30/09/2010

Anak Patung Anis..

Salam...

Busy sket ngn updating site laen...
Huhu...
Hari tu ada cakap nk upload gambar anak paung utk Anis kan...

Ni dia...

 Ni la anak patung bernama "Anis yg Comel"
Baju dan kasut skolah tu boleh ditanggalkan...
Cuma sleknya mata tu besar sangat...

Dan seperti biasa, Anas pulak yg jeles dan dia pun nak satu...
Saya terfikir, Anas tu kan lelaki...
Boleh ke buatkan dia anak patung....

Saya akan buatkan juga...
Tak buat nanti dia rasa tersisih pulak..
Yg pasti last2 Anis gak yg main, Anas cam biasa la pi maen bola...

 Selain tu saya ada buat satu keychain rumah...


Tapi tak menjadi...
Dan akan disumbat ke Reject Box...
 
Wassalam...

28/09/2010

Hati Hantu Pokok..

Salam...

Nak update design baru...

1. HP Strap bentuk hati...

 Depannya huruf W

 Belakangnya huruf M


2. Pokok Epal

 Inilah pokoknya.... 

3. Encik Hantu Putih

Woo woo...saya la antu...

Esok nak update anak patungyg saya buat utk dua orang adik bongsu saya...
Tungguu.............

Wassalam....

27/09/2010

Keychain Cak!

 Salam...

Beberapa hari ni boring sket...
Sebab takde order nak disiapkan...

Kesempatan macam ni, mesti la nak rehat puas-puas sambil berangan dapat pakwe ensem..
Huhu.. (tak malu betul...)

Sebab boring sangat, saya pun amik kain perca kecik-kecik tu dan reka design baru...
Maka terhasillah ini...

Apa ni.....
Ntah ler....

 
 Ape pulak ni...
Ntah ler jugak...

Ntah macam mana kerat2 sampai terhasil la ini...
Huhu... 
Boleh laku ke ni...
InsyaAllah...

Wassalam....


25/09/2010

Pink Tissue Holder

Salam...

Siti Norhafishah order tissue holder...
Cekidaut!

Same je kan yg mcm kaler putih tu...
Yup, dia nk design sama, cuma nk nama Shah...

Hope you like it...

Wassalam....

22/09/2010

Bulk Keychains Packaging...

Salam

Sticker label dah siap dah...
Hasilnya, okey la cos saya pun baru 1st time guna software utk design label ni...
Jom ushar....

 Ni la sticker label tu...
Huhu... Comel kan (perasan..)...

Bulk order pun dah siap...
65 pieces semuanya...
Jom tambunkan....

Wah..sepahnya kotak hikmatku...

Camne nk packing ni...
Tetiba dapat idea camne nk packing...
Maka terhasil la ini...

Semua yg dah packing...

Huhuhu...
Puas hati...
Semua ni baru je di poskan hari  ni...
Tau tak berapa jumlahnya...
RM51.60 guna Pos Daftar...
Pergh... Macam mahal je...

Kata orang pos daftar paling murah dan secure...
Sekarang tak tau leh caya ke tak kata orang tu...
Tapi takpe la...
Kalo tak buat, tak tau...

Wassalam....


21/09/2010

Kereta dan Sotong Kurita - SIAP!

Salam...

Akhirnya semua order pun dah berjaya disiapkan (maksudnya bulk order yg ni je la)...
Yahooo!!!

Ini la items terakhir utk bulk order ni....
Cekidaut!

Keychain Kereta MyVi...
Wah, ingatkan buat kek tu dah cukup rumit, rupanya buat kereta lagi rumit...
Saya pilih MyVi merah ek...
Special Edition tu....
Huhu...


Octo and Siblings Keychains...

Keychain2 ni pd asalnya nk kidnap yg Anas dan ANis punya jer....
Sbb dorang dh ada beberapa ekor wat maen cikgu2...
Tapi mereka tak benarkan... Kalo nak juga, kena bayar....

Amboi, dah la minta buat mcm2, pastu aku pula kena bayar...
Byk cantek...
Merajuk punya pasal, saya pun buat je yg laen...
Padan muka saya....

Esok InsyaAllah keyring sampai...
Esok pun nk pi amik sticker yg tempah tadi...
Esok gak nk cari kotak...
Esok packing2... Dan kalo sempat leh terus pos...

Seronoks....

Wassalam...

19/09/2010

Keychain - Football Jersey...

Salam...

Saya tak minat bola, tapi boleh la nak buat keychain berbentuk jersey...
Cuma pattern jersey setiap pasukan tu yg tak tau camne gayanya...

