04/05/2011

.........

SAlam...

Saya tgh siapkan bulk order utk kenduri kawen dan telah mengabaikan beberapa order yg terdahulu...
Kepada anda yg dah order tapi masih belom dapat, sila claim balik payment dari saya, sebab seriuosly, sy tak sempat nak siapkan dalam masa terdekat... Sy akan pulangkan wang anda yer...

 Gambar hiasan...

Juga gambar hiasan...

Tak sangka buat custom order ni begitu mmenatkan... Mungkin sy patut beralih ke ready made item, tak pun sediakan katalog design tertentu supaya xde la customer yg minta design pelik2 kemudian tak puas hati dgn hasilnya sebab tak sama seperti yg digambarkan. Betul la, sy pun bkan begitu mahir melukis...

The worst part is ada yg nak cepat2 sgt dan saya cuma ada 2 tangan.. Walaupun dah ada 3 assistant, tapi msih baru dan saya pun perlukan masa utk biasakan diri dgn prepare keje utk dorg...

I think I need a rehab...

Kat Midtown Esplanade Kuantan, sy bg tempoh seminggu utk siapkan order.. Dulu ok la, mmg takde masalah.. Tp skrg dah mula tak ok... Walaupun rmai yg komplen seminggu tu terlalu lama, tapi saya rasa ia sgt sekejap dan terlalu rush nk siapkan... Akibatnya, jahitan pun agak kurang memuaskan.. Hmmm... Tp bg dorg ok jer.. Puas hati....

Sy nk wat planning lain da...

1. Sediakan katalog khas utk design.. Customer nk design mana, cuma leh ikot dlm katalog je.. Utk custom order kene tggu 2 minggu n byr lebey.. Bole tak gitu.. Ke kejam sgt...

2. Kat Midtown tu tulis besar2..."SEMUA TEMPAHAN AKAN DISIAPKAN MINGGU DEPAN". JAdi takde la mereka tertanya2 pastu buat muka terkejut dan campak barang saya sesuka hati kan....

Maybe rmai yg tak faham..
Bila kita dah jahit setiap items, semua item tu kita sayang sgt..
Dan bila org campak sesuka hati dan penyet sesuka hati; ia buat saya rasa macam nk campak dan penyet mereka sesuka hati...
Maybe sy mmg tak sesuai jadi crafter kot.. Garang sgt.. Hhuhuhu....

Okey, akan buat kedua2 planning ni dgn cepat...
CHAIYUK!!!

Wassalam....

4 comments:

  1. Ada yang campak craft Asma ke? Huisy... patut di sound balik tu. Kot tak nak beli pun, tak elok la camtu. Be strong ya, dan good luck!

    ReplyDelete
  2. sy sgt stuju dgn kak asma naikkn harga utk yg nk buat slain drpd katalog.. biasanya special edition kn lg mahal drpd yg biasa.. hehe
    harga yg skrg sy puas ati.. murah.. bg sy kak asma bole naikkn harga lg..

    bisnes ni byk dugaannya.. anggapla perkara2 cmtu sbg cabaran utk akak berjaya.. ALLAH xkn mguji hambanya klu hambanya xmampu kn?

    kuatkn semangt n semoga berjaya!

    ~ nurul husna~
    p/s xsabar nk tnggu item yg saya tempah~ ahaha!

    ReplyDelete
  3. mmg buat custom order agak memenatkan..

    apa2 pun teruskan perjuangan..gambate.. :D

    ReplyDelete
  4. YAti: Ada.. Tapi xde la campak sampai berguling, campak atas meja je.. Nk2 org lelaki.. Saboer je ler...

    Nurul Izzan: Bole ke naekkan harga.. Akak takot gak kalo mahal2 org takmo beli.. Tapi kalo ikotkan penat gak menjahet ni, nak2 kene kejar masa. Jahet tangan plk tu... Wooo.... T_T...

    Mekasih Husna... Akak lani baru start cuti n track down seme order yg terbangkalai.. Husna punyer belom jahet lg.. Husna sabar jap ek... :)

    CT As; Kan... Mekasih CT As.. Jom sama2 CHAIYUK!!!

    ReplyDelete

Adbox