punyer....
Jadi takkan ada masalah clasp ni akan patah...

Masalahnya ialah ia mahal sket....

15sen sebiji
RM1.50/10pcs

Sorry, yg ni mmg takleh bg kurang dah... 
Tapi saya jamin. kualiti TIPTOP!!!

Okey...
Mulai post ni sehingga Ahad; saya nak buat Marathon Post...

Marathon Post sempena nk update kesemua items yg available kat Asma Felt Box sekarang...
Yep...
Byk brg dah restock sejak bulan lepas, tapi semuanya masih unpacked sehinggalah baru2 ni saya buka seme kotak dan stat susun sket2...

Kebanyakannya barang2 yg sama, cuma mungkin ramai yg tak tau barang apa sebenarnya yg available dan barang mana pulak yg dah tak available lagi...
Ni semua silap saya sebab tak update blog...
Starter Pack pun dah berubah kandungan, tapi saya belom update lg...

Baik la...
Marathon bermula dari sekarang.....

Wassalam....

17/11/2011

Button Kayu 5 Sekawan

Salam...

Ni la button baru yg dah lama masuk kedai tapi malas nk upload....


BUTTON KAYU 5 SEKAWAN....
Setiap pack ada sepasang species; jadi ada 10 biji dlm 1 pack...


BUTTON KAYU 5 SEKAWAN
RM1.50/pack
1 pack ada 2 biji utk setiap species jadi jumlahnya 10 biji...
Jadi sebiji ialah 15sen...

Ok.. FAham tak seme......
Bagus....

HUhuhu....


BUTTON KAYU STAR ni pun dah restock...
Harganya pun RM1.50/10pcs...

Button pokok saya tak restock sebab agak slow...
MAybe tak ramai suka pokok krismas kot..
Kalo ada pokok kelapa mesti ramai nak kan..

Huhuhu...

Wassalam...


16/11/2011

Let Go Brooch

Salam...

Baru2 ni saya dah borong pin; dan supplier dah silap anta jenis lain...
Dan beliau refused utk terima return balik brg ni dgn alasan takmo saya tanggung kos penghantaran kpd mereka....

Oleh itu, saya nak let go pin ni kpd sesiapa yg berkeinginan...
Ini la pin yg saya maksudkan tu....


Seperti yg korang lihat, ia bersaiz 2cm; kaler bronze dan tebal...
Cuma saya tak minat sebab kat hook tu kene pusing utk kuncikan pin tu dari terkeluar <--(apa punyer ayat ni..-__-")
Harap korang faham apa yg saya maksudkan...

Saya cuma beli 1000 biji jer... sbb 1st time deal ngn supplier ni....


Setiap pack ada 100 biji...
OLeh sebab nk let go dgn cepat jadi tawaran saya ialah...

RM10.00/ pack (100biji) - tidak termasuk postage....
Iaitu 10sen sebiji

Minimum pembelian ialah 100biji...

Saya nk dapat balik modal ni utk borong semula pin yg sebenar yg saya mahukan....


Pin ni masih ada, cuma dah kurang....

Sape nk sila email saya kat asema84@gmail.com...

Mekasih....

Wassalam...