Bila tanya Encik Google camne rupa jersey Argentina, dengan sepantas kilat beliau tunjukkan contoh yg berlambak gila... Malangnya semua pattern lain2. 
Tak tau mana satu yg sebenar2nya betul. Maybe dorang tukar pattern tiap2 tahun kot...

Takpe2, yang penting saya dah berjaya siapkan jersey lima helai...

 Dari kiri; Brazil, Argentina, Germany, Portugal, dan MU...
Aik, camne MU leh sesat tetiba...

Kalau jersey ni cam salah ,color tak kena , atau ape je yg tak kena, minta maaf banyak2...
Memang saya tak tau yg mana satu design sebenar...
Adik cakap jersey selalu tukar2 dan ada yg "Home" dan "Away"..
Ntah la apa bezanya...
Yang saya tau, jerit GOAL! Pastu tanya ayah, pasukan mana score ni...
Hampeh ayah menyampah giler...

Dan baru je lepas kerat keychain bentuk  MyVi...

Nak 5. Baru kerat empat....
Tayar tu nak wat laen sket la...
Okey, nk tdo dulu...
Esok baru sambung....

Wassalam....


17/09/2010

Kek Fresh from Oven Keychain

Salam...

Eh, korang lapar tak... Nk makan kek tak...
Jom pilih yg mana berkenan...
Kikiki...

 Kek yang saya baru bakar semalam...
Yummy!

Huhu.. Ini pandangan secara 3D pula.. (kononnya)..

Ha... tak nampak cam 3D...
Patut la... Korang kene pakai cermin mata yg sebelah merah, sebelah biru tu...
Baru nmpak cam 3D...
Ape la.. tu pun nk tanya...
Huhu... Gurau2.. Jangan marah ek...

Jom kite review setiap perisa...



Kek Coklat Moist (moist la sangat)

This is my fevret flavour..
Toppingnya dark coklat dan tepi2nya aising vanila. Ada strawberry segar dari ladang Cameron Highland sebiji kat tengah...

Huhu...
Kek Kiwi

Sebenarnya kek ni saya nak buat kek pandan pada asalnya...
Tapi orang putih tau ke kek pandan...
Dan takkan nk letak daun pandan sebagai topping pulak kot.

Dan kiwi tu diimport khas dari Australia tau...
Best...
Kek Strawberry

Kek perisa strawberry bertopengkan ceri.. 
Ops, bertoppingkan ceri... 
Huhu...

Kat tengah2 tu saya syelek ngn jem strawberry...
Yummy gitu....


Kek Strawberry (original version)

Memperkenalkan kek strawberry yg sebenarnya...

Terletak sebiji strawberry yg juga segar dari ladang di atasnya...

Sungguh menyelerakan bagi wanita yg feminin dan comel....

Kek Apricot

Yeah, babey...
This one is very special...

Mixed with real apricot juice with a slice of fresh apricot fruit on top of it...

Menjadi adi tak saya speaking London... Huhu...
Kek Oren

Ni pula fevret Anis...
Kek ke minuman ke gula2 semuanya nak oren...
Malangnya buah oren tu cam tak berapa menjadi la...
Maybe sebab benangnya tebal sgt kot...

Kek ni agak mengecewakan sket...

Kek Anggur a.k.a Blueberry

Warna kek ni bukan warna sebenar...
Warna sebenarnya mcam warna Barney and Friends...

Blueberry cake ni fevret Anas...
Dan one my fevret jugak...

Alamak, awat lapar tetiba ni...





Saya tgh blaja buat felt krim... Yg krim sejemput-sejemput atas kek tu kan...
Byk kali try tapi tak menjadi2...
Harap2 lepas ni jadi la ek...
Chaiyuk!

Dan nk kmpul duit baiki kamera...
Gambar kat blog ni diambil dgn videocam...
Tak pandai nk adjust lighting dan nk bg sharpkan dia...
Hasil gambar pun tak sama dgn produk sebenar...
Chaiyuk!

Wassalam...

16/09/2010

Pacman Keychain siap.. Kek in progress...

Salam...

Cuma nak update progress setakat ni sbelom melelapkan mata...


Sepuluh biji Pacman Keychain...
Ops... satu tu belum siap semata-mata kerana tak cukup mata...
InsyaAllah mata sampai Jumaat ni... (harap-harap la)..
Tuan Kedai Supplier to blom abes beraya lagi kot...

