Polyester n Acrylic Felt

Salam....

Marathon Post tu saya tak continue sbb tetiba saya malas sangat....
LAgipun lepas tgk parody Zelda dari SMOSH, saya jadi terbawa2 pulak ngn game ni...
Mood Marathon terus lenyap...

So sebab malas nak Marathon, saya amik keputusan utk mengadakan sesi potong2 memotong...
Dan inilah hasilnya.... :D


Yeah!!!
Dah siap potong kesemua polyester felt ni.... >__<
Meh, pilih2 nk kaler aper....

Selain polyester felt, saya juga berjaya memotong....


Acrylic Felt yg haritu tu...
Telah dipotong kepada ini...


Yay!
BERJAYA!!!

Ini adalah kejayaan yg amat besar memandangkan mereka semua telah diabaikan dalam tempoh yg sangat lama....

Okay, harini saya nak pi pos barang...
Pastu maybe akan unpacked dan repack buttons baru ni....

Bye2...

Wassalam....


Previous
Next Post »

5 comments

Write comments
syieda R
AUTHOR
21 November 2011 at 15:32 delete

salam. nak tanye, felt ni klu nak order nak refer kod kaler dekat mana eh? polyster n acrylic ni same je ke kod dia? tengs. :)

Reply
avatar
21 November 2011 at 17:40 delete

Yg polyester bole refer kod kat sini: http://asma-felt-box.blogspot.com/p/felt-pack.html

Yg Acrylic ni cuma ada 10 kaler dan saya jual dalam pack... Satu pack ada 10 kaler berhaga RM17.00 tak termasuk postage... :)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
9 December 2011 at 06:45 delete

Sy ni br je kenal kain felt ni. Apa beza yg acrylic dgn yg polyester? Yg mana lg cantik?

Reply
avatar
9 December 2011 at 20:57 delete

Acrylic Felt ni lembut, gebu, tebal mcm kapas... Kalo wat keychain ke, apa2 ke mmg sgt cantik rasa nak penyek2 sbb best sgt.. CUma lama2 ia akan berbulu dan comot...

Polyester ni lebih nipis, keras dan mudah potong.. Kalo nk wat huruf ke, atau aa2 pun mmg sgt2 senang sbb potongan tu tak akan lari2 cam acrylic felt.. Mcm potong kertas... Dan ia jgk tak mudah berbulu jadi brg tu akan lebih tahan lama...

Kebanyakan crafter kat MAlaysia suka polyester felt... Sy suka dua2 pun.. Huhuhu.. >_<

Reply
avatar
21 January 2013 at 01:12 delete

Tolong PM saya di http://www.facebook.com/aqila.farah.1

Reply
avatar