Fenin Lalat

Salam....

Everything is out of control...
Maybe saya sebenarnya belom bersedia wat business ni secara fulltime...
Instead of sit and sew, i need to meet people, get sales, and most of all pay lots of expenses...
Dan tak sangka small business pun involved lots of money camni....


HP case: order dari Deqna...

Cam biasa la : 2 layer...

Hm...
Ape nk buat...

Sy dah test 3 org utk jadi assistant secara part-time...
I think 2 of them failed...
Tapi memandangkan saya cuma jumpa dorg , bg brg , jumpa lagi, dan amik brg, so sy tak dapat nk tnjukkan cara yg betul..
So it was not their fault...

Esok sy kene prepare lg brg utk bg kat dorg...
Dan sy sendiri pun tak cukup tangan prepare semuanya...
Sy akan cuba siapkannya malam ni...



Esok jugak Encik Abu nk bawak sy jumpa ngn org PNUB (kot) sbb nk discuss something about bazaar yg ktorg nk launch next month probably...

So, sempat ke settle semuanya esok....

Mungkin sy patut appoint sorg assistant secara fulltime yg sy leh wat keje bersama-sama dengan saya, instead of, sy pulun siapkan semuanya utk dia, pastu dia pulun plk siapkan semuanya utk saya...

What do u think....

Wassalam....

P/S: Nk hire sorg full-time assistant pun, brape gaji patot bg.....
Previous
Next Post »

12 comments

Write comments
ct as
AUTHOR
13 April 2011 at 10:52 delete

susah jgk ye..hmmm..asma xde ke sedara yg boleh diminta tolong (yg x brape berkira pasal gaji).. :) Kalu akak la dpt assistant yg leh trace & potong2 kain pun dh ok.
kalu nk upah full time assistant brape plak nak bayar..yalah kalu tgk bdk2 zaman skrang ni bukan nak upah skit2..
apa2 pun wish u all the best..kagum ngan semangat awak..

Reply
avatar
13 April 2011 at 15:00 delete

Thanx for ur support...
Betul tu, sy pun tak sangka my expense is higher than my income..
Maybe xde basic business kot, tu yg tak reti budget...

Apa pun sy msih pkir2 cara terbaek utk over-com ethis prob...
Bgus gak ada masalah camni, buat otak berputar dgn lebey ligat...

Mekasih CT...
Akan terus bersemangat...
YEAH!

Reply
avatar
Yati
AUTHOR
13 April 2011 at 16:20 delete

Akak juga ada masalah yang sama. Kalau Asma ada sedara mara yang free boleh tolong, itu dah cukup baik. Jadi Asma concentrate buat crafts sahaja. Manakala urusan dengan pelanggan seperti order, penghantaran, assistant uruskan.
Semoga bisnes Asma terus sukses. Asma berani buat. Itu yang kak Yati respek. ^_^

Reply
avatar
fiza
AUTHOR
13 April 2011 at 18:10 delete

macam mana barang saya..??

Reply
avatar
13 April 2011 at 19:11 delete

Kak Yati: Order n penghantaran org laen yg uruskan yer.. Penah da wat camtu tp tau x ada brg dh ilang without trace. Sy pun pening, camne ley ilang... Skrg ni ibu dan adik yg tolong.. Assistant maybe kene cari org yg betul2 bole percaya.. Susah tu.. Mekasih kak.. :)

Reply
avatar
13 April 2011 at 19:13 delete

Fiza: Fiza yg order brooch n pendrive case kan.. Brg tu mmg akak x dpt trace.. Akak akan gantikan bila dh siap bulk order ni. Wat masa ni tak sempat lg nk wat... Minta maaf ye, Fiza...

Reply
avatar
imanmom
AUTHOR
15 April 2011 at 11:32 delete

salam,minat gak nak tlg2 Asma ni..
macamne caranya ya!!!
leh emel saya nonemom@gmail.com

Reply
avatar
aimila
AUTHOR
20 April 2011 at 16:48 delete

hi asma...baru t'jumpa 'teratak' asma ni. x sngka plak kita tinggal b'hampiran. i'll be going to your place one day. Insyaallah...seronok jmpa org yg ada same interest mcm kita kan? anyway sy sgt kagum dgn semangat awak. buat apa2 pun mmg ada cabarannya yg t'sendiri. tp percayalah..ini hanyalah dugaan & sy yakin asma bijak berdepan dgn setiap dugaan2 tersebut (gaya mcm motivatorlah plak). keep it going, asma!! u can do it!!

Reply
avatar
QUEENPINK
AUTHOR
22 April 2011 at 21:20 delete

salam..

jemput join ga.

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html

Reply
avatar
25 April 2011 at 19:54 delete

imanmom: jap gi sy email akak ye..

aimila: HUhu.. Thanx a lot Aimila.. Duka Kuantan jugak ke.. Ujung mggu kalo senang2 mai la ke benteng. Sy buka kanopi kat situ utk brg2 felt craft.. Chaiyuk!

Queenpink: sy terjah skrg...

Reply
avatar
Nur Alya
AUTHOR
1 March 2015 at 17:01 delete

Kalau bagi RM 300 sebulan sikit sangat pulak..

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
9 March 2015 at 13:08 delete

Akhirnya saya tak pakai asistant sampai sekarang tau..
Tapi rasanya bulan 4 atau 5 ni kene pakai jugak la sorang..
Time tu busy macma tak online langsung..
Wish me luck ya.. :>

Reply
avatar