Dan 3 biji kek pun dah siap, cuma tak sempat snap gambarnya tadi...
Ada 7 biji kek lagi nak buat...
Esok siap la tu...

Huhu...
Ada tak mana-mana supplier keyring yg dh start beroperasi...
Keyring dah out of stock, due date dah dekat...
Help!

Takper...
Tido dulu...

Wassalam....


15/09/2010

Felt Keychains in Progress

Salam..

Amacam raya.. Seronok...
Takkan tak seronok plk kan...
Saya mmg seronok sgt sbb takde sorang pun tanya "BILA NAK  KAWEN"...
Sronok betul...

Seronok, seronk jugak...
Dah abes raya ni, ape lagi, sambung keje la...
Nk kene pos paling lewat Selasa depan...
Dan masih byk yg blom siap..

Jom ushar progress setakat ini...
Heart Brooch dan Chipsmore dah siap dah....

 Mr. Funny Face

Inilah 10 keping keychain Mr. Funny Face. 
Yup, 3 keping tu blom siap lagi gara2 kehabisan butang hitam...
Yang bagusnya, kat kedai pun dh out of stock...
So, kene pi bandar beli beberapa dozen..
Dah beli, jadi esok leh la siapkan...
Huhuhu...


Babies Bread

Ni adalah adik beradik "Baby Bread" yg belom dilukis mukanya lagi...
Semua gara2 kehabisan "eyes"...
Dah order, tapi belom sampai2...
Tuan kedai sebok beraya sakan lagi gamaknya....

Sekarang tgh buat Pacman dan Kek...
InsyaAllah esok boleh siap... (kot)
Chaiyuk!!!

Tapi, nak tdo dulu la...
Penat dah duk menilik jarum...

Gud Nite Bebeh!

ZZZZZZZZZZZZZZZ



09/09/2010

More Chips Keychain

Salam...

Selamat Hari Raya Aidilfitri kaepada anda yg tgh membaca ni...
Dan maaf zahir dan batin...

Esok dah raya, dan biasa la saya bukan happy sangat sambut raya ni...
Sebabnya:
- mesti saket perut..
- mesti orang tanya bila nak kawen. Dan yg tanya tu berpuluh2 orang , pastu dorang akan bg nasihat yg sama sejak tahun lepas...

Okey, keychain Chipsmore dah siap...
 Yummy! Adik2 semua tergoda tgk biskut ni...

Dan sekarang nak buat Mr Funny Face pulak...
Ni pun nak 10...
Alhamdulillah...


Tapi kene pi bungkus kueh loyang dulu...
Last minit order, dan pasti ada lagi yg nk order...

Wassalam...

08/09/2010

Hearts for Jack

Salam...

Wah.. MAkin dekat nak raya, makin busy jadinya...
Tempahan kueh mmg byk last2 minit...
Smpai lebam mata tak cukup tido...

Sungguhpun begitu, bisnes keychain masih berjalan, walaupun tidak sederas arus...

Ada customer order 65 unit keychain dan 10 unit brooch...
Wah, terperanjat juga time terima order ni...
Apa "Wah" pulak...
Patutnya ucapkanlah "Alhamdulillah" rezeki bulan Ramadhan...

Dah siapkan Heart Brooch sebanyak 10 unit tu,,,
Jom intai-intai...

The MAking of...

Ni time proses pembuatan...
Sambil jahit, sambil tengok The Pirates of Carribean...
Kenapa Captain Jack Sparrow tu kacak sangat eh...
Oi, oi, oi...
(die selalu cakap gini)

Ha... Dah siap pun...
However, if you are not satisfied with the thread colour, pls let me know...
I can change fews...

Keychain Chipsmore on day way...

La ni giliran Chipsmore pula...
Dah siap2 gunting chipsmore tu, jom kita pulun jahit!
Savvy?
(Jack pun suka cakap gini)

Aye, aye, captain!
Arrr... (ala2 pirate cakap)
Huhuhu...

Will you marry me, Jack?

P/S: Kalau la dapat suami yg kacak, cool, kelakar dan bijak cam Jack Sparrow kan best...
P/S ke-2 : Suka dengan British ascent dan skrip dalam citer tu...

Wassalam...

05/09/2010

Mini Dompet untuk Raya...

Salam...

Lepas Anis dah jeles pasal pouch Angah, saya pun buatkan satu utk Anis.

Tapi yg ni versi kecik.
Untuk Anis bawa berhari raya nanti...
Anis pilih kaler krim dan nak lolipop ada tulis YUMMY!
Kat belakangnya pula Anis nk tulisan "LOVE"...


