Search This Blog

15/08/2011

FELT COLOUR CHART

Salam...

Baru2 ni buat kali pertamanya, salah sorang customer saya request Felt Colour Chart..
Betul jugak tu.. Bila tgk gambar kaler chart yg saya provide kat dalam blog ni; mmg kalernye tak begitu sama ngn kaler yg sebenar...

It's my mistake actually.. Saya tak mahir adjust setting kamera ni...
Saya mmg tak bgus ngn gadget..T___T

Oleh itu, dan dan tu jugak la saya wat Felt Colour Chart khas utk Kak Normah saya ni....
Dan inilah hasilnya.. TADAAAA....

Tengok... 
Kualiti gambar masih lagi sama cam yg aritu...
Adoi.. Bila la awak ni nk pandai, Asma...
Tak reti dah nk adjust kat mane ni.. T__T

Seperti yg anda lihat...
Kaler2 rasmi Asma-Felt-Box bukan lagi 30 warna...
Tetapi kini dah bertambah kpd 36 kaler!
WooHoooo... (joget banghra..)

Yup. 36 kaler.. 
Sama cam yg mula2 dulu kan... 
(Tetiba terkenang nostalgia 1st time borong felt dan pengsan tgk felt yg byk sgt tu...)

Ha... Nak jugak ea...
Bole2... Cuma pelu request je sekali ngn order yg lain...
Tiada extra charge dikenakan...

Kecuali.... Kalo nk chart ni saja (tanpa items lain) kosnya ialah RM2.00 termasuk sampul surat dan setem...

Cuma, seperti yg anda lihat, kaler2 itu dipotong ngn tak sama besar n saya guna handwritten je...
Jadi memang comot..
Sila maafkan kecomotan dan ketakprofesionalan saya itu...

Okay, nak pi peghangat lauk jap..
Nak sahur....
Moh la, sesame... ^_^

Wassalam... 






2 comments:

  1. salam...
    ce try camera tu..cari setting MAKRO (biasanya gamba bunga - almost every cam cmtu)

    bila amik gmba, baik pakai pencahyaan semulajadi - matahari. kalau dh pakai matahari, off la flash :)

    apa2 gmba akn jadi comel bila kite set makro. dia fokus habis la.

    xckup ngn tu, kite kena edit pic tu actually (dlu sy xtau cara ni). even kite amik gmba siang hari warna dia xsama ngn bnda sebenar. so cth app yg sy pakai utk edit - photoscape. dlm photoscape ni, time edit tu... cari AUTO LEVEL. ni akn tukar lighting pic tu hampir kpd warna sebenar :)

    cuba la :)

    ReplyDelete
  2. Yeke...
    Ok2..
    Saya cuba skrg... Yippi!!1

    Thanx Dewi.... >___<

    ReplyDelete