Dompet Anis bahagian hadapan

Dompet Anis bahagian belakang


Sepatutnya ANis pakai time raya...
Tapi tak...
Dia dah bawa ke sekolah Khamis lepas...

Akibat dari itu dua org kawan baeknya nak kan dompet yg sama...
Dan nak esok hari juga, sbb dah last day sekolah kan...
Saya pun apa lagi, pulun la siapkannya...
Naseb baek sempat....


NI Iqlima punya...

NI Adlina punya...


BERES!!!

Sekarang boleh la saya siapkan baju raya yg masih belom sembat lagi tu...
Dan juga siapkan order kuih loyang yg orang tempah last minit...
Banyak pula tu....

Jom tengok muka kueh loyang...


Barisan Kueh Loyang Neq

Kueh Loyang Perseorangan...

Wassalam...


04/09/2010

Adik punya Pouch...

Salam...

Huhu...
Dua hari lepas baru siapkan order Adik a.k.a Angah (walaupun dia anak ke-2 dr 6 beradik dan dh berusia 25 tahun, saya masih panggil dia Adik)...

Adik nk sesuatu yang berfungsi sebagai wallet, tak berzip, dan cukup2 muat note RM50.
Designnya nak simple dan ada perkataan "LOVE" sebijik dgn tissue holder yg saya buat baru2 ini...

Maka terhasillah ini....

Tempahan dari adik tersayang...

Tak tau la nak panggil apa ni. Dompet ke, pouch ke, tak tau la...
Saya kurang tau term fesyen2 ni...

Kaler ni adik pilih sendiri selepas selongkar kotak felt saya yg comel tu...
Sesuka hati jer...


Untuk tujuan pameran. RM50 will not be included.

Ha... muat2 je note RM50 tu...
Pandai tak saya...
Huhuhu...

Adik nak pouch ni khas utk duit kertas yang besar2 sahaja.
Sebab dia malas nk buka2 wallet time nk byr petrol...
La... Tu je ke fungsinya...
Suka hati kau la labu...
Asalkan kau bahagia...

Tiba-tiba Anis, adik bongsu saya diselubungi api cemburu...
Dia pn nak gak...
Nak yg sama ngn Angah (adik beradik lain panggil Adik sbg Angah)...

Okey2...
Nanti Kaklong buatkan, tapi kene kecik sket sbb Anis kan kecik lagi...
Pujuk la konon, padahal kedekut kain...
Dan tak semena2 Anas (abg kpd Anis) pun nk juga...

Alamak, ni pening ni...
Wallet utk budak lelaki camne plk designnya...
Takkan nk bunga2 or love pulak kot...

Fikir-fikir.....

Wassalam....


02/09/2010

Sekawan Keychain yg Gembira...

Salam...

Order kanak2 dah siap..
Jom ushar....

One HAppy Family at Home

Wah, gembiranya mereka posing...
Posing maut gitu...

Jom kenali mereka dgn lebih dekat..

Power Rangers Octo Version..

Teraju utama mesti la kaler merah...
Dan kuning tu mesti la girl a.k.a GF teraju utama...

"Kawan2 mari kita bergabung kuasa", Red Ranger memberi arahan.
Lalu kesemua Rangers berbaris seraya berteriak, " Kuasa Ultra Dakwat Octo!"
Splat!!!

(Ha... Tak faham.... Abaikan...)

Baby Bread the Twin...

Hmm.. Time puasa ni, tgk keychain pn boleh lapar...
Cobaan...
Nak2 sapu ngn peanut butter... Pergh...
Cobaan...

Cute Faces...

Mr. Smiley Face, PacMan dan Si Botak...
Amboi, nyenyaknya botak titow...
(Si Botak tu nmpak cam ex saya.. Hik..hik..)

Eskrem dan kek...

Alamak, Cobaan lagi...
Takmo ulas lanjut, nanti batal posa...

Aik! Ni jer... (tanda soal)
Bukan...
Ni hanyalah sebahagian dari order budak2 sekolah...
MAsih ada tag nama yg still in progress...
Dan maybe tag nama tu dorang dpt selepas raya kot...

Bila dh dekat nk raya ni, rasa cam makin tak cukup masa la pulak...
Walhal, persiapan rayanya ala kadar je kan...
Kuih raya belom buat, dan baju raya belom siap sembat...
Ape lagi ek...
Tu je la kan, persiapan rayanya...

Apakah yg membuatkan masaku menjadi semakin suntuk....

Wassalam...